پاسخ به سوالات حقوقی

4/5 - (67 امتیاز)
۴/۵ - (۶۷ امتیاز)

 

  • keyboard_arrow_down

    پیشگیری از دعاوی و اختلافات با یک پرسش ساده !

     

    در جامعه پیچیده امروز تقریباً تمام جنبه های زندگی مردم با مسائل حقوقی و قانونی سر و کار دارد و بنابراین تبعاً سوالات حقوقی در زمینه های مختلف حقوقی برای مردم ایجاد می شود. اصولاً پاسخ به پرسش های حقوقی در صلاحیت حقوقدانان و وکلای دادگستری است و در هر زمینه خاص حقوقی نیز باید به وکیل متخصص همان رشته حقوقی مراجعه نمود. در واقع همانگونه که در پزشکی برای درمان چشم به متخصص چشم رجوع می شود در علم حقوق نیز همین ضرورت وجود دارد ولکن در بین مردم کمتر شناخته شده است و همچون پزشکی عرف مسلم و جا افتاده ای نیست.

    گاهی پرسیدن یک سوال حقوقی از وکیل متخصص قبل از هرگونه معامله و رابطه کاری و شغلی، از اختلافات و دعاوی بسیار پر هزینه و طولانی در دادگستری پیشگیری می نماید. البته پاسخی که به یک سوال حقوقی داده می شود، فقط بر اساس خود سوال است و ممکن است اگر به صورت حضوری و با ارائه اسناد و مدارک مطرح گردد، به دلیل اشرف بیشتر وکیل بر موضوع پاسخ آن متفاوت گردد. فلذا باید احتیاط کرد که سوال ناقص موجب گمراهی بیشتر سوال کننده نگردد.

    برای اخذ نتیجه بهتر از سوال و اخذ پاسخ صحیح، باید پرسش را کوتاه و مفید و مختصر مطرح و فقط بر قسمت کلیدی موضوع تمرکز نموده و از طرح داستان پرونده از ابتدا تا آخر خودداری نمود.

    همچنین پرداخت هزینه منصفانه برای مشاوره حضوری، جنبه معاوضی شدن سوال و پاسخ را بین وکیل و موکل ایجاد نموده و مسئولیت و جدیت بیشتر برای وکیل مشاور ایجاد می نماید که به مراتب بهتر از مشاوره رایگان است. چرا که هر ارزونی بی حکمت نیست چه برسد به این که رایگان باشد !!!

     

  • keyboard_arrow_down

    پرسش و پاسخ و مشاوره حضوری

     

    البته تاکید می کنیم که طرح سوال حقوقی از وکلاء و گرفتن پاسخ آن از طریق اینترنت، کار اصولی نیست و صرفاً برای رفع حاجت و ضرورت های حقوقی مردم است بلکه بهتر این است که در هر مورد مشکل حقوقی، به وکلای متخصص مراجعه نموده تا وکیل بتواند با ملاحظه تمام اسناد و مدارک و شرح کامل موضوع، راه حل اساسی و اصولی را پیشنهاد و ارائه نماید.

    ما در این سایت برای رفع حداقل های نیاز حقوقی هموطنان گرامی بخش پاسخ به سوالات حقوقی ایجاد کرده ایم و مفتخر هستیم که تاکنون به چند هزار سوال حقوقی در زمینه قرارداد پاسخ داده ایم. شما نیز می توانید سوال حقوقی خود را به صورت مختصر و مفید و فقط در زمینه قراردادها مطرح نموده تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت نمایید. ضمناً همان گونه که عرض شد، سوال حقوقی تلفنی و اینترنتی و فضای مجازی و … فقط برای رفع ضرورت ها است و کار اصولی مشاوره حضوری و با ارائه مدارک است.

     

  • keyboard_arrow_down

    خدمات ایران قرارداد در پاسخ به سوالات حقوقی

     

    در سایت ایران قرارداد هزاران سوال در زمینه قراردادها پاسخ داده شده که حتی مطالعه این سوالات و پاسخ های مهم آن، خودش یک گنجینه خوب برای اشخاص علاقه مند به مباحث حقوقی است. چرا که این سوالات همه از دل مشکلات مردم برخاسته و جنبه عملی دارد و برای موارد مشابه قابل استفاده است.

    در سایت ایران قرارداد پرسش های حقوقی در دو قسمت قابل طرح است. در صفحه اصلی سوالات حقوقی و دیگر در ذیل هر یک از مقالات که مربوط به مباحث همان مقاله است. در تلاش هستیم که بهترین سوالات مهم و کاربردی را با رنگ متفاوت مشخص نماییم تا خوانندگان محترم بتوانند با وقت کمتر به مهترین و کاربردی ترین سوالات دسترسی داشته باشند.

     

  • فقط به سوالات مختصر و کوتاه و شفاف و واضح در زمینه ی قراردادها پاسخ داده می شود.
  • در صورتی که سوال را در ذیل مقالات مطرح نموده اید، برای پاسخ آن به همان مقاله مراجعه فرمایید.
  • سوالات و پاسخ های مهم و کاربردی، با رنگ قرمز مشخص شده است.
  • مدت پاسخگویی از یک تا هفت روز است.
  • به دلیل تراکم کاری، به اکثر سوالات پاسخ می دهم و نه همه آن ها و پیشاپیش عذرخواهی می کنم.

 

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3,253 دیدگاه در “پاسخ به سوالات حقوقی
  • ۱۴۰۱-۰۱-۱۵ at ۵:۱۳ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام اگر دوتا کد رهگیری روی یک زمین بگیریم ایا جرم است یا خیر

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۱-۱۷ at ۱:۴۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      صرف این کار جرم نیست ولی می تواند یکی از ارکان تشکیل دهنده جرم و جزئی از مانور متقلبانه باشد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۱-۲۷ at ۱۱:۱۱ بعد از ظهر
    Permalink

    باسلام،خسته نباشید
    ۱-تفاوت واخواست دادن در دادگاه با دفتر خدمات قضایی در چیه؟
    تفاوت اجراییش درچیه؟
    بنده سفته ازکسی بدون نام وتاریخ طلب کننده دارم،برج ۶ قراردادی نوشتیم مبنی براینکه که درازای ۴۵ روزکاری باپول بنده (۱۵۰میلیون تومان بود که ماشینم روبخاطرش فروختم) به صورت امانت کارکنه وسودی به مابرسونه، ایشان درقبال اصل پولم سفته و درازای سودکار وتضمین وحسن انجام کار ماشین خودش رو قولنامه دستی نوشت که به امضای شهود رسید بهم داد،اما آلان منو بازی میده،هیچ پولی بهم نرسیده
    تاریخ قولنامه دستی ماشینش گذشته و زیر پای خودشه الان،باید چطور اقدام کنم،نظرشماچی هست؟
    آیا شکایت کیفری هم میشه کرد(فایل صدا و پیامک تهدید واقرار کردنش هم دارم)
    سفته هارو اجرابزارم؟میشه حکم توقیف ماشینش یا اموال روگرفت؟
    راهنماییم کنید،ممنون از لطفتون سوالی هم هست درجواب درخدمتتون هستم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۱-۳۰ at ۲:۴۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      میتوانید از طریق سفته طلب خود را مطالبه و اموالش را توقیف نمایید. مبایعه نامه باید بررسی شود چون ماهیتاً و فی الواقع عقد رهن است. شکایت کیفری موضوعیت ندارد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۱-۱۷ at ۴:۴۰ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام من از سال ۹۵ با یکی شریک شدیم و مغازه لبنیات سنتی زدیم و ۹۰ تومن سفته بابت امانت پیش ایشون گذاشتم که کاملا سفید امضا با اثر انگشت هستند و الآن بعد از ۶ سال از هم جدا شدیم و زمان حساب وکتاب ایشان که طلا فروش هستند همه چیزو با نرخ طلای روز حساب کردند و۴۰۰ تومن دیگه ازمن سفته گرفتند که به اندازه ۳۰۰ گرم طلا سوم هرماه ۱۴ گرم به ایشون مرداخت کنم ولی حالا که وسایل را هم میخام بفروشم حتی با وسایل خودم به ۲۰۰ تومن هم نمیرسه.درضمن بین ما هیچ سندی رد وبدل نشده و کارهم طوریه که اون پول درنمیاد .میخواستم ببینم باید چیکار کنم.اگه سفته ها را اجرا بزاره میشه به دادگاه درخواست بگم ماهی ۴ یا ۵ تومن میتونم پرداخت کنم یا نه .اون آقا همه‌جا آشناهای زیادی داره.
    آیا من باید صبر کنم تا اون آقا بره شکایت کنه یا نه خودم اول اقدام کنم چون بخاطر اعتماد بی‌جایی که به ایشون کردم حتی شماره سفته‌هارا هم ننوشتم
    اگه شماره سفته‌ها را که از بانک گرفتم بخام بانک بهم میده یا نه؟
    واینکه بخاطر این مشکل که پیش اومده همسرم قهر کرده و رفته خونه پدرش و حرفشون اینه که اون آقا سفته‌ها را اجرا میزاره و وسایل مغازه را مصادره میکنه و وسایل خونه دختر منم مصادره میکنه و الآن زندگیم به هم ریخته.
    در ضمن چند پدرومادرم رفتن برای وساطت ولی قبول نکرد و گفت که من ۷۰۰ میلیون ازش دزدی کردم در حالیکه من هیچوقت چنین پولی حتی در خواب ندیده‌ام .
    و به پدر و مادرم گفته اگه پرداخت نکنه شکایت میکنم و الی‌الابد میندازمش زندان
    خواهش میکنم راهنماییم کنید بد جور ذهنم درگیر شده

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۱-۱۸ at ۹:۱۶ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      دو بحث است. یا در اصل سفته ها ادعا دارید که در این صورت باید به سبب اشتباه در حساب و کتاب شراکت، دعوای استرداد سفته های اضافی را مطرح نمایید آن هم به شرطی که به شخص ثالث با حسن نیت واگذار نکرده باشد و خودش شاکی باشد و از الان هم باید حداقل یک اظهارنامه استرداد سفته ارسال نمایید و لاجرم به تعداد و مبلغ سفته ها اشاره کنید هرچند که شماره سریال را ندارید. البته در دعوای استرداد سفته ذکر شماره سریال واجب است.
      و یا اصل سفته را قبول دارید ولکن مدعی اعسار هستید که در این صورت بعد از محکومیت، باید دعوای اعسار از محکوم به مطرح نمایید.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۱-۱۷ at ۴:۲۱ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام من از سال ۹۵ با یکی شریک شدیم و مغازه لبنیات سنتی زدیم و ۹۰ تومن سفته بابت امانت پیش ایشون گذاشتم که کاملا سفید امضا وبا اثر انگشت هستند و الآن بهد از ۶ سال از هم جدا شدیم و زمان حساب وکتاب ایشان که طلا فروش هستند همه چیزو با نرخ طلای روز حساب کردند و۴۰۰ تومن دیگه ازمن سفته گرفتند که به اندازه ۳۰۰ گرم طلا هرماه ۱۴ گرم به ایشون مرداخت کنم ولی حالا که وسایل را هم میخام بفروشم حتی با وسایل خودم به ۲۰۰ تومن هم نمیرسه.درضمن بین ما هیچ سندی رد وبدل نشده و کارهم طوریه که اون پول درنمیاد .میخواستم ببینم باید چیکار کنم.اگه سفته ها را اجرا بزاره میشه به دادگاه درخواست بگم ماهی ۴ یا ۵ تومن میتونم پرداخت کنم یا نه
    واینکه من باید اول شکایت کنم یا بزارم که اون شکایت کنه و بعد درخواست بدم
    حتی من حاضرم که بیاد تمام اجناس را برداره حتی اجناس خودم را ومن هیچ چیز نمیخام فقط سفته‌ها را پس بده به نظر شما حکم دادگاه اگه شکایت چی میتونه باشه
    از وقتی که سفته‌ها را دادم همسرم قهر کرده خونه پدرشه و حرفشون اینه که اون آقا با اجرا گذاشتن سفته‌ها همه وسایل مغازه و خانه را مصادره میکنه برای همین تمام زندگیم به هم ریخته
    تو رو خدا راهنماییم کنید

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۱-۱۸ at ۹:۱۶ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      دو بحث است. یا در اصل سفته ها ادعا دارید که در این صورت باید به سبب اشتباه در حساب و کتاب شراکت، دعوای استرداد سفته های اضافی را مطرح نمایید آن هم به شرطی که به شخص ثالث با حسن نیت واگذار نکرده باشد و خودش شاکی باشد و از الان هم باید حداقل یک اظهارنامه استرداد سفته ارسال نمایید و لاجرم به تعداد و مبلغ سفته ها اشاره کنید هرچند که شماره سریال را ندارید. البته در دعوای استرداد سفته ذکر شماره سریال واجب است.
      و یا اصل سفته را قبول دارید ولکن مدعی اعسار هستید که در این صورت بعد از محکومیت، باید دعوای اعسار از محکوم به مطرح نمایید.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۱-۱۰ at ۱۰:۴۳ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام
    بنده به عنوان سرمایه گذاری در بورس مبالغی در حدود یک میلیارد تومان را در طی یک و نیم سال بحساب فردی واریز کرده ام و در پایان این مدت، قرارداد سرمایه گذاری در بورس به مبلغ یک و نیم میلیارد فی ما بین امضا شده است(یک میلیارد اصل واریزی و ۵۰۰ میلیون سود و سودمرکب مدت سپری شده ماقبل قرارداد) که طبق قرارداد مقرر شده است سود یا زیان حاصله از فعالیت بورسی بصورت نصف نصف بین سرمایه گذار و سرمایه پذیر تقسیم گردد.
    حال پس از حسابرسی محرز گردیده ایشان پس از قرارداد پول را وارد بورس نکرده اند و همچنین سود و سود مرکب گذشته که روی مبلغ سرمایه گذاری در قرارداد می باشد را انکار میکند در صورتی که قرارداد رو خود شخص تایپ کرده و به بنده داده است و خود نیز زیر آن را مهر و امضا کرده است.
    آیا ایشان اساسا میتواند اینگونه مبلغ قرارداد را انکار کند؟ و اینکه اگر در دادگاه حقوقی پیش رو چنین ادعایی مطرح کند آیا بند قانونی وجود دارد که در پاسخگویی به آن استناد کرد ؟
    با تشکر و عرض پوزش از طولانی شدن متن🙏

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۱-۱۲ at ۱۲:۳۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      باید قرارداد بررسی شود. اگر اقرار نموده باشد که اصولاً دادگاه حقوقی همان را کافی میداند مگر شکایت کیفری ربا مطرح کند.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۱-۰۶ at ۸:۲۴ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام وقت بخیر .پدر من در زمان حیات خانه خودش را با یک قول نامه بنگاهی با مهر شورا با در ج قیمت قافقی به خواهرم داده است ایا درج قیمت توافقی در این صلح نامه ، باعث ابطال این صلح از طرف سایر وراث نمیشود

    باتشکر

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۱-۰۶ at ۳:۱۸ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام؛
      اگر صلح نامه باشد، می توان تفسیر به صلح بلاعوض نمود و صلح بلاعوض نیز صحیح است.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۱-۰۵ at ۱:۴۲ بعد از ظهر
    Permalink

    با درود
    بنده یک واحد آپارتمان پیش خرید کرده ام و سازنده همان واحد را یکسال بعد به شخص دیگری فروخته است. خریدار دوم شکایتی مبنی بر فروش مال غیر مطرح کرده و در دادگاه تجدید نظر بدون توجه به پرداخت های ما و تاریخ قرارداد به دلیل اینکه شماره سریال مبایعه نامه خریدار دوم قبل از ما بوده حکم به رد مال یعنی همین آپارتمان داده است. لازم به دکر است دادگاه بدوی با توجه به اظهارات شاکی ابتدا رد ثمن و حبس برای سازنده صادر کرده ولی با اعتراض خریدار دوم مجدد تجدید نظر از دادگاه بدوی خواسته اصلاح کند. از نظر من متاسفانه این موضوع فقط نفوذ شخص در دادگاه تجدید نظر را نشان می دهد. نظر شما برای اینجانب مهم است چون وقتی در متن مبایعه نامه تاریخ پرداخت های نقدی ذکر و چک ها با مشخصات و تاریخ تحویل شده و تاریخ مبایعه نامه هم مقدم است چه دلیلی دارد به شماره سریال استناد شود. با سپاس

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۱-۰۶ at ۳:۲۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      طبق ماده ۱۳۰۵ قانون مدنی، تاریخ سند عادی در برابر شخص ثالث قابل استناد نیست و صرف سریال نمی تواند اثبات تقدم تاریخ قرارداد نماید. فلذا اگر در آن پرونده کیفری جزء اصحاب دعوا نبودید، باید در خصوص رد مال، اعتراض ثالث به رای کیفری دادگاه تجدید نظر نمایید.
      مضافاً که طبق مفهوم مخالف تبصره ۲ ماده ۲۱ قانون آیین دادرسی کیفری و رای وحدت رویه شماره ۵۲۹ مورخ ۲/۸/۱۳۶۸ دیوان عالی کشور، دادگاه کیفری صلاحیت ذاتی رسیدگی به اثبات و احراز مالکیت اموال غیر منقول را ندارد و فقط در صلاحیت ذاتی دادگاه حقوقی است و محاکم کیفری در مورد اختلاف در مالکیت اموال غیر منقول، باید قرار اناطه صادر نمایند تا دادگاه حقوقی رای صادر نموده و محاکم کیفری از رای دادگاه حقوقی تبعیت نمایند. بر این اساس این دادگاه کیفری است که باید در مورد مالکیت اموال غیر منقول از دادگاه حقوقی تبعیت نماید نه حقوقی از کیفری.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۱-۰۴ at ۸:۱۱ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام آقای صالحی یک راهنمایی میخواستم
    بابت شکایت حقوقی من با خواسته های اثبات بیع ، تنظیم سند و تحویل مبیع و … دادگاه بدوی به نفع ما رای داده ولی دادگاه تجدید نظر خواسته ما را رد کرد با توضیحات زیر آیا ما میتونیم به رای دادگاه تجدیدنظر اعتراض کنیم و در خواست اعاده دادرسی و یا فرجام خواهی به دیوان عالی بدهیم.
    نکته اصلی تو پرونده ما تقدم و تاخر بین قرارداد من و یک ظهر نویسی بدون تاریخ در پشت قرارداد مشارکت در ساخت هست تحت عنوان تقسیم نامه است که سازنده و مالک زمین در پایان ساخت تنظیم کرده اند و سازنده هم که ما از آن خریدیم مالباخته و بابت پرونده ای دیگه در زندان است . در در دادگاه بدوی از آنجا که خوانده اعلام کرده بود که ظهر نویسی پشت همزمان با قرارداد مشارکت در ساخت تنظیم شده دو مرحله کارشناسی زیر انجام شد
    ۱-کارشناس یک نفره : پشت و روی قرارداد مشارکت در دو مرحله زمانی تنظیم شده
    ۲- کارشناس سه نفره : پشت و روی قرارداد مشارکت در دو مرحله زمانی تنظیم شده و تعیین تقدم و تاخر بین مبایع نامه خواهان و ظهر نویسی وجود ندارد
    در دادگاه تجدید نظر بدون اینکه هر کدام از طرفین دعوا درخواست کارشناسی داشته باشند به تشخیص خود دادگاه رفت برای کارشناسی برای تشخیص تقدم و تاخر مبایع نامه من و ظهر نویسی پشت قرارداد مشارکت در ساخت که اعلام شد:
    ۳- کارشناس پنج نفره : ۴ نفر از کارشناسها ظهرنویسی را مقدم بر مبایعه نامه من اعلام کردن و یک نفر گفته که امکانپذیر نیست. که ما به نظر ۴ نفر از ۵ نفر اعتراض کردیم.
    حالا با توجه به اینکه ما به نظر کارشناسی ۴ نفر از کارشناسای هیات پنج نفره اعتراض کردیم و دادگاه تجدیدنظر بدون جلب نظر هیات کارشناسی بالاتر (۷ نفره) دادخواست ما رو رد کرده و از طرفی آخرین وضعیت اینه که چهار کارشناس گفتن ظهرنویسی مقدم است و ۴ کارشناس گفتن تشخیص تقدم و تاخر امکانپذیر نیست.
    با این تفاسیر آیا ما میتونیم به رای دادگاه تجدیدنظر اعتراض کنیم و در خواست اعاده دادرسی و یا فرجام خواهی به دیوان عالی بدهیم.

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۱-۰۶ at ۳:۴۴ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام؛
      الان که دیگر رای قطعی صادر شده است، باید درخواست ماده ۴۷۷ نمایید و یک لایحه قوی تنظیم شود. دلیل جدید سبب اعاده دادرسی معمولی است نه استدلال جدید. استدلال مربوط به اعاده دادرسی ماده ۴۷۷ است.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۱-۰۲ at ۸:۴۵ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام
    ملک پدربزرگ ما ۵ سال هست که خالی مونده و کسی برای فروش اقدام نمیکنه. خودم چند ماه پیش به چند تا املاک سپردم اما سر قیمت با بقیه وراث به توافق نرسیدیم. میخواستم بپرسم ما چطور میتونیم سهم خودمون رو بفروشیم ؟
    ممنون

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۱-۰۳ at ۳:۳۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      سهم مشاعی خودتون رو می توانید بفروشید ولی تحویل ملک به خریدار منوط به رضایت سایر مالکین مشاعی است که در عمل ممکن نیست. فلذا بهتر است در دادگاه تقسیم ترکه نمایید.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۰-۲۵ at ۹:۳۸ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام جناب صالحی عزیز این را هم اضافه کنم که من بابت یک قرارداد طی دو دادخواست جدا گانه که هر کدام به یک شعبه مجزا رفته اند و در یک پرونده حکم به تحویل مبیع و خسارت وجه التزام روزانه ۲۰۰ هزار تومان حکم گرفته ام و در دیگری حکم به الزام تنظیم سند رسمی و وجه التزام روزانه ۲۰۰ هزار تومان حکم گرفته ام و در مبایعه نامه خسارت تاخیر انجام تعهد روزی ۲۰۰ هزار تومان ذکر شده ، حال آیا با اینکه من دو حکم را همزمان گرفته ام و در هر دو حکم تحویل و سند به روزانه ۲۰۰ هزار تومان محکوم شده بنظر شما میتوانم برای بازه زمانی مثلا شهریور ماه هر دو حکم را اجرا کنم و ۲۰۰ بابت تحویل و ۲۰۰ بابت سند در شهریور که میشود روزی ۴۰۰ هزار برای مثلا ماه شهریور از او بگیرم ، آیا با وجود اینکه در مبایعه نامه تاخیر روزی ۲۰۰ است و من در دو حکم او را محکوم کرده ام به پرداخت وجه التزام میتوانم هر دو حکم را همزمان اجرا کنم و روزی ۴۰۰ را بگیرم یا چون دو حکم همزمان است فقط یکی اجرا میشود و دیگری قابلیت اجرا ندارد ، ممنونم از وقتی که لطف میکنید میگزارید سپاس

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۲۵ at ۴:۱۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      هر حکم به دیگری ربطی ندارد و قابل اجرا است ولو این که یکی یا هر دو اشتباه باشد. البته اصولاً اگر در قرارداد یک وجه التزام برای دو تخلف پیش بینی شده باشد، وجه التزام تجزیه و تقسیم می شود و برای هر تخلف نصف آن فرض می گردد. اگر هر دو دعوا را در ضمن یک دادخواست مطرح کرده بودید، احتمالاً رای دو بار وجه التزام را نمی گرفتید.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۰-۲۴ at ۱:۱۷ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام جناب صالحی عزیز ممنون از وقتی که میزارید و اینقدر مهربانانه همه رو راهنمایی میکنید
    جناب صالحی آپارتمانی پیش خرید کرده ام که قرار بود در ۹۹/۱۱/۳۰ تحویل بدهد و در ۱۴۰۰/۰۵/۳۰ سند بزند که متاسفانه تا این لحظه نه تحویل داده و نه سند زده البته سه ماهیست که آپارتمان حاضر است ولی چون من شکایت کردم لج کرده و وکیل هم گرفته و تحویلم نمیدهد الغرض بنده طی دو دادخواست در دو شعبه متفاوت شکایت کرده ام یکی الزام به تحویل و مطالبه خسارت تاخیر روزانه و دیگری الزام به اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی و الزام به تنظیم سند رسمی ، خسارت تاخیر هم روزی دویست هزار تومان است حال دو سوال آیا اگر در هر دو دادنامه به پرداخت وجه التزام محکوم شود میشود دو وجه التزام را گرفت یعنی برای تحویل از ۹۹/۱۱/۳۰ تا زمان تحویل و برای سند هم از ۱۴۰۰/۰۵/۳۰ تا زمان تحویل سند ؟ چون هر دو تاخیر در سال ۱۴۰۰ اتفاق افتاده میتوانم برای هر کدام از تخلفها دویست هزار تومان روزانه بگیرم یا نه و در فرض نه اگر مثلا فردا تحویل بدهد و وجه التزام تاخیر در تحویل را تا فردا محاسبه کنند و بگیرم ولی ۳ ماه دیگر سند بزند از بعد از تحویل میتوانم وجه التزام سند را بگیرم ؟ سوال دوم اینکه حکم به الزام به سند رسمی با حفظ حقوق مرتهن به نفع من صادر شده البته روی واحد با رضایت من ۸۰ میلیون وام گذاشته که سند نمیزند آیا اگر بخواهم حکم الزام به سند را اجرا کنم میتوانم وام راقبول کنم و اقساط را خودم بدهم چون وام را قبول دارم یا باید حتما وام را نقدا به بانک پرداخت کنم و سند آزاد شود تا بتوانم بنام خودم بزنم ؟دوست دارم ۸۰ میلیون وام رویش باشد و سند بنامم بخورد چون هزینه خرید اوراق وام را هم خودم دادم تا وام روی آپارتمان بگذارد و تازه گذاشته ، سپاسگذارم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۲۵ at ۴:۰۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در مورد سوال اول بستگی دارد که در قرارداد وجه التزام ناظر به کدام تخلف باشد. اگر یک وجه التزام برای دو تخلف پیش بینی شده باشد، اصولاً وجه التزام تجزیه و تقسیم می شود و برای هر تخلف نصف آن فرض می گردد. در مورد سوال دوم باید قاضی و اجرای احکام و مرتهن هم قبول نماید و فقط به اختیار و خواست شما نیست.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۰-۱۹ at ۱۱:۰۳ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام و تشکر
    بنده یک واحد آیارتمان با شرط پارکینگ بدون مزاحم با مبایعه نامه فروخته ام . پس از اتمام آپارتمان و دریافت نقشه نظام مهندسی و نقشه جانمایی پارکینگ شهرداری و سند از سازمان ثبت اسناد متوجه شدیم پارکینگ با مزاحم است در صورت شکایت خریدار در شورای حل اختلاف نتیجه چه خواهد شد ؟

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۲۰ at ۹:۳۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بستگی به عنوان دعوای خریدار دارد. ممکن است دعوای فسخ و یا مطالبه خسارت مطرح نماید.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۰-۱۸ at ۵:۱۰ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام ما یک ملک خریدیم یه جاده که قبلن محل عبور و مرور ماشین بوده از وسط اون گذشته ولی الان جاده به جلوی زمین انتقال پیدا کرده ولی مالک قبلی اون جاده رو به ما فروخته با این پیش فرض که جاده متعلق به زمین است حالا راه و ترابری میگه جاده مال ما است بیخود خریدید واین جاده با حریم آن متعلق به دولت است الان هم مالک فوت کرده داخل قولنامه هم نوشتیم که در صورتیکه کسی ادعای این جاده کند به نرخ روز از عهده خسارت وارده برآید حالا آیا میتوانیم معامله رو فسخ کنیم چون نصف بیشتر زمین میره

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۱۸ at ۳:۰۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بخشی از بیع باطل است و با اثبات بطلان بخشی از بیع می توانید با خیار تبعض صفقه، کل بیع رو فسخ نمایید.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۰-۱۶ at ۴:۵۰ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام یه ماشین خریدم و با توجه به اینکه سند ثبتی برا خودرو ظاهرا اختیاری هست و فقط برگ سبز سندیت داره، ایشون قبول کردن برا تعویض پلاک تشریف بیارن،به نظر شما من که فقط قولنامه و مدارک کامل ماشین از سند کمپانی تا همه اسناد مالکای قبلی رو دارم آیا اگه اقدام به ثبت سند نکنم برام در آینده برای نقل و انتقال خودرو مشکلی پیش میاد؟

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۱۷ at ۵:۱۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بالاخره اگر روزی اجباری شد و خود شما هم فقط با سند سبز فروختید، در برابر خریدار متعهد به تنظیم سند رسمی هستید.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۰-۱۴ at ۷:۲۶ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام جناب صالحی عزیز با توجه به اینکه قبلا خیلی اذیت شدم می خواهم بینن خودم و مستاجر جدیدم مبایعه نامه ای بهمراه قرار داد داوری بنویسم لطفا مرا راهنمایی کنید که به چه نکاتی در قرار داد داوری رهن اجاره اشاره کنم وبنویسم از اینکه پاسخ می دهید همواره سپاسگزار شما هستم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۱۷ at ۵:۱۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      به نظر در اجاره نامه اختلاف تخلیه به سبب انقضای مدت از طریق دستور تخلیه شورا بهتر باشد. رسیدگی به سایر اختلافات را از جمله انحلال و فسخ و انفساخ و تعهدات و خسارات و نقض تعهدات و تفسیر و غیره در صلاحیت داور معتمد و مشخص قرار دهید. شرط داوری مستقل از اعتبار قرار باشد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۰-۱۰ at ۲:۵۳ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام .من سال ۹۶ مبلغ ۵۸ مانده بدهی روز به شرکتی که همیشه خرید میکردم داشتم. در قبال عودت چک برگشتی و یک تایم پرداخت از من مبایه نامه تایم دار گرفتن.چون در شرایط خوبی نبودم . در زمان تعیین شده قادر به پرداخت نبودم .تا الان چندین بار با میانجیگری توافق شفاعی کردیم آنها فرداش پس میزدن حالا خواستار مورد معامله هستن .آن روز قیمت ملک که خانه و کارگاهم ادغام هستن را یک دهم قیمت روز تعیین کردن گفتن این سوریه مهم نیست الان چگونه فروشنامه را باطل وپس بگیرم . با تشکر

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۱۰ at ۳:۴۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      ماهیت مبایعه نامه فی الواقع رهن است و بیع باطل است. ماده ۳۳ و ۳۴ قانون ثبت و ماده ۱۰۵ آیین نامه اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا نیز موید همین تفسیر است.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۰-۱۰ at ۱:۲۴ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام
    من ساکن واحدی هستم که از شخصی که مالک نبوده این واحد را رهن کردم.همین شخص این واحد را به شخص دیگه ای فروخته و ملک را به این شخص انتقال داده و آن شخص مبایعه نامه و انتقال ملک دارد.
    در حال حاضر موید رهن به پایان رسیده. آیا شخصی که ملک به نام او انتقال پیدا کرده میتواند حکم تخلیه بگیرد.
    البته کل ملک در رهن بانک است.

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۱۰ at ۳:۵۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر اجاره نامه شما بعد از انتقال ملک باشد اجاره باطل است و خریدار می تواند حکم خلع ید بگیرد و اگر قبل از انتقال باشد، مشمول قائم مقامی است و باید حکم تخلیه بگیرد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۰-۰۷ at ۴:۱۴ بعد از ظهر
    Permalink

    از کجا بپرسم سوال حقوقی
    بونچاق داریم که در سال ۱۳۱۲ نوشته شده و در مورد حد و حدود اراضی مشخص نشده فقط توی بونچاق ۵ تن از افراد سرشناس آن دوره اومدن قراردادی تنظیم کردن و گفته که از چشمه سازان قناتها باغات مراتع و بیابانها تا آنجایی که در روز با چشم دیده میشود .میخوام بدونم چه کسی متخصص و تشخیص دهند هست به کی باید رجوع کنم که قانونا مورد تایید باشه

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۰۹ at ۹:۰۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      کارشناس رسمی دادگستری در امور ثبتی + کارشناس رسمی دادگستری در امور کشاورزی

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۰-۰۵ at ۴:۳۱ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام خسته نباشید
    بنده یک واحد اپارتمان خریدم که در قولنامه دارای پارکینگ بود و بعد از ۳ ماه که سند حاضر شد درون سند پارکینگ قید نشده بود و صاحب واحد ادعا میکرد که جای پارکینگ در قولنامه خالی بوده و آن را مطالعه نکرده و بدون اطلاع امضا کرده است. و حاضر ب دادن پارکینگ نیست در صورتی ک مبلغ پرداخت شده ب اندازه یک واحد با پارکینگ بوده‌
    نسبت ب این موضوع شکایت کردیم و منتظر هستیم تا ب پرونده رسیدگی شود
    بنظر شما حق با ما هست؟رای دادگاه چ چیزی صادر میشود

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۰۵ at ۸:۱۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      حسب اظهار شما که ظاهرا حق با شما است ولی در دادگستری فقط ذیحق بودن در ماهیت و کائنات کافی نیست بلکه نحوه طرح درست دعوا و دادخواهی هم مهم است.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۱۰-۰۳ at ۷:۰۲ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام پدر شوهر من ۱۵ سال قبل فوت کرده شوهرم ده سال قبل فوت کرده در اثر تصادف شوهر من سه برادر و دو خواهر دارد چند روز قبل مادر شوهرم فوت کرد خانه ای سه طبقه به نام مادر شوهرم است سوال من این است آیا دختر و پسر من از مادر بزرگ فوت شده ارث می برند با توجه به فوت پدرشان قبل از فوت مادر ش اگر می برند به چه میزان سپاسگزارم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۰۳ at ۷:۵۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      خیر چون شوهر شما قبل از فوت مادرش فوت کرده بود و با وجود فرزند برای مادر شوهرتان نوبت به نوه اش نمی رسد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۹-۲۹ at ۲:۴۱ بعد از ظهر
    Permalink

    بنده دستگاه را خریداری کردم و مبلغ ۲۲۰ میلیون تومان پرداخت کردم قرار بود فروشنده تا پایان سال ۹۹ روند نصب و تایید دستگاه را به بنده اطلاع دهد و بنده سه فقره چک به فاصله هر یک ماه برای سال ۱۴۰۰ پرداخت کردم بنابه دلایلی چک ها را پاس نکردم و قرار شد در اولین فرصت پرداخت کنم ولی فروشنده حالا تکلیف بنده را روشن نمیکند و میگه من ضرر کردم و نه دستگاه را بنده میدهد ن پولم داور هم اصلا اهمیتی به این موضوع نمیدهد.
    بنده هم دستگاه میخواهم از طرفی دستگاه ها گران شد و بخاطر همین به بنده تحویل نمیدهد بنده باید چه اقدام بکنم.

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۰۱ at ۸:۱۱ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      باید متن قرارداد به لحاظ بررسی حق حبس طرفین و تقدم و تاخیر تعهدات و یا فسخ و … بررسی شود. به هر حال در صورتی که بنا به ادامه قرارداد باشد، ابتدا باید دعوای الزام به ساخت و تحویل و نصب دستگاه … طبق مشخصات قراردادی نزد داور مطرح کنید تا تکلیف داوری ظرف سه ماه مشخص گردد و بعد به دادگاه جهت طرح دعوای مذکور مراجعه نمایید.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۹-۲۹ at ۱۲:۰۰ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام وقتتون بخیر سند منزل من ک ب اسم خودم هست در منزل پدرم بوده حالا فوت شده اند و سند نیست و امکانش هست ک خواهر برادر ها برداشته باشند. آیا میتوانند از سند استفاده کنند یا حتما باید اجازه مالک باشه؟

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۰۱ at ۸:۱۳ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      استفاده قانونی که نمی توان نمود بدون اتفاق شرکاء مگر به اداره ثبت جهت درخواست سند قدرالسهمی ارائه دهند.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۹-۲۹ at ۴:۵۷ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام بنده ساختمان دادیم مشارکت تنها واحد خودم بعد ۸ ماه زورکی گرفتم ولی ناقص ولی ساختمان کامل نیست تو بردار خاتمه عملیات ساخت و تاویل ۸ ماه گذشته ۴ ماه دیگه کار داره آیا خسارت طبق قراداد تا تحویل به اتمام ساختمان ممنون

    Reply
    • ۱۴۰۰-۱۰-۰۱ at ۸:۱۷ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در رویه قضایی تحویل ناقص قطع کننده خسارت تاخیر در تحویل است البته اصولاً و منطقاً باید تحویل به طور کامل و با تکمیل عرفی انجام شود تا خسارت تاخیر در تحویل قطع گردد. مگر از تحویل ناقص استنباط گردد که خریدار به طور ضمنی شرط خسارت تاخیر در تحویل را تا تکمیل اسقاط نموده است.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۹-۲۱ at ۹:۴۱ قبل از ظهر
    Permalink

    نتیجه عدم درج تاریخ سررسید در قرارداد چیست؟

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۹-۲۱ at ۸:۰۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      سررسید تعهد محمول بر عرف می گردد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۹-۱۶ at ۳:۱۸ قبل از ظهر
    Permalink

    با عرض سلام وخداقوت به شما استاد گرامی به من به عنوان مستاجر حکمی ابلاغ شده از طرف داور اما من کاملامدعی جعل قرار داد داوری هستم حال قانونا بعد از ابلاغ حکم داور به من شکایت جعل خود را به داور اعلام کنم یا شکایت کیفری جعل را در دادگاه کیفری مطرح کنم چه شکایتی و به کدام مرجع باید قانونی شکایت کنم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۹-۱۶ at ۴:۵۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      دعوای ابطال رای داور را ظرف ۲۰ روز به سبب عدم امضای قرارداد داوری با انکار امضای خودتان می توانید مطرح نمایید. (ماده ۴۶۱ قانون آیین دادرسی مدنی) کیفری هم میتوانید شکایت کنید.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۹-۱۵ at ۱۱:۲۵ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام استاد بهترین روش برای ابلاغ رای داور به طرفین دعوا که هیچیک از آنها نتوانند مدعی عذم ابلاغ رای داوری شوند چیست سپاس

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۹-۱۶ at ۴:۵۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      ابلاغ از طریق اظهارنامه و یا دادگاه به سامانه ثنای طرفین. ولی اگر ثنا نداشته باشند، همان دادگاه بهتر است به شرطی که در قرارداد داوری طریق ابلاغ رای داور مشخص نباشد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۹-۱۴ at ۱۰:۴۲ قبل از ظهر
    Permalink

    جناب صالحی عزیز فرمودید داور حکم به تخلیه می کند نه دستور تخلیه الان من داور یک قرار داد اجاره هستم باتوجه به اتمام زمان اجاره و عدم تخلیه ملک توسط مستاجر می خواهم پس از انجام تشریفات ابلاغ و جلسه داوری حکم به تخلیه ملک بدهم حال سوال من این است پس از حکم من برای تخلیه. تخلیه ملک چگونه انجام می گیرد. ذینفع باید درخواست اجرا بکند یا من داور کار خاصی باید انجام دهم سپاس از پاسخگویی

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۹-۱۶ at ۵:۰۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      وظیقه شما به عناون داور رسیدگی عادلانه و بی طرفانه و رعایت تشریفات ابلاغ و تشکیل جلسه و اصل تناظر و دفاع طرفین و صدور رای داور در مدت سه ماه و ابلاغ رای داور است. بعد از آن دیگر به عهده محکوم له است که از دادگاه اجرای رای داور را تقاضا نماید.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۹-۱۴ at ۷:۰۳ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام می خواهم بین خودم و مستاجر جدید حکم داور ی بنویسم باتوجه به اینکه درگذشته خیلی اذیت شدم توسط مستاجر قبلی می خواهم بدانم اگر چنانچه مستاجر سر موعد تخلیه ملک مرا خالی نکرد آیا با حکم داوری زوتر می توانم حکم تخلیه بگیرم یا از طریق شورای حل اختلاف کدام پروسه راحتر است و زوتر به سرانجام می رسد

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۹-۱۶ at ۵:۰۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      به نظر دستور تخلیه به سبب انقضای مدت، از طریق شورا بهتر است. ولی حکم تخلیه به سبب فسخ قبل از اتمام مدت از طریق داور بهتر است مشروط به شرط داوری دقیق و جامع و کامل.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۹-۱۳ at ۷:۴۷ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام وقتی داور مستاجر را محکوم به تخلیه ملک نمود.وبه طرفین ابلاغ رای هم انجام گرفت ذینفع برای تخلیه ملک چه کاری باید انجام دهد سیکل قانونی چیست و چقدر زمان بر است متشکرم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۹-۱۶ at ۵:۰۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      درخواست اجرای رای داور از دادگاه و حدود سه ماه زمان می برد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۹-۱۳ at ۱۲:۵۶ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام ملکی را فروخته اما ثمن‌ معامله را کاملا نگرفته ام اکنون خریداربه استناد سندش واتمام قرارداد اجاره دستور تخلیه ملک را گرفته سوال من این است من بعنوان شخص ثالث یا مستاجر چگونه می توانیم جلوی اجرای دستور تخلیه را بگیریم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۹-۱۳ at ۳:۵۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      تا زمانی که قرارداد بیع فسخ نشده و سند انتقال باطل نشده است، ذینفع در دعوای اعتراض به دستور تخلیه نیستید.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۸-۲۸ at ۹:۰۱ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام استاد آیا داور بین مالک و مستاجر می تواند دستور تخلیه صادر کند

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۹-۰۷ at ۹:۴۵ قبل از ظهر
      Permalink

      سلام؛
      داور حکم به تخلیه صادر می کند نه دستور تخلیه.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۸-۲۴ at ۴:۳۲ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام.ملک تجاری داری ۲ مالک می‌باشد اگر در قرارداد اجاره فقط یکی از مالکین قرارداد اجاره را امضاء و مالک دوم امضاء نکند،مستاجر میتواند به دلیل عدم رعایت صورت شکلی قرداد از پرداخت کمیسیون بنگاه امتناع کند.و بنگاه دار نسبت به این موضوع آگاهی داشته .با تشکر

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۸-۲۵ at ۲:۲۰ بعد از ظهر
      Permalink

      در مرود کمیسیون بنگاه از اتحادیه سوال فرمایید. اصولاً که بنگاه باید اسناد مالکیت شش دانگ را بررسی می نمود مگر خود مستاجر هم مطلع بوده باشد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۸-۲۱ at ۲:۲۵ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام و عرض ادب
    ممنون میشم بابت موضوع زیر بنده رو راهنمایی بفرمایید

    در سال ۹۶ یک قطعه زمین تفکیک شده با شماره پلاک فلان همراه با نامه بلامانع فروش شهرداری (نامه ای که فروشنده از شهرداری گرفته و در آن قید شده فروش پلاک فلان از طرح تفکیکی آقای … از نظر این شهرداری بلامانع است). حالا بعد از چند سال برای پروانه ساخت مراجعه کردم که شهرداری میگه قدرالسهم تفکیک زمین شما پرداخت نشده و من هم طبق نظر کارشناس رسمی مبلغ ۵۰ میلیون بابت قدرالسهم یعنی همان عوارض تبصره ۱۰۱ شهرداری دادم. حالا سوال من این هست که من زمین رو بصورت پلاک و تفکیک شده خریدم و در قولنامه هم ذکر شده که برطرف کردن هر گونه مانعی از قبیل بدهی شهرداری، مالیات و ..‌ بعهده فروشنده هست. اگر ممکن هست راهنمایی بفرمایید که آیا میتونم علیه فروشنده شکایت کنم و این خسارت رو ازشون مطالبه کنم؟ ممنونم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۸-۲۱ at ۱۱:۱۲ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اصولاً که باید ابتدا دعوای الزام به ایفای تعهد در این خصوص مطرح می نمودید و سپس با اجازه دادگاه به جای مدیون و متعهد هزینه را پرداخت و از اموال وی توقیف می کردید. ولی چون راساً و بدون اذن به جای مدیون دین او را پرداخت کردید در مطالبه آن چالش وجود دارد. در هر صورت استناد نمایید که اضطرار اداری وجود داشت و قصد تبرع نداشتید.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۸-۱۹ at ۷:۴۳ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام آقای صالحی یه سوال داشتم اگر شخصی به شخص دیگر زمینی بفروشد به مبلغ ۹۰ میلیون و در مبایعه نامه ۹۰ میلیون هم به عنوان خسارت تعیین گردد و مبلغ ۹۰ میلیون قیمت زمین هم پرداخت گردد و بعد از یک سال معلوم شود اصلا زمینی برای تحویل وجود ندارد برای ارایه دادخواست فسخ مبایعه نامه به سبب خیار تعذر تسلیم آیا می‌توان هم زمان با دادخواست فسخ تقاضای خسارت مذکور را نیز کرد به استناد چه ماده ای ؟ با تشکر از شما

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۸-۲۱ at ۱۱:۱۸ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      سوال کلی است. یعنی چه زمینی برای تحویل وجود ندارد ؟ اگر منظور این است که زمین وجود خارجی نداشته که در این صورت از موارد بطلان بیع است. اگر هم زمین وجود دارد ولی امکان تحویل وجود ندارد و از موارد خیار تعذر تسلیم باشد، در این صورت طبق ماده ۲۴۶ قانون مدنی، با فسخ قرارداد شروط ضمن عقد باطل می گردد و فلذا جمع فسخ و شرط خسارت ممکن نیست مگر آن خسارت عنوان و ماهیت خسارت فسخ قرارداد را داشته باشد که در این صورت از موارد شروط مستقل از اعتبار عقد و با فسخ قابل جمع است.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۸-۱۷ at ۲:۲۷ قبل از ظهر
    Permalink

    عرض ادب و احترام
    اینجانب سال ۸۷ از صادرکننده چک ،چکی رو دریافت کردم بعد از چند روز متوجه شدم در وجه بابت ضمانت بانک نوشته شده و طرف هم جهت اصلاحش زیر بار نمیره، همون روز سر رسید شم برگشت زدم، آیا میتونم با دادن وکالت کاری ویا ظهر نویسی به شخص ثالث انتقال بدم وازاین طریق مبلغ چک روبا خسارت دیرکردش نقدش کنم؟ و در اینصورت مشکل قانونی برای شخص ثالث پیش نمیاد.ممنون از راهنماییتون

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۸-۲۱ at ۱۲:۲۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      صرف تضمین بودن چک مانع انتقال نیست. البته ممکن است مدعی سرقتی بودن چک گردد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۷-۰۵ at ۱۲:۲۶ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام روز عالی بخیر من ملکی دارم که سند به نام من است اما فروشنده قبلی از غفلت من اسنفاده گرده بود که من در ایران نبودم و یک سال ان را اجاره داده بود به محص اینکه مستاجر خانه را خالی کرد کلید ملک را عوض کردم و خانه را تصرف کردم ودرب کرکره آهنی زدم که کسی نتواند وارد شود حتل سوال من این است با توجه به اینکه من بابت تحویل ملک از صاحب اولیه رسیدی ندارم ایا این تصرف من برای من صاحب سند مشکلی ایجاد نمی کند ایا صاحب سند اولیه می تواند شاکی شود از من به هر دلیلی. لطفا توضیح دهید سپاسگزارم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۷-۰۷ at ۵:۵۳ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      متصرف مستاجر بوده است و در نتیجه شما ملک رو از تصرف فروشنده قبلی خارج نکردید. شما هم به عنوان مالک جدید، موجر آن مستاجر بودید و مستاجر هم باید به موجر تحویل دهد. فلذا ایرادی به نظر نمی رسد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۷-۰۴ at ۳:۱۲ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام وخسته نباشید.زن دوم پدر بعد از فوت پدرم با یک مباینه نامه توسط وکیلش اقدام به شکایت کرد وبا حکم غیابی محکوم به زدن سند خودرو در دفتر خانه کرد به محض اینکه ما فرزندان متوجه شدیدم که ابلاغیه های مارا به مغازه یکی از شوهر خواهرانم فرستاده بود باوجود اینکه ۴ ماه قبل برای دریافت مهریه وارثیه در ثبت ثنا برای من وبقیه خواهر وبرادرهام ابلاغ فرستاده بود.خلاصه من اقدام به واخواهی کردم تا زمان رسیدگی فهمیدم که مباینه نامه ای جعلی با امضاع ۲ شاهد درست کرده بود که اطلام جعل کردم ومتوجه شدم که تاریخ مباینه نامه را اشتباه یک سال قبل از اینکه با پدرم ازدواج کند زده بودند .که وکیل شان گفتند این اشتباه هیچ ایرادی ندارد میخاستم بدونم اگر کوپی عقد نامه ومباینه نامه که تاریخش یک سال قبل ازدواج با پدرم هست .مباینه نامه از نظر قانون صحیح میباشد.وآیا میتونه خودرو را به جای مهریه که سکه هست مطالبه کنه ممنون وسپاسگزارم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۷-۰۵ at ۷:۱۱ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر امضای پدر مرحومتان اصالت داشته باشد، تاریخ قبل و بعد از عقد تفاوت خاصی ندارد. خودرو را می توان بابت مهریه سکه توقیف و مزایده نمود نه این که خود خودرو مهریه باشد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۷-۰۳ at ۸:۱۹ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام ملکی را اجاره کردم مطلع گشتم صاحب سند من شخص دیگری است مالک اصلی قبل از اسباب کشی من ملک راتصرف کرده از چه کسی با چه موضوعی شکایت کنم ایا می توانم از صاحب سند هم شکایت کنم یا فقط از کسی که خانه را به من اجاره داده موضوع شکایت را هم لطفا ذکر کنید ممنونم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۷-۰۵ at ۱۰:۳۴ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      شکایت کیفری کلاهبرداری و انتقال منافع مال غیر به شاکی

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۵-۱۴ at ۱:۲۸ بعد از ظهر
    Permalink

    باسلام.بنده در بهمن سال ۹۷ یک واحد پیش فروش در شهر جدید هشتگرد خریداری کردم که زمان تحویل آن بهمن ۹۸بود که زمین این واحدها مسکن مهری بوده که واگذار شده بود تا به صورت خود مالکی ساخته شود همه چیز خوب پیش میرفت تا وقتی که عرصه و عیان زمین به مشکل خورده و شرکت عمران زمین را پس گرفته و زمین کناری را برای احداث بعد از ۱ سال شروع کردن حالا واحدها تقریبا کارشان به اتمام رسیده ولی سازنده درخواست کرده تا مبلغی اضافه تر ب او داده شود و دیر کرد هم ندهد بخاطر مسائل تورم وگرانی میگوید کم اوردم دیگر نمیشود ساخت لطفا راهنمایی کنید بابت مسائل مثل تورم و گرانی دادگاه حق را به او میدهد؟ما باید چه کنیم چگونه شکایت کنیم؟ممنون از راهنماییتون

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۵-۱۵ at ۱۲:۳۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اصولاً که گرانی و تورم موجب معافیت از ایفای تعهد و فروس ماژور نیست مگر این که در قرارداد شرطی در این خصوص پیش بینی شده باشد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۵-۱۴ at ۹:۵۹ قبل از ظهر
    Permalink

    باسلام و وقت بخیر
    لطفا در مورد دو سوال زیر راهنمایی های لازم را بفرمایید.
    ۱_ اگر نسخه ی مبایعه نامه ی یکی از متعاملین مفقود شود؛ چه راهکاری برای الزام بنگاه دار برای ارائه نسخه نزد او به طرفین است؟
    ۲_ اگر بیع فرد مجنون که در قرارداد ان خلاف واقع پرداخت ثمن به او درج شده، اعلام بطلان شود؛ عدم پرداخت نیازمند اثبات است؟ و اینکه اصلا او ملزم به رد ثمن هست یاخیر؟

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۵-۱۵ at ۱:۰۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      ۱٫ به نظرم نسخه نزد بنگاه عین آن متعلق به خود بنگاه است و علت و حکمت نسخه نزد بنگاه تا ده سال، برای ارائه به مراجع قضایی است و خریدار یا فروشنده نمی تواند بخواهد که آن نسخه مستقیماً به وی داده شود. ولی می تواند به نسخه ی نزد بنگاه استناد نماید.
      ۲٫ این سوال بسیار فقهی است و از یک دادخواه فقیه هم استفتاء کنید. آنچه به فکر من می آید این که اقرار مجنون باطل است و پس اصل بر عدم پرداخت است و اگر اثبات شود که ثمن به مجنون پرداخت شده است، تا زمانی که در ید و حساب بانکی وی است مسئول استرداد است ولی اگر نزد وی تلف و خرج شده باشد، طبق ماده ۱۲۱۵ قانون مدنی، مسئول استرداد نیست و ثمن هدر رفته است.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۴-۲۷ at ۸:۰۶ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام اقای صالحی
    بیعی که درمقابل بدهی شخصی بصورت تهاتر نوشته می شود فقط باید در قسمت ثمن قید شود ثمن در مقابل اینقدر بدهی پرداخت شده چنین مطلبی کفایت می کند برای تهاتر یا باید چیزهای دیگری هم نوشت از پاسخگویی شما سپاسگذاریم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۴-۲۸ at ۶:۳۸ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      مبلغ ثمن معامله … ریال است که با طلب خریدار از فروشنده بابت … به مبلغ … ریال تهاتر گردید و در نتیجه کل ثمن این معامله تماماً پرداخت و تسویه شده است.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۴-۲۴ at ۳:۲۱ بعد از ظهر
    Permalink

    درود بر شما . مستاجرم .موجر ملک را فروخته و میگوید برای ظهر نویسی پشت قرارداد پیش مالک جدید بروم . حضور من و مالک قدیم و مالک جدید و ظهر نویسی پشت قرارداد کافیست؟ و در پایان قرارداد ودیعه را از مالک جدید میتوانم بگیرم؟ ممنون

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۴-۲۵ at ۳:۱۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      بله سه طرف امضاء کنند و تاکید شود که استرداد قرض الحسنه به عهده مالک جدید است.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۴-۲۴ at ۷:۵۵ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام عرض کردم شخص با وکالت بلاعزل از صاحب سند ملکی را با مبایعه نامه به من فروخته اما نه مبیع را تحویل می دهد و نه تنظیم سند می کند حال اورا الزام به تنظیم سند و تحویل مبیع کرده ام اما نام صاحب سند را بعنوان خواتده دوم دعوا معرفی نکردم لطفا پاسخ می دهید الان تکلیف دعوا چه می شود ایا دعوی من رد می شود یا رسیدگی می کنند

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۴-۲۵ at ۳:۱۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      رد می شود.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۴-۲۱ at ۷:۵۵ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام آقای صالحی ملکی را با سازنده قرارداد مشارکت بستیم و سازنده پتعهد شده در کلیه مراحل ساخت از اظهارنظرهای مشورتی و تاییدیه مالک استفاده کند ولی الان ایشان حتی اجازه ورود به ملک را به مالک نمی دهد و پاسخگوی تلفن و مراجعه حضوری نیست. به چه عنوان میشخ از ایشان شکایت کرد به چه عنوان و کجا. سپاس.

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۴-۲۱ at ۲:۳۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      این شرط که مالک هم در رونده ساخت نظر دهد، ضمانت اجرای خاصی ندارد و نهایتاً ممکن است در دعوای نواقص موثر باشد مگر در قرارداد صراحتاً ضمانت اجرای مشخصی برای آن مقرر شده باشد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۴-۱۸ at ۳:۵۵ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام اقای صالحی مستاجری دارم که هیچ اجاره ای پرداخت نکرده و اکنون سه ماه هم می شود که از تاریخ سال آن می گذرد ایا در این دوران کرونا حکم تخلیه به من می دهند که حداقل ملک خود را بگیرم لطفا راهنمای بفرمائید متشکرم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۴-۱۸ at ۶:۴۱ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام
      به نظر من به شورای حل اختلاف محلتان مراجعه و کسب اطلاع نمایید بهتر است.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۴-۱۰ at ۱۲:۴۱ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام
    اگر در مبایعه قید بشه که در صورت برگشت چک قراردادفسخ میشه ، آیا واقعا از نظر قانونی امکان فسخ و عودت ملک وجود داره یا نه؟
    ممنونتون میشم جواب منو بدید .

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۴-۱۱ at ۶:۱۱ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام
      بله اصولاً طبق این شرط می توان دعوای تایید فسخ و خلع ید مطرح نمود.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۴-۰۶ at ۶:۴۵ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام علیکم
    برای تخلیه ملک به شورای حل اختلاف مراجعه کرده ام انهم بدلیل پا یان مدت قرار داد اجاره سوال دارم شهود من الان در دسترس نیستند دادگاه برای صدور دستور تخلیه در چه مرحله ای شهود را برای شهادت خواهد خواست تا من شهود را به داگاه بیاورم متشکرم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۴-۰۷ at ۱۱:۴۸ قبل از ظهر
      Permalink

      سلام
      برای دستور تخلیه، اصولاً حضور شهود لازم نیست.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۴-۰۶ at ۶:۲۷ بعد از ظهر
    Permalink

    شب شما بخیر جناب صالحی
    من حکم تخلیه ملک را گرفته ام به سبب پایان مدت زمان قرار داد اجاره حال مستاجر اصالت سند من را قبول نکرده تکلیف چه می شود لطفا تو ضیح دهید
    سپاسگذارم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۴-۰۷ at ۱۱:۵۱ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر دستور تخلیه صادر شده است، شما آن را اجرا نمایید. مستاجر باید جهت توقف دستور تخلیه به دادگاه مراجعه و دستور توقف بگیرد.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۴-۰۶ at ۱۱:۱۲ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام جناب صالحی من مدت اجاره قرار دادم با مستاجر به پایان رسیده این مصوبه کرونا چیست یعنی من نمی توانم حکم تخلیه فوری بگیرم یا طی این مصوبه قرار داد مستاجر دو ماه دیگر تمدید می شود لطفا توضیح کوچک و ساده ای بدهید تا مفهوم انرا بفهمم

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۴-۰۷ at ۱۱:۵۲ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      خیر ، مدت قرارداد اجاره قهراً تمدید می شود.

      Reply
  • ۱۴۰۰-۰۴-۰۳ at ۸:۰۲ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام اقای صالحی بعد از پرداخت ثمن صحیح ترین جمله ای که باید بنویسیم و رسید بگیریم از فروشنده تا جلوی هرگونه اقدام احتمالی در رابطه با انکار پرداخت ثمن گرفته شود چیست متشکرم از پاسخگویی شما

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۴-۰۶ at ۷:۵۲ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اقرار و تایید بر دریافت کل ثمن و تسویه کامل ثمن معامله نمود و هیچ ادعایی در خصوص ثمن ندارد و نخواهد داشت.

      Reply