پاسخ به سوالات حقوقی

4/5 - (67 امتیاز)
۴/۵ - (۶۷ امتیاز)

 

  • keyboard_arrow_down

    پیشگیری از دعاوی و اختلافات با یک پرسش ساده !

     

    در جامعه پیچیده امروز تقریباً تمام جنبه های زندگی مردم با مسائل حقوقی و قانونی سر و کار دارد و بنابراین تبعاً سوالات حقوقی در زمینه های مختلف حقوقی برای مردم ایجاد می شود. اصولاً پاسخ به پرسش های حقوقی در صلاحیت حقوقدانان و وکلای دادگستری است و در هر زمینه خاص حقوقی نیز باید به وکیل متخصص همان رشته حقوقی مراجعه نمود. در واقع همانگونه که در پزشکی برای درمان چشم به متخصص چشم رجوع می شود در علم حقوق نیز همین ضرورت وجود دارد ولکن در بین مردم کمتر شناخته شده است و همچون پزشکی عرف مسلم و جا افتاده ای نیست.

    گاهی پرسیدن یک سوال حقوقی از وکیل متخصص قبل از هرگونه معامله و رابطه کاری و شغلی، از اختلافات و دعاوی بسیار پر هزینه و طولانی در دادگستری پیشگیری می نماید. البته پاسخی که به یک سوال حقوقی داده می شود، فقط بر اساس خود سوال است و ممکن است اگر به صورت حضوری و با ارائه اسناد و مدارک مطرح گردد، به دلیل اشرف بیشتر وکیل بر موضوع پاسخ آن متفاوت گردد. فلذا باید احتیاط کرد که سوال ناقص موجب گمراهی بیشتر سوال کننده نگردد.

    برای اخذ نتیجه بهتر از سوال و اخذ پاسخ صحیح، باید پرسش را کوتاه و مفید و مختصر مطرح و فقط بر قسمت کلیدی موضوع تمرکز نموده و از طرح داستان پرونده از ابتدا تا آخر خودداری نمود.

    همچنین پرداخت هزینه منصفانه برای مشاوره حضوری، جنبه معاوضی شدن سوال و پاسخ را بین وکیل و موکل ایجاد نموده و مسئولیت و جدیت بیشتر برای وکیل مشاور ایجاد می نماید که به مراتب بهتر از مشاوره رایگان است. چرا که هر ارزونی بی حکمت نیست چه برسد به این که رایگان باشد !!!

     

  • keyboard_arrow_down

    پرسش و پاسخ و مشاوره حضوری

     

    البته تاکید می کنیم که طرح سوال حقوقی از وکلاء و گرفتن پاسخ آن از طریق اینترنت، کار اصولی نیست و صرفاً برای رفع حاجت و ضرورت های حقوقی مردم است بلکه بهتر این است که در هر مورد مشکل حقوقی، به وکلای متخصص مراجعه نموده تا وکیل بتواند با ملاحظه تمام اسناد و مدارک و شرح کامل موضوع، راه حل اساسی و اصولی را پیشنهاد و ارائه نماید.

    ما در این سایت برای رفع حداقل های نیاز حقوقی هموطنان گرامی بخش پاسخ به سوالات حقوقی ایجاد کرده ایم و مفتخر هستیم که تاکنون به چند هزار سوال حقوقی در زمینه قرارداد پاسخ داده ایم. شما نیز می توانید سوال حقوقی خود را به صورت مختصر و مفید و فقط در زمینه قراردادها مطرح نموده تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت نمایید. ضمناً همان گونه که عرض شد، سوال حقوقی تلفنی و اینترنتی و فضای مجازی و … فقط برای رفع ضرورت ها است و کار اصولی مشاوره حضوری و با ارائه مدارک است.

     

  • keyboard_arrow_down

    خدمات ایران قرارداد در پاسخ به سوالات حقوقی

     

    در سایت ایران قرارداد هزاران سوال در زمینه قراردادها پاسخ داده شده که حتی مطالعه این سوالات و پاسخ های مهم آن، خودش یک گنجینه خوب برای اشخاص علاقه مند به مباحث حقوقی است. چرا که این سوالات همه از دل مشکلات مردم برخاسته و جنبه عملی دارد و برای موارد مشابه قابل استفاده است.

    در سایت ایران قرارداد پرسش های حقوقی در دو قسمت قابل طرح است. در صفحه اصلی سوالات حقوقی و دیگر در ذیل هر یک از مقالات که مربوط به مباحث همان مقاله است. در تلاش هستیم که بهترین سوالات مهم و کاربردی را با رنگ متفاوت مشخص نماییم تا خوانندگان محترم بتوانند با وقت کمتر به مهترین و کاربردی ترین سوالات دسترسی داشته باشند.

     

  • فقط به سوالات مختصر و کوتاه و شفاف و واضح در زمینه ی قراردادها پاسخ داده می شود.
  • در صورتی که سوال را در ذیل مقالات مطرح نموده اید، برای پاسخ آن به همان مقاله مراجعه فرمایید.
  • سوالات و پاسخ های مهم و کاربردی، با رنگ قرمز مشخص شده است.
  • مدت پاسخگویی از یک تا هفت روز است.
  • به دلیل تراکم کاری، به اکثر سوالات پاسخ می دهم و نه همه آن ها و پیشاپیش عذرخواهی می کنم.

 

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3,253 دیدگاه در “پاسخ به سوالات حقوقی
  • ۱۴۰۱-۰۹-۰۷ at ۳:۰۲ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام
    طبقه آپارتمانی خریداری کردم که گاز و برق نداشت و صاحب ملک تعهد داد در قولنامه که اگر طی ۴ ماه اگر کنتور نداشت مبلغ ۲۰۰ هزار تومن بابت هر روز دیرکرد و ۱۰۰ میلیون تومن خسارت بپردازد حال چهار ماه تمام شده است آیا میتوانم با شکایت کردن خسارت درج شده در قولنامه بگیرم ضمنا مبلغ شصت میلیون تومن بابت برق و گاز از مبلغ خانه نگه داشته ام لطفا میشه راهنمایی کنید ممنونم.

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۹-۰۹ at ۶:۳۸ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      مشکلی به نظر نمی رسد. باید دعوای الزام به ایفای تعهد خوانده به خرید انشعابات و نصب کنتور گاز و برق و مطالبه خسارت تاخیر در ایفای تعهد مطرح نمایید.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۹-۰۶ at ۱۲:۲۳ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام. بنده در خانه ای که به اسم پدر بوده به مدت حدودا ۷ ماه به همراه مادر و برادرم زندگی میکردم. پدرم به علت مشکلات و مسائل خانوادگی از مادر بنده در دادگاه اجره المثل طلب کرده. بنده در قانون خوانده بودم که شکایت پدر از فرزند ارشد به دلیل تصرف ملک(خانه) باطل است. یعنی زمانی که خانه تحت تصرف فرزند ارشد شخص باشد، پدر نمیتواند شکایت کند. در این مورد لطفا به بنده پاسخ دهید. در ضمن ماده قانونی این جمله که عرض کردم نیز در پاسختون قید کنید با تشکر

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۹-۰۹ at ۶:۴۰ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      چنین قانونی را تاکنون نشنیده ام.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۹-۰۲ at ۷:۴۸ بعد از ظهر
    Permalink

    اگر در قرارداد یا قولنامه اشاره‌ای به گواهی عدم حضور و خسارت قراردادی نشده باشد آیا می‌توان از طرف مقابل خسارت بگیریم؟

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۹-۰۴ at ۵:۵۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      طبق ماده ۲۲۱ قانون مدنی، اگر در عرف و یا قانون خسارت وارده و پیش بینی شده باشد، بله می توان خسارت گرفت ولو در قرارداد صراحتاً شرط خسارت ذکر نشده باشد. البته در مورد خسارت عدم تنظیم سند، اکثر قضات اعتقاد دارند شرط مطالبه خسارت، اخذ گواهی عدم حضور دفترخانه است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۹-۰۱ at ۶:۲۸ بعد از ظهر
    Permalink

    باسلام من دستگاهی از مشتری خریدم دوتا چک دادم ولی تومعامله دبه کردن چکهای دیگه دادم وان چکهای قبلی پیش انا مونده ومن مبلغ چکها رو زدم به کسانی که اینا معرفی کردن ولی الان به چکها شکایت کردن ومن هم چکها رو ثبت نکردم میتونن ازم مبلغ چکهارو بگیرن

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۹-۰۴ at ۶:۰۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر چک صیادی ثبت نشده باشد، در حد سند عادی مدنی قابل اقدام است. شما هم باید پرداخت به ثالث به دستور دائن و طلبکار را اثبات و دعوای استرداد چک مطرح کنید.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۸-۲۸ at ۵:۳۴ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام و عرض ادب اگر در قرار داد فروش ملکی شرط فاسخ باشد و به نفع فروشنده انفساخ اتفاق بیفتد و فروشنده بدون اینکه اظهار نامه ای به خریدار، مبنی بر مطالبه مبیع و برگرداندن ثمن معامله فرستاده باشد
    ایا در این حالت فروشنده میتواند بعد از گذشت یک سال که همه چیز چند برابر شده به شرط انفساخ متوسل شود؟( کاری که بین شیادان مد شده)

    Reply
  • ۱۴۰۱-۰۸-۲۷ at ۷:۲۱ بعد از ظهر
    Permalink

    اگه خانه ای رو چند سال قبل به شخصی قولنامه کرده باشم و بخشی از پول رو هنوز نداده و من هم سند نزدم.ایا باید مابقی مبلغ رو به نرخ روز بگیرم ؟

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۹-۰۴ at ۶:۳۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛ اگر دین خریدار به ثمن حال شده باشد و بحث حق حبس و گروکشی در قبال سند نباشد و شما مطالبه هم کرده باشید، در این صورت از تاریخ مطالبه الباقی ثمن با نرخ رسمی تورم محاسبه می گردد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۸-۲۲ at ۸:۰۱ بعد از ظهر
    Permalink

    اگر بین قانون وقراداد وعرف اخلاف پیش بیاد به ترتیب سراغ کدوم از این امور میریم

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۸-۲۳ at ۱۱:۳۵ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      رابطه قراردادی بین طرفین به ترتیب اولویت تحت حکومت منابع ذیل است :

       اول : قوانین آمره و ماده ۹۷۵ قانون مدنی
       دوم : قرارداد (متن کتبی صریح قرارداد یا توافقات شفاهی به صراحت بیان شده)
       سوم : شروط بنایی (شروط مبنای انعقاد قرارداد) و شروط ضمنی (شروط غیر مشهود در متن و یا غیر مذکور در توافقات شفاهی و در لفظ بیان نشده)
       چهارم : عرف
       پنجم : قوانین تکمیلی (پیش فرض های قانونی) قوانین عام و قوانین خاص
       ششم : اصول و قواعد حقوقی و شرعی
       هفتم : فتاوی معتبر فقهی
       هشتم : تفسیرهای قضات (رویه قضایی) و تفسیرهای اساتید حقوق (دکترین حقوقی)
       نهم : عدل و انصاف

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۸-۲۲ at ۵:۴۷ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام مادر پسری ۱۷ساله هستم که دادگاه حضانت به من تاسن قانونی داده الان تیمی اماکس فوتبال اون خواسته بایدقراردادمحضری ببندم ولی محضر میکه بایدپدربرگ یا پدرش بایدبیان برای امضا.الان ۱۳سال هست من سرپرستش هستم ودادگاه حضانت دارم باید چه کار کنم

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۸-۲۴ at ۸:۰۲ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      حضانت داشتن شما ارتباطی به ولایت پدر و پدر بزرگ ندارد. البته به نظرم پسر ۱۷ ساله رشید است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۸-۱۷ at ۹:۰۲ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام دوطبقه اول و دوم یک آپارتمان را خریدم وبامالک طبقه همکف دست نوشته ای امضانمودیم که من از حیاط استفاده نکنم واوازراه طبقات اول و دوم استفاده نکندسوالم این است انباری طبقه اول داخل حیاط است تکلیف چیست

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۸-۱۸ at ۳:۱۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      فرض بر این است که انباری استثناء شده و در واقع تصرفات شما در انباری داخل حیاط، از حالت تصرفات عمومی و اباحه مطلق مالکیت تبدیل شده به تصرف محدود طبق مقررات حق العبور در ملک غیر.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۸-۱۶ at ۸:۵۰ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام و وقت بخیر ۱۰ سال پیش مغازه ای را به صورت قولنامه ای خریداری نموده و اقدام به ساخت طبقه دوم و سوم مغازه به صورت واحد مسکونی نموده ام حال شخصی حکم خلع ید و قلع و قمع مغازه را گرفته و مدعی است که مالکین قبلی زمینش را غیرمجاز تصرف نموده اند.اگر مغازه تخریب شود تکلیف تخریب طبقه دوم و سوم چه میشود؟آیا میتوانم خسارت طبقه دوم و سوم را از فروشنده درخواست کنم؟

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۸-۱۸ at ۳:۱۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بله طبق قواعد مسئولیت مدنی با توجه به بطلان بیع.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۴ at ۸:۳۵ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام بنده اپارتمان پیش خرید کردم و الان یکی ادعا میکنه که سال ۹۵ اینجا رو خریده از سازنده قبل خرید و اون سازنده ورشکست شده و سازنده جدید امده و من از اون خریدم
    و اونی که سال ۹۵ خریده قول نامه دستی داره
    و من کد رهگیری دارم والان تو خونه ساکن هستم یک ساله

    لطفا راهنمایی کنید
    الانم رفته شکایت کرده

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۶-۲۷ at ۲:۵۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      باید دفاع نمایید که تاریخ قرارداد خواهان در مقابل شما قابل استناد نیست ولی اگر ادله معتبر بر تقدم تاریخ داشته باشد، باید بررسی نمود که آیا جهات ابطال وجود دارد یا خیر و دعوای ابطال قرارداد مقدم بر خود را مطرح نماید.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۵-۳۱ at ۷:۱۰ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام وقت بخیر
    من از طرف پدرم وکتلتنامه دارم تا تنظیم سند ملکشون رو دنبال کنم.برای دادگاه وکیل گرفتیم،حکم آمدوبه نفع ما تموم شد،وکیل میگوید تاریخ وکالتنامه تا اعلام حکم دادگاه بوده وحالا برای اجرای احکام دوباره باید وکالتنامه رو تمدید کرد!
    آیا برای این مرحله هم،وکیل رسمی میخواهد؟
    آیا شعبه برای دفترخانه مامور همراهم میفرستد؟
    آیا در دفتر خانه موبایه نامه برابر با اصل هم قبول هست؟
    ممنونم

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۶-۰۲ at ۳:۵۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      وکیل دادگستری برای اجرا احکام باید اختیار آن را داشته باشد. دادورز سند انتقال اجرایی را تنظیم می کند.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۵-۳۰ at ۷:۴۹ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام. بنده آپارتمانی را با مبایعه نامه و کدرهگیری معامله کردم ولی فروشنده از دادن سند به من امتناع کرد. بعد فهمیدم خونه بازداشتی به من فروخته. بعد از ۱سال یه نفر پیدا شده میگه فروشنده این واحد رو به من فروخته و سند هم زده. با وجود کدرهگیری من امگان داره؟ دوم اینکه اگر برای دومی سند زده باشه من میتونم با مبایعه نامه طرح دعوی کنم و خونه رو سند بزنم؟

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۶-۰۲ at ۳:۵۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر مبایعه نامه ای که ادعا شده مقدم است کد رهگیری ندارد، تاریخ آن در برابر شما که کد رهگیری دارید طبق ماده ۱۳۰۵ قانون مدنی قابل استناد نیست. اگر سند زده باشد، لاجرم باید شکایت کیفری انتقال مال غیر مطرح کنید و یا دعوای حقوقی ابطال سند معارض و الزام به تنظیم سند رسمی. ولی اگر مبایعه نامه دیگری با ادله ای معتبر غیر از خود آن مبایعه نامه ثابت شد تاریخ آن واقعاً مقدم است، عنوان شکایت کیفری شما کلاهبرداری می شود.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۵-۲۴ at ۴:۲۴ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام استاد تاریخ ابلاغ شرکت در جلسه داوری ۱۵/۵/۱۴۰۱ یا روز تشکیل جلسه داوری ۲۵/۵/۱۴۰۱ مشخص کننده ابتدای زمان داوری. است درود

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۵-۲۸ at ۹:۲۹ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر داور شخص معین بوده باشد، تاریخ ارجاع و ابلاغ اختلاف به داور

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۵ at ۱۱:۰۲ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام گاها پیش آمده که سه ماه از زمان شروع قرار داد گذشته و تازه قرار داد در حال طی کردن روال اداری و امضا شدن توسط پیمانکار و کارفرما است ؛ در این صورت تاریخ شروع قرار داد را میتوان همان تاریخ شروع کار در نظر گرفت یا تاریخ قرار داد باید روزی باشد که امضا میشود؟

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۵-۰۷ at ۱:۳۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      تاریخ شروع قرارداد که همان تاریخ امضای قرارداد است ولی تاریخ شروع تعهد می تواند تاریخ دیگری باشد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۵-۰۲ at ۳:۵۱ بعد از ظهر
    Permalink

    باسلام. چنانچه درقرارداد مشارکت درساخت شرایط انفساخ قرارداد محقق شود وسازنده از تکمیل پروژه خلع گردد . تکلیف هزینه های انجام شده ( پروژه تا ۷۰ درصد اجرا شده است ) چیست ؟ سازنده مدعی چه سهمی از پروژه خواهد بود.

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۵-۰۷ at ۱:۴۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر فسخ به سبب تخلف پیمانکار باشد، قیمت یوم الفسخ سازه. خصوصاً که در قرارداد هم به قیمت تصریح شده باشد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۴-۲۰ at ۴:۴۳ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام استاد میشه لطف کنید سوالی که چند روز پیش پرسیدم رو جواب بدید

    Reply
  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۳ at ۴:۴۰ بعد از ظهر
    Permalink

    با درود فراوان
    استاد فرزندی از پدر خود وکالت بلاعزل فروش داشته واسه فروش یک واحد آپارتمان فرزند توسط همین وکالت بلاعزل فروش و یک مبایعه نامه ملک فوق را به اکبر فروخته . پدر که مالک بوده در یک برگه ای جدا بیع پسرش را تائید کرده می خواهم بدانم پدر علی رغم تائید بیع در رسیدی جدا می تواند مدعی بر این باشد که بیع انجام گرفته توسط پسرش به مصلحت او نبوده و مدعی بر ابطال سند شود

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۴-۱۴ at ۲:۴۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      خیر چون حتی به فرض که اصلاً بیع غیر نافذ بوده باشد هم تنفیذ کرده است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۳ at ۱۱:۴۳ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام.
    من سال ۹۹زمینی را به رفیقم به مبلغ ۶۰۰ملیون تومان فروختم که او دو واحد ساختمان بسازد تا مبلغ ۶۰۰تومان ولی الان که آماده شده ۱ملیارد۵۰۰هزینه کرد منم خوب الان ملک ام شده ۱ملیارد۲۰۰٫
    چیکار باید بکنم.همون قولنامه اوکی هست یا میتونم شکایت کنم نرخ روز حساب بشه چون این وسایل اش نرخ روز حساب کرده

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۴-۱۴ at ۲:۴۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      یعنی ثمن معامله، هزینه ساخت بوده است ؟

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۱ at ۱:۲۴ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام وقتتون بخیر، خسته نباشین. مهریه بنده و همسرم دو میلیون تومن پول رایج مملکت و تعداد۵ سکه بهار ازادی می باشد. در سال ۹۹ مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان بابت دو میلیون به همسرم پرداخت کردم. در عقدنامه نوع سکه قید نشده که ربع یا نیم یا تمام باشد. آیا من میتوانم به میل خودم نوع سکه ها رو تعیین نمایم و ۵ سکه ربع به همسرم بدهم. با تشکر از شما

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۴-۱۲ at ۲:۳۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اصل برائت ذمه مدیون، مقتضی ربع سکه است. از طرف دیگر ملاک ماده ۲۷۹ قانون مدنی، موید حد وسط (نیم سکه) است. تفسیر عرفی از کلمه ی سکه، موید تمام سکه است. ولی جهت دفع شبهه و مدیونی، رضایت همسر را جلب نمایید.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۰ at ۵:۵۴ بعد از ظهر
    Permalink

    درود بی کران داور یک قرار داد هستم در جلسه داوری می خواهم صورتجلسه ای تنظیم کنم که دفاعیات طرفین را در موضوع مورد اختلاف گوش کردم و اصل تناظر را رعایت کردم سپس هر دونفر صورتجلسه شرکت در جلسه را امضا کنند بعد از امضا صورتجلسه می خواهم با کمک یک وکیل حاذق حکم داوری را صادر کنم. سوال من از شما استاد گرانقدر این است در صورتجلسه داوری قبل از صدور حکم که تنظیم می کنم غیر از اشاره ۱_به موضوع مورد اختلاف ۲_ گوش کردن به نظرات خوانده وخواهان۳_رعایت اصل تناظر کفایت می کند یا موضوع دیگری را هم قید کنم . لطفا پاسخ مرا بدهید متشکرم از شما

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۴-۱۲ at ۲:۳۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      ۱٫ اگر دو طرف سامانه ثنا داشته باشند، ابلاغ رای داور از طریق اظهارنامه ۲٫ معد بودن پرونده جهت صدور رای اگر که واقعاً پرونده آماده صدور رای باشد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۰ at ۱۲:۴۲ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام و روز بخیر. خونه ای رو پیش خرید کرده بودم به همراه پارکینگ و انباری. نحوه محاسبه متراژ این دو در زمان تنظیم سند رسمی هم در مبایعه نامه ذکر نشد و با علم بر اینکه متراژ این دو هم طبق عرف به صورت یک سوم و یک دوم محاسبه میشود مبایعه را تنظیم کردم ولی در مبایعه نامه چیزی ننوشتیم. در زمان تحویل خانه فروشنده یک صورتجلسه تحویل تنظیم کرد که متراژ را به صورت کامل محاسبه میکنم من هم محبور بودم خونه رو تحویل بگیرم چون مستاجر بودم و قراردادم تمام شده بود و باید خونه رو تحویل میدادم. اگر امضا نمیزدم خونه رو تحویل نمیداد هر چند با تاخیر چندماهه تحویل داد. بنده هم به خاطر نداشتن وقت نمیتونستم شکایت کنم. الان من باید پول پارکینگ و انباری را به صورت متراژ کامل بدم؟ چون اگر ایشون در زمان تنظیم مبایعه همچین چیزی میگفت شاید اصلا من این خونه رو نمیگرفتم. و در زمان تحویل کلید دیگه چاره ای نداشتم.

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۴-۲۲ at ۱:۴۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      توافقی که در صورتجلسه تحویل کردید مقدم بر عرف است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۹ at ۶:۴۷ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام،زمینی کشاورزی داشتم که ارثیه پدری بوده بنابه دلایلی به داداشم بایک نوشته به امضاءشورای محل واگذارکردم ولی ثبت محضری نکردیم آیا میتونم بازپس بگیرم ؟لطفا آهنگایی فرمایید

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۳-۳۰ at ۴:۳۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      نوشته دستی معتبر است و بیع محقق شده و صرفاً باید با دلیل قانونی، بطلان یا انفساخ یا فسخ معامله را اثبات نمایید تا مالکیت به شما برگردد.‌

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۳ at ۸:۰۹ بعد از ظهر
    Permalink

    چند ماه پیش کاشی خریدم، نصف پول آن را دادم. الآن گران شده‌ است، به‌ اندازه‌ پولی که پرداخت کردم را می‌تواند گران‌تر بفروشد؟

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۳-۲۵ at ۳:۰۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛ خیر ثمن معامله همان است. گران یا ارزان شدن بعد از عقد تاثیر ندارد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۳ at ۶:۵۰ بعد از ظهر
    Permalink

    درود و عرض ادب
    اینجانب در سال ۱۳۷۸ ملکی مشاعی از چند هکتار خریده ام وطی مبایعه
    و ثمن آن را نقدا و مابقی طی ۲۱ فقره چک پرداخت کردم
    وشماره تمامی چک‌ها در مبایعه نامه ذکر کردم با شماره حساب جاری
    الان اثبات وقوع بیع داده ام به طرفیت ورثه فروشنده
    اصل مبایعه‌نامه مفقود شده و فقط چند برگه برابر بااصلشو دارم، که در چهار دفاتر اسناد رسمی برابر با اصل شده
    احدی از ورثه به امضا ذیل مبایعه‌نامه تردید کرده
    من ته چک به دادگاه ارائه دادم که ۲۳ سال پیش در ته چک ذکر کردم در وجه آقای .. بابت خرید ملک ، الان دادگاه از بانک استعلام گرفته و بانک در جوابیه گفته تمامی چک‌ها با همین شماره ها وصول شده اما به دلیل آتش سوزی در اغتشاشات آبان ماه سال ۹۸ تمامی اسناد بانکی سوخته و لاشه چک‌ها سوخته و نمی‌توانیم بگوییم چه کسی چک‌ها را وصول کرده
    آیا دادگاه همین استعلام بانک را می‌پذیرد؟
    با سپاس

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۳-۲۵ at ۳:۰۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      این جواب استعلام که موید بیع نیست. می توانید با دو شاهد و یا یک شاهد و یک قسم تکمیلی خودتان، بیع را اثبات کنید. ضمناً خواسته ی اثبات بیع به تنهایی دعوای ترافعی نیست، باید توام باشد با تحویل مبیع و یا تنظیم سند مبیع.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۳ at ۴:۲۱ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام و خسته نباشید. در خانه ای سه طبقه که هرطبقه تک واحدی است ساکن هستم . مالک طبقه سوم به مشتری منزلش گفته که حیاط و پشت بام جزو ملکیت طبقه سوم است در صورتیکه در قولنامه چنین چیزی نیامده ( هر سه طبقه قولنامه ای است و خانه های این منطقه سند ندارند) آیا می تواند این موارد را به قولنامه اش اضافه کند و اینکه ما دو مالک طبقه اول و دوم چطور می توانیم از ایشان به خاطر این ادعا شکایت کنیم . پیشاپیش از پاسخگوییتون متشکرم

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۳-۲۵ at ۳:۱۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      پشت بام و حیاط مشاعات محسوب می شود. مالک طبقه سوم باید اثبات کند که اختصاصی است. هر زمان خریدار مشاعات را تصرف کرد، شما شکایت کیفری تصرف عدوانی کنید.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۲ at ۵:۱۸ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام. یک واحد از ۵ واحد درحال ساخت را خریدم. زمان تحویل با تاخیر بود . سازنده و ۳ واحد دیگر (جمعا ۴ واحد) ساکن شدند ولی کنتورواحدها نصب نشده بود و از یک کنتور مشترک برق ۵ واحد تامین میشد.حالا برق جریمه ای حساب شده و ۶ میلیون تومان هزینه اش شده. سازنده میگوید گرچه واحد اینجانب خالی بوده ولی برای نصب کابینت برق مصرف کرده ام و ۵۵۰ هزار تومان بایستی پرداخت کنم. قانون در این خصوص چه می گوید؟

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۳-۲۵ at ۳:۱۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      تا قبل از تحویل آپارتمان به شما، هزینه برق به عنوان سازنده است چون او در آن زمان متصرف بوده است. مضافاً که هزینه اجرای تعهد (نصب کابینت) به عهده خود متعهد است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۰ at ۸:۵۲ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام . بنده ۱۳ سال پیش ازدواج کردیم . شوهرم هیچ پولی نداشت .پدرم آن زمان یک خانه به قیمت ۲۵ میلیون خرید و به نام من زد بعد از ۵ سال آن خانه را ۵۰ میلیون فروختیم و مقداری هم طلا فروختم و خانه جدید خریدیم ولی همسرم با وجود اصرار زیاد من و کلی دعوا خانه را به نام خودش زد . الان که چند سال از آن موقع میگذرد .هر دفعه که می گویم سه دانگش را به نامم بزن قبول نمیکند . من چکار میتوانم بکنم . خیلی دارم اذیت می شوم و از زندگی دلسرد شده ام.
    راهی هست که بتوانم سه دنگ خانه را به نامم بزنم.

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۳-۲۵ at ۳:۲۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اصولاً پول شما قرض الحسنه ثمن به خریدار (همسر) محسوب می گردد. چون شما از همسرتان شفاهی سه دانگ خانه را نخریدید بلکه همسرتان کل شش دانگ را از فروشنده خریداری نموده است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۸ at ۵:۱۴ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام شوهری سه دانگ اپارتمانش را به خاطر بدهی و قبل از رای دادگاه به طلاق به نام پدرش پدرش کرد ولی در اثر شکایت همسر (زن)دادگاه حکم به ابطال سند کرده ولی همسر اجرای حکم را انجام نداده است با توجه به حکم طلاق و پرداخت مهریه طبق حکم دادگاه توسط شوهر به صورت سکه( سالی ۲ سکه)، الان آپارتمان پلمپ است. راه مالکیت و یا فروش سه دانگ و یا پیگیری حقوقی برای سه دانگ شوهر به عنوان مستثنیات دین و تنها دارایی شوهر چیست؟ با تشکر

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۲۹ at ۹:۲۰ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      حکم ابطال سند رسمی، اعلامی و مربوط به نظم عمومی ثبتی است. فلذا دادگاه باید حتی بدون درخواست محکوم له به اداره ثبت اعلام نماید و اداره ثبت حکم را اجرا کند و خود محکوم علیه هم می تواند در این پروسه پیگیر باشد. حال وقتی سند به نام شوهر برگشت، حسب مورد اقدام مورد نظر را انجام دهید.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۸ at ۹:۵۹ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام بنده خانه ای قولنامه کردم که در قولنامه ذکر شده خریدار برای خرید خانه قرار است وام بگیرد و فروشنده موظف است با خریدار برای دریافت وام همکاری نماید.
    حالا ده روز مانده به تاریخی که قرار است به دفترخانه بریم و بانک هنوز مبلغی برای من واریز نکرده (سند و تمام مدارک در بانک است و دفترخانه رو هم بانک معرفی کرده ولی تاریخ دقیقی نداده) حالا فروشنده تهدید میکنه که اگه سروقتی که قرارداد داریم حاضر نشم و پول رو واریز نکنم عدم حضور میزنه و فسخ میکنه قرارداد رو. الان من بای بای چیکار کنم؟ آیا میتونه فسخ کنه؟ مابقی پول رو واریز کردم براش فقط پول وام مونده

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۲۹ at ۹:۲۶ قبل از ظهر
      Permalink

      سلام؛
      تلفنی هم که پرسیدید. گفتم به فرض اگر بانک تخلف در پرداخت در موعد مقرر در قرارداد کند، این تخلف بانک در برابر فروشنده قابل استناد نیست.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۱ at ۵:۱۳ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام اقای صالحی .من چند روز پیش سوال پرسیده بودم ولی هنوز جواب ندادید .ممنون میشم جواب بدید اگه امکان داره

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ at ۷:۰۲ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      می توانید از باب مسئولیت قراردادی مطالبه خسارت از فروشنده خودتان نمایید هرچند فرد دیگری موجب شده است. چرا که خسارت قراردادی مشمول قلمروی قائم مقامی نمی گردد ولی اگر بخواهید در خصوص اصل تعهد طرح دعوا نمایید (به شرطی که امکان منع و تخریب و اعاده به پروانه ممکن باشد) چون تخلفات صورت گرفته منافی با حقوق وابسته به مال است، مشمول قائم مقامی قرار می گیرد و می توانید همان طور که فروشنده ی خودتان می توانست سازنده را منع نماید، شما هم منع نمایید. در هر حال هر دو باید در دعوا خوانده قرار گیرند. ضمنا ممکن است سازنده اجازه توسعه بنا یا اضافه طبقات از فروشنده ی شما گرفته باشد که در این صورت احتمالاً به شما هم سرایت کند و قائم مقام در آن اجازه باشید. . باید موردی بررسی کرد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۰ at ۷:۰۱ بعد از ظهر
    Permalink

    جناب صالحی متشکرم از راهنماییتان

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۲۱ at ۱۱:۴۶ قبل از ظهر
      Permalink

      خواهش میکنم.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۴ at ۱۲:۲۲ بعد از ظهر
    Permalink

    باسلام و عرض ادب
    آپارتمانی با قولنامه خریده شده و ثمن المعامله بصورت چک در طی چند قسط پرداخت شد و وکالت انتقال هم از فروشنده گرفته شده است در این حالت اگر بخواهیم همین آپارتمان را به فروشنده بفروشیم اونهم به صورت چک در چند قسط به چه صورت قرارداد رو ببندیم که در پرداخت چکهای اولیه پیش نیاد؟؟؟

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۱۵ at ۱۱:۱۶ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر بخواهید همین آپارتمان را به خود فروشنده قبلی بفروشید، طبیعتاً بخشی از ثمن مشمول تهاتر می گردد. چرا که خریدار جدید ثمن بدهکار است و از طرف دیگر بابت قرارداد قبلی که در مقام فروشنده بود، ثمن طلبکار است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۳ at ۳:۴۹ بعد از ظهر
    Permalink

    باسلام واحترام
    ملکی را که ۴ سال پیش به صورت مبایعه نامه خریده ام وحالا متوجه شدم اختلاف متراژ زیادی دارد .اگر فسخ نمایم ثمن معامله را میشود به نرخ روز ملک گرفت ؟ ویا به مبلغ ثمن معامله می شود گرفت ؟ متشکر از پاسخ شما

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۱۴ at ۹:۲۹ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر پیش خرید کرده باشد، احتمال موفقیت دعوای مطالبه ما به التفاوت ثمن بیشتر است تا مبایعه نامه یک آپارتمان در حالت تکمیل شده. در هر صورت اگر فسخ نمایید، همان قیمت قرارداد قابل استرداد است نه روز.
      https://ara.jri.ac.ir/Judge/Text/10095

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۳ at ۱۲:۱۱ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام بنده خانه ای را اجاره کردیم یک سال نشستیم و سال دوم یک ماه بعد از تمدید موجر خانه را گذاشته برای فروش من گفتم هفته ای یک روز بازدید میدم ولی موجر بیش از اندازه اصرار داره و این موضوع باعث برهم زدن آرامش ما شده در صورتی که ما یازده ماه دیگه قرارداد داریم آیا اقدام قانونی هست واسه این مورد؟

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۱۴ at ۹:۳۶ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بازدید دادن به خریدار توسط مستاجر در حد متعارف و چند بار کافی است. به نظر همان یک روز در هفته و آن هم نهایتاً به تعداد چند هفته مناسب و کافی باشد. از ماده ۲۵ قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۵۶ نیز بیش از این میزان برداشت نمی گردد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۳ at ۷:۱۹ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام.اپارتمانی را پیش خرید کردم.بعد از استعلام پروانه ساختمان متوجه شدم که جواز ۸واحد خانه و ۲۴ متر تجاری داده شده .که فروشنده اینها رو به ما نگفت و قید هم نکرد .ولی بعد از تکمیل ساختمان متوجه شدیم که ۱۲ واحد زده و ۲۵۰ متر تجاری ساخته .حتی زیرزمین خونه رو هم برای خودش تجاری کرد که در پروانه تجاری نیست .ایا ساکنین ساختمان می تونیم ادعای خسارت کنیم.البته من از سازنده نخریدم من از شخص دیگری خریدم و اون از سازنده خرید.اگر بخواهم شکایت کنم باید از سازنده شکایت کنم یا از فروشنده تا فروشنده ارجاع بده به سازنده.ممنون بابت پاسخگویی دقیقتون.

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ at ۷:۰۱ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      می توانید از باب مسئولیت قراردادی مطالبه خسارت از فروشنده خودتان نمایید هرچند فرد دیگری موجب شده است. چرا که خسارت قراردادی مشمول قلمروی قائم مقامی نمی گردد ولی اگر بخواهید در خصوص اصل تعهد طرح دعوا نمایید (به شرطی که امکان منع و تخریب و اعاده به پروانه ممکن باشد) چون تخلفات صورت گرفته منافی با حقوق وابسته به مال است، مشمول قائم مقامی قرار می گیرد و می توانید همان طور که فروشنده ی خودتان می توانست سازنده را منع نماید، شما هم منع نمایید. در هر حال هر دو باید در دعوا خوانده قرار گیرند. ضمنا ممکن است سازنده اجازه توسعه بنا یا اضافه طبقات از فروشنده ی شما گرفته باشد که در این صورت احتمالاً به شما هم سرایت کند و قائم مقام در آن اجازه باشید. . باید موردی بررسی کرد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۱۲ at ۱۲:۲۰ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام علیکم. در قرار داد اجاره وقتی جمله اسقاط کافه خیارات از طرفین ساقط شد را بنویسیم آیا موجر می تواند بواسطه عدم پرداخت اجاره ۳ ماه یک طرفه درخواست فسخ کند یا نه لطفا توضیح کوچکی بدهید که این جمله باید نوشته شود یا نه برای فسخ توسط موجر

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۱۲ at ۲:۲۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر یک جا در قرارداد نوشته موجر به سس تاخیر اجاره حق فسخ دارد و یک جا دیگر نوشته اسقاط کافه خیارات، این دو جمله قابل جمع است و منظور اسقاط کلیه خیارات قانونی است و شامل خیار قراردادی تاخیر در اجاره نمی گردد. ولی برخی افراد کم اطلاع این جمله دو را متعارض تصور می کنند. فلذا برای جلوگیری از تفاسیر سلیقه ای بهتر است نوشته شود : اسقاط کلیه خیارات به غیر از خیارات مصرح در قرارداد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۰۹ at ۵:۳۲ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام علیکم احتراما بعرض می رسانم از شما سوال کردم آیا شاهد قرار داد اجاره می تواند همان داور قرار داد اجاره باشد چون برای تخلیه نیاز به امضا دوشاهد است اما قرار داد اجاره ما یک شاهد دارد و آنهم فقط داور قرار داد است و شما محبت کردید پاسخ دادید در هر صورت داور باید حکم به تخلیه صادر کند حال سوال من این است داور حکم به تخلیه صادر کرده آیا با توجه به اینکه قرار داد فقط یک شاهد داشته و داور هم همان شاهد بوده مستاجر می تواند به واسطه این ایراد بدنبال ابطال رای داور برود یا این موردی نیست که بتوان دعوی ابطال رای داور را مطرح کرد سپاس از پاسخگویی شما

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۰۹ at ۳:۵۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      شاهد نداشتن اجاره نامه خللی به رای داور وارد نمی کند. دو شاهد فقط شرط (دستور تخلیه) است که متفاوت با حکم تخلیه است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۰۸ at ۶:۴۶ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام استاد. مدت اجاره ملک من تمام شده ۴ ماه هم از زمان پایان قرار داد می گذرد. و هیچ اجاره ای ۸ ماه است که نپرداخته چند روز قبل خودم درب منزل را قفل زدم تا جایی که می دانم حق ممانعت زمانی مطرح است که در زمان مدت اجاره موجر چنین کاری بکند من چون مدت اجاره تمام شده و ۴ ماه هم از آن می گذرد این کار را کردم خواستم ببینم آیا من جرمی مرتکب شده ام.

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۰۹ at ۴:۰۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      تا زمانی که ملک در تصرف مستاجر است ولو مدت اجاره تمام شده باشد، موجر حق قفل زدن به ملک را ندارد و باید از طریق قانونی اقدام کند والا حسب مورد ممانعت از حق یا تصرف عدوانی حقوقی است و مستاجر می تواند دوباره بر ملک متصرف گردد. اما در مورد جرم بودن از نظر اکثر قضات، در ممانعت از حق یا تصرف عدوانی کیفری، شاکی باید مالک باشد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۰۸ at ۵:۰۴ قبل از ظهر
    Permalink

    درود بی کران خریدار مرادر دادگاه الزام به تنظیم سند رسمی کرده من از همان دادگاه در خواست تامین خواسته بابت طلبی که از خریدار دارم با فرم چاپی مطرح کرده ام.و به شعبه داده ام الان که کمی مطالعه کردم دریافتم تامین خواسته برای خواهان است در صورتی که من در این پرونده خوانده هستم آیا این کار من اشتباه است هیچ ترتیب اثری به تامین خواسته من با توجه به خوانده بودن من نخواهند داد سپاس بی کران از پاسخگویی

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۰۸ at ۲:۰۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      دادخواست تامین خواسته باید ثبت نماید که در این صورت در آن پرونده حواهان هستید. در قانون قرار تامین دعوای واهی توسط خوانده پیش بینی شده است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۰۷ at ۹:۴۵ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام عرض کردم خانه ای سه دانگ به نام پدر و سه دانگ به نام پسرش بوده پدر طی یک قولنامه دستی و وکالت بلاعزل فروش سه دانگ خود را به پسرش فروخته و هر دو طرف امضا کرده اند و پدر تائید کرده ثمن‌ معامله را از پسرش دریافت کرده من هم هر شش دانگ را از پسر خریده ام بواسطه اینکه سه دانگ به نام خودش بوده و از سه دانگ پدرش وکالت بلاعزل برای فروش داشته و مبایعه نامه دستی. اکنون بین پدر و پسر اختلاف شده و پدر مدعی است ثمن‌ را من نگرفته ام سوال من این است آیا پدر می تواند بواسطه اینکه این بیع به مصلحت من نبوده یا من ثمن‌ نگرفته ام از من خریدار شش دانگ شکایت کند و دنبال ابطال مبایعه نامه من برود آیا نسبت به من شکایتی وارد است متشکرم از پاسخ شما

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۰۸ at ۲:۱۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      عدم دریافت ثمن معامله قبلی که هیچ ارتباطی به بیع شما ندارد. فقط در مورد عدم رعایت مصلحت بله مواردی و پرونده هایی بوده که موکل بیع و سند انتقال توسط وکیل با خودش را باطل کرده است ولی اگر وکیل اول به خودش با ثمن بخس منتقل کرده و بعد به دیگری با ثمن متعارف منتقل کرده باشد، بعید است دادگاه این دو سند را باطل کند به صرف عدم رعایت مصلحت موکل مگر موکل اثبات کند که منتقل الیه با حسن نیت نبوده و شرخر بوده است و این انتقال رد گم کنی بوده است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۰۷ at ۷:۴۹ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام جناب استاد صالحی
    آیا شاهد قرار داد اجاره می تواند همان داور قرار داد اجاره باشد چون برای تخلیه نیاز به امضا دوشاهد است اما قرار داد اجاره ما یک شاهد دارد و آنهم فقط داور قرار داد است و اکنون داور با توجه به اتمام مدت اجاره حکم به تخلیه ملک داده. آیا داور می تواند به استناد شاهد بودن خودش و تنها شاهد بودنش حکم به تخلیه بدهد. سپاس

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۰۸ at ۲:۳۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر هیچ شاهدی نباشد و یا ۱۰ شاهد باشد، در هر صورت داور باید (حکم به تخلیه و استرداد عین مستاجره) صادر کند نه دستور تخلیه.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۰۷ at ۵:۴۹ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام آقای صالحی من از مادرم وکالت تام و بلا عزل برای ۴ دانگ از خانه ایشون دارم و الان میخوام ۴ دانگ خودم را به نامم بزنم ولی سند هنوز به نام ایشون هست و حاظر نیستن برای صدور سند جدید فرم پر کنند آیا میتونم قانونی اقدام کنم

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۰۸ at ۲:۳۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بدون سند مالکیت، وکالت نامه تام فقط به درد تنظیم سند عادی فروش می خورد و نمی توان سند رسمی تنظیم نمود. اگر وکیل اختیار المثنی دارد، خودش سند بگیرد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۰۵ at ۹:۱۹ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام خسته نباشیدپدرشوهرم یک سال فوت شده مادرشوهرم به زورشوهرمعتادم برده املاکی ازش امضا گرفته خونه روکرده به نام خودش الان که شوهرم به خودش امده فهمیده بامیل اونبوده امضا شوهرم بایدچکارکنه الان دو سه روزه امضا داده می خواد پس بگیره

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۰۸ at ۲:۴۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      میل داشتن و میل نداشتن در قرارداد مهم نیست. مهم این است که اکراه نداشته باشد مثلا تهدید با چاقو و اسلحه و یا مست نبوده باشد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۰۴ at ۹:۲۱ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام. جناب استاد گرامی لطفا بفرمائید چند روز فاصله بصورت عرفی باید بین ابلاغ داور جهت شرکت در جلسه اختلاف و تشکیل خود جلسه حل اختلاف باشدکه هردو طرف بتوانند در جلسه شرکت کنند

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۰۴ at ۱۰:۰۸ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در قانون آیین دادرسی مدنی و رسیدگی های قضایی ۵ روز است. در داوری جهت اطمینان صحت جلسه و امور شکلی، ۱۰ روز مناسب است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۲-۰۴ at ۶:۴۸ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام
    اپارتمانی را پیش خرید کردم در زمان خرید که مرحله دیوارچینی بود متوجه نشدیم که قرار است در پارکینگ یا حیاط اپارتمان، سازنده دو دهنه مغازه و در طبقه منفی یک هم یک باشگاه بسازد و چیزی هم در مبایعه نامه بابت این موضع نیاورد. ایا ما میتونیم مدعی شویم که این مغازه ها جز مشاعات ساختمان هست و تمامی واحد ها هم شریک هستند یا خیر.

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۲-۰۸ at ۲:۵۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      می توانید مدعی شوید که قرارداد پیش خرید بر اساس جواز ساخت بوده است و این ها در جواز ساخت نبوده و مغازه ها و باشگاه اگر در صورتمجلس تفکیکی اختصاصی شود، به شما خسارت وارده کرده و قدرالسهم شما را از زمین کم کرده است و یا معترض به اصل تخلف شوید و مانع اخذ پایانکار و صورتمجلس تفکیکی اگر که سازنده با پرداخت جریمه آن ها را قسمت اختصاصی آورده باشد.
      فلذا اگر تغییرات بعدی توسط سازنده مثل افزایش طبقات ساختمان منجر به کاهش قدرالسهم پیش خریدار از زمین گردد، می توان شکایت منع و اعاده تغییرات و یا در صورت عدم امکان منع و اعاده، مطالبه خسارت نمود.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۱-۳۰ at ۶:۰۲ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام علیکم
    مستاجر بنده ۶ ماه است که اجاره پرداخت نکرده می خواهم بدنبال دستور تخلیه فوری بروم سوال من این است آیا من باید در شورا ثابت کنم که مستاجر اجاره پرداخت نکرده سیکل کار در رابطه با اثبات پرداخت اجاره برای دستور تخلیه فوری ملک چیست

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۱-۳۰ at ۱:۴۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      دستور تخلیه فقط در مورد انقضای مدت است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۹ at ۱۱:۳۰ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام استاد مستاجر من ۶ ماه است که اجاره پرداخت نکرده به من اما ۶ ماه دیگر از موعد اجاره خط آن باقی مانده آیا می ت آنم با این شرایط دستور تخلیه فوری برای ملکم از شورای حل اختلاف در این دوران کرونا بگیرم سپاس از پاسخگویی

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۱-۳۰ at ۱:۴۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      خیر ، دستور تخلیه فقط در مورد انقضای مدت قرارداد اجاره است.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۱-۱۵ at ۱۱:۲۲ قبل از ظهر
    Permalink

    با توجه به اینکه از عملیات ساختمانی و اخذ پایان کار چیزی باقی نمانده است آیا باستناد بند فوق الذکر میتوان قرارداد را فسخ کرد چگونه؟ ممنون از بزرگواری حضرتعالی

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۱-۱۷ at ۱:۳۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر مجدداً کارگاه شروع به کار کرده است و مالک در دوران تعطیلی و توقف کارگاه قرارداد را فسخ نکرده بود، این تاخیر می تواند اسقاط ضمنی حق فسخ باشد. حق فسخ از زمان تخلف متعهد باید در زمان متعارف اعمال گردد.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۱-۱۵ at ۱۱:۱۹ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام ، ملکی را به مشارکت ساخت به سازنده ای دادم که ظرف ۲۱ماه واحدهایم را تحویل دهد،الان بیش از ۱۸ ماه از زمان تحویل گذشته است و حدود یکسال است که سازنده ، ساختمانهای دیگری را شروع کرده و ساختمان مارا خیلی با کندی پیش میبرد (عملا” رها کرده است)، بطوریکه درطول یکسال گذشته عملیات فیزیکی ایشان درحد یکماه هم نمیباشد. دربندی از قرارداد نوشته شده ” درصورتیکه طرف دوم کاررا نیمه کاره رها نماید و یا به هرنحو به طرف اول معلوم شود ادامه عملیات موضوع قرارداد از طرف ایشان ازجهت توان مالی یا تخصصی یا هرعلت دیگر مقدورنیست ویا کارگاه را بدون دلیل موجه بیش از ۶۰ روز متوالی یا ۹۰ روز متناوب به گونه ای اداره نمایدکه پیشرفت کارعملا” یا درواقع متوقف شود، طرف دوم به مالک (طرف اول) وکالت میدهد بدون نیاز به آرای قضائی قرارداد را یکسویه فسخ وبا فروش یک یا چند واحداز سهم سازنده ، راسا” یا با انتخاب سازنده دیگر نسبت به تکمیل ساختمان اقدام نماید وطرف دوم حق هرگونه اعتراض را با امضای ذیل این قرارداد ازخود سلب مینماید . دراین حالت ودرسایرمواردیکه مالک بموجب قانون قرارداد را فسخ کند ، هزینه های انجام شده توسط طرف دوم با کسر چهل درصد به ایشان مسترد میشود. طبق اصول قانون مدنی اعمال حق فسخ منوط به پرداخت این هزینه ها نمیباشد.

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۱-۱۷ at ۱:۴۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر مجدداً کارگاه شروع به کار کرده است و مالک در دوران تعطیلی و توقف کارگاه قرارداد را فسخ نکرده بود، این تاخیر می تواند اسقاط ضمنی حق فسخ باشد. حق فسخ از زمان تخلف متعهد باید در زمان متعارف اعمال گردد.

      Reply