نمونه دادخواست ابطال شرط ضمن عقد

4.2/5 - (5 امتیاز)
۴.۲/۵ - (۵ امتیاز)

نمونه دادخواست ابطال شرط ضمن عقد

در یک قرارداد پیش فروش، پیش فروشنده شرط کرده بود که پیش خریدار بابت مشاعات ساختمان باید مبلغ ۵ درصد از متراژ آپارتمان را در زمان تنظیم سند پرداخت نماید. متعاقباً پیش خریدار دعوای ابطال این شرط را مطرح می نماید. اکنون نمونه دادخواست ابطال شرط ضمن عقد در این قرارداد را که به موجب آن علاوه بر ثمن معامله مبلغی بابت مشاعات ساختمان شرط شده است، در این مقاله منتشر نموده ایم. این دعوا ابتدا در شعبه ۱۱۰ دادگاه حقوقی تهران مردود اعلام ولکن به موجب دادنامه شعبه ۶۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران، رای بدوی نقض و حکم به ابطال شرط ضمن عقد اصدار می گردد :

خواسته : اعلام بطلان شرط ضمن عقد مندرج در بند ۴ ماده ۷ قرارداد پیش فروش طبق بند ۳ ماده ۲۳۲ قانون مدنی به انضمام کلیه خسارات دادرسی

ریاست محترم دادگاه حقوقی تهران

با سلام؛

احتراماً به وکالت از خواهان به استحضار می رساند :

۱/ خواهان به موجب قرارداد پیش فروش مورخ ۹۴/۶/۲۶ یک باب آپارتمان مسکونی طبقه هشتم جنوب غربی و دارای پارکینگ و انباری را از یک ساختمان در حال احداث واقع در پلاک ثبتی … فرعی از … اصلی بخش ۱۱ تهران را از خوانده (پیش فروشنده) پیش خرید نموده است.

۲/ به موجب ماده ۳ قرارداد پیش فروش که در مقام تعیین ثمن معامله است، ثمن آپارتمان مورد معامله و پارکینگ و انباری آن کلاً به قیمت ۱۹٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال تعیین و توافق شده است.

۳/ طبق ماده ۳ قانون تملک آپارتمان ها، انتقال قسمت اختصاصی ساختمان (آپارتمان) قهراً شامل انتقال مشاعات ساختمان نیز می گردد. فلذا مبلغ ثمن معامله شامل خرید مشاعات ساختمان نیز می شود.

۴/ در بند ۴ ماده ۷ قرارداد (شروط قرارداد) پیش فروشنده شرط نموده است که بابت مشاعات آپارتمان معادل مبلغ پنج درصد متراژ آپارتمان باید به وی پرداخت گردد.

۵/ این در حالی است که خریدار با تعیین ثمن ۱۹٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال برای آپارتمان در واقع پول مشاعات را نیز تعیین و تعهد نموده است پس چرا باید به موجب شرط ضمن عقد مجدداً بابت مشاعات آپارتمان، معادل مبلغ پنج درصد متراژ آپارتمان نیز به فروشنده پرداخت نماید؟؟!!!

۶/ با توجه به ماده ۳ قانون تملک آپارتمان ها، این شرط بلاجهت و اکل مال به باطل و غیر قانونی و نتیجتاً طبق بند ۳ ماده ۲۳۲ قانون مدنی، باطل است.

۷/ فلذا از محضر دادگاه محترم و مجری عدالت، صدور حکم به اعلام بطلان شرط طبق بند ۳ ماده ۲۳۲ قانون مدنی به انضمام کلیه خسارات دادرسی مورد استدعاست.

با تشکر و احترام – خسرو صالحی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 دیدگاه در “نمونه دادخواست ابطال شرط ضمن عقد
  • ۱۳۹۸-۰۲-۲۲ at ۵:۲۳ بعد از ظهر
    Permalink

    باسلام و تشکر از سایت ارزشمند شما -سوالی داشتم در صورت امکان راهنمایی فرمایید بنده ملکی از شخصی خریداری نموده ام که دارای سند تک برگی می باشد هنگام انتقال سند در دفترخانه مشخص گردید که مالک مدتی است که که منع خدمات سجلی گردیده است حال بند به چه صورت سند را انتقال دهم

    Reply
    • ۱۳۹۸-۰۲-۲۴ at ۲:۳۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام و تشکر
      در این صورت باید از طریق دادگاه و دستور قضایی اقدام گردد مگر این که کلاً ممنوع المعامله باشد که در این صورت معامله به دلیل فقدات اهلیت باطل بوده است.

      Reply