مشخصات تنظیم کننده قرارداد

Rate this post
Rate this post

مشخصات تنظیم کننده قرارداد  

شخصی که مسئول و متصدی (تنظیم قرارداد) است، در واقع شما سکان حقوقی کار خود را به او سپرده اید. بنابراین کار تنظیم و اصلاح و تعدیل قرارداد خود را به هر کسی نسپارید.

شرایط لازم و ضروری در شخص تنظیم کننده هر نوع قرارداد، عقد، مقاطعه، توافق نامه، پیمان، موافقت نامه و… موارد زیر را شامل می شود :

۱) اولین شرط این است که باید (وکیل پایه یک دادگستری) باشد. تنظیم قرارداد توسط افرادی که اطلاعات حقوقی ناقص و دست و پا شکسته دارند، فایده ای ندارد و حتی مضر هم هست.

۲) علاوه بر شرط وکالت دادگستری، وکیل تنظیم کننده قرارداد باید (متخصص تنظیم قراردادها) نیز باشد. قرارداد خوب نوشتن، سلیقه و خلاقیت و وسواس حقوقی می خواهد. همسو کردن و هم ترازی اختلافات دو نفر و نظم حقوقی دادن به کار آن ها در قالب یک نوشته ای به نام “قرارداد” انصافاً هنر و فن است. بنابراین همان طور که پزشک عمومی نمی تواند جراحی قلب کند، تنظیم قرارداد نیز کار هر وکیلی نیست.

(وکیل متخصص قراردادها) در واقع یک مهندس حقوقی رابطه کاری طرفین است که باید این رابطه را طوری محاسبه و طراحی حقوقی کند که ستون هایش تا سالها حفظ بماند و با سیل و زلزله ی طمع ها و زیاده خواهی های طرفین در طول زمان درهم نشکند. وکیل طراح قرارداد باید ملات کار را به طور کامل در اختیار بگیرد تا از آن بنای حقوقی محکم برای طرفین قرارداد بسازد. 

۳) وکیل و مشاور حقوقی تنظیم قرارداد و (کارشناس امور قراردادها) باید تسلط کامل به قواعد عمومی قراردادها و حقوق مدنی و اصول حقوقی و نیز نکات حقوقی مهم و کلیدی تنظیم قراردادها داشته باشد. مضافاً اطلاع از قوانین جدید و قانون خاص مربوط به موضوع قرارداد و عرف آن کار و تطبیق قرارداد با آن ها نیز ضروری است. مثلاً اگر قرارداد مربوط به یک معدن است، باید قوانین و مقررات در ارتباط با معادن را خوانده باشد.

۴) مورد دیگر این که (وکیل تنظیم قراردادها) باید آشنایی با فنون نگارش و دستور زبان و لغات و ادبیات فارسی هم داشته باشد. گاهی ناشی گری در جمله بندی قرارداد و یا نگذاشتن یک ویرگول و نقطه می تواند قرارداد را با ابهام مواجه نماید.

۵) شرط مهم دیگر این است که (وکیل امور قراردادها) باید شناخت کافی به زمینه کاری و شغلی موضوع قرارداد هم داشته باشد. مثلاً در قرارداد تهیه کننده و بازیگر فیلم، وکیل باید شناخت کافی به صنعت سینما و فیلم سازی داشته باشد والا نمی تواند همه مسائلی که ممکن است بین تهیه کننده و بازیگر اختلاف ایجاد کند را پیش بینی کند و راه حل های حقوقی برایش دربیاورد. مثلاً وکیل تا زمانی که اطلاعی از معنی کپی صفر فیلم سینمایی نداشته باشد، مسلماً نمی تواند قرارداد سینمایی تنظیم نماید.

۶) همچنین (وکیل قراردادها) باید روابط اجتماعی خوبی نیز داشته باشد تا بتواند جلسه را اداره کند. وکیل نباید مدام از الفاظ حقوقی استفاده و طرفین رو حساس کند چرا که ممکن است حتی موجب به هم خوردن توافق شود.

پس هر حقوق دان و وکیلی ولو کار کشته، لزوماً نمی تونه قراردادنویس باشه!!


نویسنده : خسرو صالحی (وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس امور قراردادها)

khosro_salehi@yahoo.com

۸۸۹۷۹۵۷۱ – ۰۲۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 دیدگاه در “مشخصات تنظیم کننده قرارداد
  • ۱۴۰۰-۰۵-۰۷ at ۲:۵۰ بعد از ظهر
    Permalink

    ممنون استاد

    Reply
    • ۱۴۰۰-۰۵-۰۷ at ۵:۵۳ بعد از ظهر
      Permalink

      خواهش میکنم. تشکر از نظر شما

      Reply
  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۶ at ۶:۴۷ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام خسته نباشید

    Reply
  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۶ at ۶:۴۷ قبل از ظهر
    Permalink

    خوبه

    Reply
    • ۱۳۹۷-۱۰-۱۶ at ۹:۳۲ قبل از ظهر
      Permalink

      سلام
      تشکر

      Reply