پاسخ به سوالات حقوقی

4/5 - (67 امتیاز)
۴/۵ - (۶۷ امتیاز)

 

  • keyboard_arrow_down

    پیشگیری از دعاوی و اختلافات با یک پرسش ساده !

     

    در جامعه پیچیده امروز تقریباً تمام جنبه های زندگی مردم با مسائل حقوقی و قانونی سر و کار دارد و بنابراین تبعاً سوالات حقوقی در زمینه های مختلف حقوقی برای مردم ایجاد می شود. اصولاً پاسخ به پرسش های حقوقی در صلاحیت حقوقدانان و وکلای دادگستری است و در هر زمینه خاص حقوقی نیز باید به وکیل متخصص همان رشته حقوقی مراجعه نمود. در واقع همانگونه که در پزشکی برای درمان چشم به متخصص چشم رجوع می شود در علم حقوق نیز همین ضرورت وجود دارد ولکن در بین مردم کمتر شناخته شده است و همچون پزشکی عرف مسلم و جا افتاده ای نیست.

    گاهی پرسیدن یک سوال حقوقی از وکیل متخصص قبل از هرگونه معامله و رابطه کاری و شغلی، از اختلافات و دعاوی بسیار پر هزینه و طولانی در دادگستری پیشگیری می نماید. البته پاسخی که به یک سوال حقوقی داده می شود، فقط بر اساس خود سوال است و ممکن است اگر به صورت حضوری و با ارائه اسناد و مدارک مطرح گردد، به دلیل اشرف بیشتر وکیل بر موضوع پاسخ آن متفاوت گردد. فلذا باید احتیاط کرد که سوال ناقص موجب گمراهی بیشتر سوال کننده نگردد.

    برای اخذ نتیجه بهتر از سوال و اخذ پاسخ صحیح، باید پرسش را کوتاه و مفید و مختصر مطرح و فقط بر قسمت کلیدی موضوع تمرکز نموده و از طرح داستان پرونده از ابتدا تا آخر خودداری نمود.

    همچنین پرداخت هزینه منصفانه برای مشاوره حضوری، جنبه معاوضی شدن سوال و پاسخ را بین وکیل و موکل ایجاد نموده و مسئولیت و جدیت بیشتر برای وکیل مشاور ایجاد می نماید که به مراتب بهتر از مشاوره رایگان است. چرا که هر ارزونی بی حکمت نیست چه برسد به این که رایگان باشد !!!

     

  • keyboard_arrow_down

    پرسش و پاسخ و مشاوره حضوری

     

    البته تاکید می کنیم که طرح سوال حقوقی از وکلاء و گرفتن پاسخ آن از طریق اینترنت، کار اصولی نیست و صرفاً برای رفع حاجت و ضرورت های حقوقی مردم است بلکه بهتر این است که در هر مورد مشکل حقوقی، به وکلای متخصص مراجعه نموده تا وکیل بتواند با ملاحظه تمام اسناد و مدارک و شرح کامل موضوع، راه حل اساسی و اصولی را پیشنهاد و ارائه نماید.

    ما در این سایت برای رفع حداقل های نیاز حقوقی هموطنان گرامی بخش پاسخ به سوالات حقوقی ایجاد کرده ایم و مفتخر هستیم که تاکنون به چند هزار سوال حقوقی در زمینه قرارداد پاسخ داده ایم. شما نیز می توانید سوال حقوقی خود را به صورت مختصر و مفید و فقط در زمینه قراردادها مطرح نموده تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت نمایید. ضمناً همان گونه که عرض شد، سوال حقوقی تلفنی و اینترنتی و فضای مجازی و … فقط برای رفع ضرورت ها است و کار اصولی مشاوره حضوری و با ارائه مدارک است.

     

  • keyboard_arrow_down

    خدمات ایران قرارداد در پاسخ به سوالات حقوقی

     

    در سایت ایران قرارداد هزاران سوال در زمینه قراردادها پاسخ داده شده که حتی مطالعه این سوالات و پاسخ های مهم آن، خودش یک گنجینه خوب برای اشخاص علاقه مند به مباحث حقوقی است. چرا که این سوالات همه از دل مشکلات مردم برخاسته و جنبه عملی دارد و برای موارد مشابه قابل استفاده است.

    در سایت ایران قرارداد پرسش های حقوقی در دو قسمت قابل طرح است. در صفحه اصلی سوالات حقوقی و دیگر در ذیل هر یک از مقالات که مربوط به مباحث همان مقاله است. در تلاش هستیم که بهترین سوالات مهم و کاربردی را با رنگ متفاوت مشخص نماییم تا خوانندگان محترم بتوانند با وقت کمتر به مهترین و کاربردی ترین سوالات دسترسی داشته باشند.

     

  • فقط به سوالات مختصر و کوتاه و شفاف و واضح در زمینه ی قراردادها پاسخ داده می شود.
  • در صورتی که سوال را در ذیل مقالات مطرح نموده اید، برای پاسخ آن به همان مقاله مراجعه فرمایید.
  • سوالات و پاسخ های مهم و کاربردی، با رنگ قرمز مشخص شده است.
  • مدت پاسخگویی از یک تا هفت روز است.
  • به دلیل تراکم کاری، به اکثر سوالات پاسخ می دهم و نه همه آن ها و پیشاپیش عذرخواهی می کنم.

 

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3,253 دیدگاه در “پاسخ به سوالات حقوقی
  • ۱۳۹۶-۰۲-۲۶ at ۷:۱۸ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام و خسته نباشید، مدتی است در فکرتاسیس دفتر هواپیمایی هستم، با شخصی میخواهم قرارداد ببندم که ایشون مجوز دارن ولی در سرمایه شریک نمیشن و کل سرمایه از خودم هست، قرارداد را باید به چه نحوی تنظیم کنیم؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۳۰ at ۷:۲۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      باید سفارش تنظیم قرارداد مشارکت مدنی بدهید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۲۲ at ۷:۱۷ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام خسته نباشید من ماشینی را فروختم و بابت قیمت ماشین یگ چک بهم داده در وجه خودم که به قیمت ماشین مبلغ چک هس و بدون تاریخ ولی چک داخل قرار داد قید نشده آیا راهی وجود داره که من ماشین توقیف کنم و به مال ازدست رفته ام دست پیدا کنم؟؟؟باتشکر

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۲۳ at ۶:۵۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر خودرو به نام شما نباشد، میتوانید توقیف کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۲۲ at ۱۲:۱۸ بعد از ظهر
    Permalink

    باسلام بنده دوسال پیش یه واحداپارتمان شصت متری با انباری وپارکنیک خریدم الان سندهاحاضرشده اما سازنده که واحد به مافروخته می گه پارکنیگ ندارم ماکد رهگیری هم داریم حالاچه کنم

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۲۳ at ۷:۰۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      کسر از ثمن به همان نسبت

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۹ at ۵:۰۳ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام می خواهم برای شخصی رضایت بگیرم وقرار است در مقابل رضایتی که میگیرم مبلغی به من پرداخت شود به چه روشی می توانم عمل کنم برای گرفتن پول که بعد از گرفتن رضایت اعتماد هر دوطرف حاصل شود بهترین روشی که بتوانم بعد از گرفتن رضایت حقی از من ضایع نگردد چیست تا بلافاصله من دستمزدم را بگیرم

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۲۳ at ۷:۰۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      چک بانکی تضمین شده نزد یک امین ثالث بگذارد.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۶ at ۴:۲۴ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام . ماشینی همسایه هنگام دور زدن به گلکیر ماشین من زد و از صحنه خارج شد گویا متوجه این بر خورد هم نشد شماره ماشین را برداشتم وادرس مالک را می دانم به او گفتم ولی قبول دار نشد شاهد دارم هزینه چیزی در حدود پانصد هزار تومان می شود . سوال من این است من به کجا باید شکایت کنم شورای حل اختلاف یا دادگاه و بر چه مضمونی متن شکایت تنظیم شود

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۷ at ۹:۵۸ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      شورای حل اختلاف

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۶ at ۱۱:۱۵ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام
    بنده در ۰۵/۰۲/ ۹۲ اپارتمانی را بصورت پیش فروش خریداری نمودم در تاریخ ۹۲/۰۵/۲۳ فروشنده اقدام به فروش مال غیر به شخص دیگری کرد/ دادگاه جهت صحت هردو سند را به کارشناسی ارجاع داد در دو مرحله کارشناسی کارشناسان صحت هردو مبایعنامه را تایید کردند/ حال سازنده فراری قصد دارد اقرارنامه الزام به تنظیم سند را برای دارنده مبایعنامه مقدم در دفتر اسناد رسمی امضا کند ایا درصدور رای دادگاه موثر میباشد؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۷ at ۹:۵۰ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اقرار سازنده تاثیری به ضرر شخص ثالث ندارد.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۵ at ۵:۱۷ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام علیکم لطف کنید جواب مارو بدید از سایت خوبتون متشکرم من یه ماشینی یگ ماهه فروختم و خریدار یک فقره چک در وجه حامل که مال کسی دیگر بود را به من داد که در داخل قرار داد چک قید شده لطفا من راهنمایی کنید الان چک پاس نمیشه آیا میتونم ماشین توقیف کنم یا نه ؟؟؟با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۷ at ۹:۵۲ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر خریدار پشت چک را امضا نکرده است بر اساس چک نمیتوانید اقدام کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۵ at ۷:۵۹ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام، سفته شیش ماه پیش را ک قرار بود در اون زمان وصول کنند آیا الان برای اجرا گذاشتن تاریخ شیش ماه پیش بزنم یا تاریخ روز را ???

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۷ at ۹:۵۵ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      قطعا تاریخ روز را میتوانید ولی صحبت بر سر تاریخ شش ماه قبل است که باعث تحمیل خسارت تاخیر تادیه بیشتر میشود و باید سررسید دین در شش ماه قبل باشد. البته تاریخ روز برای واخواست کردن سفته بهتر است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۵ at ۷:۳۲ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام
    پسرم توی یه مغازه کار میکنه و آدم متین و کم رویی هست مغازه دار نسبت به فروش برند مغازه اقدام کرده و پسر منو بعنوان شاهد امضا گرفته آیا در صورتی که مشکلی در این معامله یا کلاه برداری باشه تکلیف پسر من جی میشه سنش هم زیر ۱۸ ساله و به علت رودروایسی صاحبکارش امضا کرده آیا مسوولیتی برایش ایجاد میشود یا خیر .

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۷ at ۹:۵۶ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      صرف شاهد بودن مشکلی ایجاد نمیکنه.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۴ at ۲:۱۷ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام و احترام
    استاد ارجمند
    آیا می شود در چک سفید امضاء و بدون تاریخی که برای وصول طلب دریافت شده است عین مبلغ مورد طلب را درج و اقدام قانونی کرد؟ خواهشمند است از جنبه کیفری و قانونی توضیح فرمایید. با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۴ at ۸:۰۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      بله مشکلی نیست. به شرطی که در حدود طلب و تاریخ مقرر پر شود.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۴ at ۲:۱۱ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام و عرض ادب
    استاد ارجمند
    اگر دو قرارداد در دو فاصله زمانی راجع به یک مورد معامله معین و بین دو نفر مشخص تدوین و تنظیم شود، کدامیک ملاک عمل خواهد بود؟ بطور مثال قرارداد اول سال ۱۳۹۴ و قرارداد دوم سال ۱۳۹۵
    با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۴ at ۸:۰۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر تعارض داشته باشند قرارداد دوم و اگر تعارض نداشته باشند، قابل جمع و هر دو معتبر است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۴ at ۶:۰۷ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام ..دادگاه الزام به تنظیم سند دارم فروشنده ادعای جعل کرده دریک شغبه دیگری .. شهود در دادگاه الزام به تنظیم سند شهادت داده اند که شاهد به بیع بوده اند .حال نتیجه کارشناسی امده که اثر انگشت تایید شده اما امضا فروشنده تایید نشده در صورتی که امضا هم امضا اوست من می توانم اعتراض بزنم اما ایا همین نتیجه کارشناسی راکه اثر انگشت را تایید کرده اگر به دادگاه الزام به تنظیم سند بدهم کافی است چون زمان از دست نرود و مبادا دادگاه حکمی بدهد ایا همین نتیجه کارشناسی اثر انگشت با اظهارات شهود علی رغم اینکه امضا تایید نشده صلاح است ارائه گردد یا اعتراض به نتیجه کارشناسی کنم وتایید امضا را هم بگیرم

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۴ at ۸:۰۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر شهود شهادت میدهند که امضاء شدن قرارداد توسط فروشنده را دیده اند در این صورت قدرت اثباتی شهود بیشتر از کارشناسی است و قاضی صرفا بر اساس شهود می تواند رای بدهد خصوصا که اثر انگشت هم تایید شده است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ at ۵:۲۳ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام ملکی سه دانگ ان سند دارد به نام پدر وسه دانگ دیگر سند دارد به نام پسرش این دو رفته اند وبرای سه دانگ در یک برگه تامین دلیل کرده اند وبرای سه دانگ دیگر در یک برگه جدا تامین دلیل کرده اند اما این دوبرگه تامین دلیل در یک پرونده قرارداده شده وفقط به نام یک نفر (پدر) ثبت شده من پدر وپسر را الزام به تنظیم سند کرده امو تاریخ دادگاه هنوز مشخص نیست و این پرونده تامین دلیل برای دادگاه من بسیار مهم است و اماره مهمی بر بیع اینجانب می باشد و من به شورای حل اختلاف که مراجعه کردم گفت ما نسخه تامین دلیل پسر را که ثبت نشده اگر پسر مراجعه کند به او خواهیم داد . لایحه نوشتم وتقاضا کردم تا رسیدگی کامل این کار را نکند اما شورای حل اختلاف عنوان می کند چون ثبت نشده تامین دلیل پسر او را به صاحبش خواهیم داد . سوال چگونه می توانم مانع این کار شوم و یا نسخه ای برابر اصل تهیه کنم بدرد مراحل بعدی دادگاه حتی اگر ادعای جعل کردند بخورد

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۳ at ۷:۱۸ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام
      شما هم از مدارک پسر تامین دلیل کنید در همون شورا شاید قبول کردند. ولی اگر ثبت شده است استناد به شماره پرونده تامین دلیل در دادگاه کافی است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۱ at ۲:۳۷ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام اگر امضا چکی درست نباشد برای وصول چک باید چه کار کرد ؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۱ at ۷:۱۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      مطالبه وجه چک حقوقی یا شکایت کیفری حسب مورد آن.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۱ at ۲:۳۴ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام، بنده در مقابل زمینی که فروخته ام از طرف مقابلم چک دریافت کرده ام ولی امضائ چک مورد نظر ایراد دارد و بانک چک را پاس نمیکند و خریدار در دسترس نیست. چیکار باید بکنم؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۱ at ۷:۱۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      طرح دعوای حقوقی مطالبه وجه چک.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۱ at ۱۱:۴۷ قبل از ظهر
    Permalink

    کارفرما بدون تحویل موقت و رضایت پیمانکار و مشاور کار را مورد استقاده قرارداده است تکلیف چیست

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۱ at ۷:۱۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر غیر منقول باشد که تصرف عدوانی است و مضافا به معنای تایید کار است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۱ at ۴:۵۱ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام. قراردادی با یک بانک دولتی در جهت اعطای تسهیلات در سال ۸۴ منعقد کرده ام که الان به دلیل مشکلات حقوقی بین بنده و بانک، بانک نسبت به ارائه یک نسخه از آن قرارداد امتناع میکند. چه دادخواستی برای الزام بانک به ارائه یک نسخه باید داد و مستند قانونی آن چه موادی از قانون می تواند باشد؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۱ at ۷:۲۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      طبق قانون جدید انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
      ابتدا به بانک اخطار قانونی نمایید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۰ at ۹:۴۹ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام
    خسته نباشید
    بنده چهار ماه پیش در شرکتی استخدام شدم
    از من سفته برای ضمانت گرفتن بدون تاریخ به مبلغ ۱۰میلیون تومان البته ذکر نشده برای ضمانت
    فقط در حواله شرکت با شماره ثبت آن ذکر شده
    در اخر به بنده تنها کپی از سفته و امضا رئیس شرکت و مهر شرکت و جمله «اصل سفته فوق تحویل اینجانب گردید» ذکر شده
    من بعد دو ماه به دلایلی از کار اعلام انصراف کردم در حالی که قرار داد ابتدایی سه ماهه بود
    حالا تا امروز که دوماه گذشته بهانه میاورند برای پس ندادن سفته
    همون اوایل میگفتن سفته اداره مالیات برده میاره
    الان میگن دزد برده
    امروز به من گفتن کپی رو بیار ما برای شما یک دست نوشته مینویسیم که سفته ارزش قانونی ندارد
    من نمیدونم چیکار کنم؟ آیا با این کار ارزش سفته از بین میرود؟ اگر کپی را خواستند به ایشان بدهم؟
    خیلی ممنون

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۱ at ۷:۳۴ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام
      از روی کپی کپی بگیرید.
      صورتجلسه تنظیم کنید که تضمین کنند سفته را خرج نکردند و الان معدوم شده و هر زمان خلاف آن کشف شد و مثلا سفته دست اشخاص افتاد و شکایت از شما کرد شما بتونید ۱۰ برابر وجه سفته را از شرکت مطالبه کنید علاوه بر حق شکایت کیفری خیانت در امانت و شروط مثل این موارد.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۱۰ at ۶:۴۱ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام و خسته نباشید فروش ملک توسط وراثی که پدرش فوت نموده اگه جد پدری که از ملک فوق حق میبرد امضاء نکنند میتوان حق اونارو به حساب دولت ریخت اگه جد پدری شکایت کند چه مضراتی برای املاک دارد

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ at ۴:۲۱ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      خیر
      در این صورت فروش مشاعی است نه شش دانگ.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۹ at ۵:۲۱ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام . مبایعه نامه ای نوشته ایم زن وشوهر بین هم بعد از اینکه نوشتم مبایعه نامه را دو شاهد را بطور جداگانه صدا زدیم و در حضور انها گفتیم که فروختم و خریدار هم گفت خریدم و از شهود خواستیم که بعد از اقرار به خرید وفروش ملک بعنوان شاهد امضا کنند حالا اکنون به مشکل برخوردیم فروشنده وخریدار و خریدار فروشنده را الزام به تنظیم سند کرده دادگاه شهود را خواسته و انها همین شهادت را داده اند از شما سوال کردم فرمودید شهود شاهد اقرار بیع هستند و نه شاهد بر خود عقد بیع سوال من این است این یعنی چه و مفهوم ان یعنی چه ایا این خللی بر اصل بیع و یا شرایط به بیع وارد می کند چون وکیل نامبرده مرتب می گفت بیع شرعی نیست .لطفا این موضوع را برایم تو ضیح دهید

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۱۲ at ۴:۲۵ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اصلا وجود شاهد شرط صحت بیع نیست. شاهد برای اثبات بیع است نه ثبوت بیع. حالا شاهد میتواند شاهد خود عقد باشد یا شاهد اقرار بر عقد بیع.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۹ at ۵:۰۸ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام . برای یک قرار داد بیع (خرید فروش یک ملک )می خواهم مدت داوری را بنویسم ده سال که شروع ان از زمان ارجاع اختلاف به داور و پایان ان ده سال بعد از ارجاع اختلاف به داور ایا این مشکل قانونی ندارد.خصوصا این که مدت را ده سال در نظر گرفته ام

    Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۸ at ۱۰:۰۷ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام می خواهیم یک قرار دادداوری بنویسیم در خرید فروش یک ملک از چه جمله ای برای شروع مدت داری و پایان مدت داوری استفاده کنیم که اگر اختلافی پیش امد تا تعیین حکم و حل اختلافات حاصله قرار داد داوری با طل نشود با گذشت زمان قرر داد داوری از بین نرود

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۹ at ۳:۱۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      کلیه اختلافات حاصله از این قرارداد بین طرفین اعم از انحلال (اقاله، فسخ، بطلان، ابطال، انفساخ) و آثار و اجرای عقد و تعهدات و خسارات و تفسیر و غیره توسط داور مرضی الطرفین آقای ……………… کد ملی ………………. ایمیل …………… تلفن …………….. آدرس …………………. موبایل ……………….. تلگرام …………….. حل و فصل می گردد. جلسه داوری و سایر اعلامات از طریق پست یا اظهارنامه یا تماس تلفنی یا فکس یا ایمیل یا پیامک یا دو شاهد و یا به هر طریق دیگر به تشخیص داور انجام می شود. صدور رای داوری در یک اختلاف خاص، سالب سمت داور در سایر موارد اختلافات نیست. شرط داوری مستقل از اعتبار قرارداد است. مدت داوری ۶ ماه از تاریخ ابلاغ و ارجاع موضوع اختلاف به داور است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۸ at ۹:۴۳ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام و من داور یک قرار دادهستم بین خریدار و فروشنده و خریدار از من خواسته که برای الزام به تنظیم سند جلسه تشکیل دهم من هم جلسه ای تشکیل دادم و از هر دو طرف فرارداد داوری دعوت به عمل اوردم فروشنده در جلسه شرکن نکرد و من نیز بعد از برسی جمیع جهات حکم خود را بر اساس ادرس ملک به طرفین ابلاغ کردم چون پلاک ثبتی را نداشتم سوال این است . اکنون برای اینکه در اجرا حکم مشکلی پیش نیاید می توانم ادرس پلاک ثبتی ملک را پیدا کنم و طی یک اصلاحیه حکم را اصلا ح کنم

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۹ at ۳:۲۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      طبق ماده ۴۸۷ قانون آیین دادرسی مدنی اگر بخواهید تحت عنوان اصلاح رای باشد باید محکوم له از شما درخواست کند و تا قبل از انقضای مدت اعتراض به رای داور باشد ولی به نظر من از باب رفع ابهام و اجمال حکم هم می توان پلاک ثبتی را اعلام کرد که به محدودیت ماده ۴۸۷ هم نخورید. به هر حال اعلام پلاک ثبتی ضروری است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۷ at ۴:۴۴ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام . داور یک قرار دادهستم حکم داوری را به طرفین ابلاغ کرده ام اما پلاک ثبتی اشتباه نوشته شده و فروشنده هم حاظر به همکاری نیست برای بدست اوردن پلاک ثبتی درست و من نیز پلاک ثبتی صحیح در اختیارم نیست اکنون برای این که در اجرای حکم مشکلی پیش نیاید چه کار باید انجام گیرد حکم داوری هم به طرفین ابلاغ شده است. به من مشاوره داده اند
    باید به هر طریق شماره پلاک ثبتی را پیدا کنید ورای اصلاحی صادر کنید سوال من این است اگر مهلت و زمان قرار داد داوری تمام شده باشد داور می تواند حکم اصلاحی بدهد

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۹ at ۳:۲۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      طبق ماده ۴۸۷ قانون آیین دادرسی مدنی اگر بخواهید تحت عنوان اصلاح رای باشد باید محکوم له از شما درخواست کند و تا قبل از انقضای مدت اعتراض به رای داور باشد ولی به نظر من از باب رفع ابهام و اجمال حکم هم می توان پلاک ثبتی را اعلام کرد که به محدودیت ماده ۴۸۷ هم نخورید. به هر حال اعلام پلاک ثبتی ضروری است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۷ at ۱:۲۵ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام و روز بخیر.حدود دو سال پیش خانه ای را پیش خرید کردیم و پول ان را کامل پرداخت نمودیم و قولنامه رسمی داریم با کد رهگیری.حدود دو هفته پیش سند تفکیک شده به نام مالک صادر شد ولی وی جهت سند زدن اسم ما طفره میرود و امروز فردا میکند.چکار کنیم؟به داد سرا برویم؟مقداری از هزینه سند زدن و شهرداری و غیره که به عهده فروشنده است چه میشود؟ توان پرداخت سهم ایشان را ندارم.

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۹ at ۳:۵۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      دادگستری آخرین گزینه باشد چون طولانی و مقداری هزینه بر و وقت گیر است. پس اول سعی کنید با مذاکره و صحبت و پیگیری قضیه را حل کنید. در نهایت باید دعوای الزام به انتقال سند رسمی را مطرح کنید که در این صورت دادگاه اجرای حکم را منوط به تسویه الباقی ثمن می نماید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۵ at ۷:۴۶ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام و شاهدی برای بیع در دادگاه حاضر شده که سه سال قبل انجام گرفته و از او که سوال کردن عنوان کرده خریدار گفته من این ملک را از فلان شخص خریدم وفروشنده هم در جلسه بود اما سکوت کرد این سکوت فروشنده چه م عنایی دارد

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۹ at ۳:۵۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      سکوت به معنی تایید نیست. مگر بعضی جاهای استثنایی مثل سکوت دختر دوشیزه در برابر خطبه عقد ازدواج.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۵ at ۷:۴۳ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام در بیعی دونفر شاهد شهادت داده اند که موقع نوشتن مبایعه نامه حضور نداشته اند اما بعد از نوشتن مبایعه نامه و امضا خریدار و فروشنده دوشاهد را فراخوانده اند صدا زده اند و از انها خواسته اند که جون ملکی را فروخته اند بعنوان شاهد پایین مبایعه نامه را امضا کنند وهم فروشنده اقرار به فروش کرده وهم خریدار اقرار به خرید در حضور شهود حال سوا ل این است ایا این گونه عمل کردن یعنی اول نوشتن وبعد شهود را صدا کردن وبه شهادت گرفتن ایا خللی به اظهارت شهود از بابت بیع وارد میکند

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۹ at ۳:۴۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در این صورت شاهد بر اقرار به بیع هستند نه شاهد بر خود عقد بیع.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۵ at ۶:۲۲ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام.. حکم داوری به طرفین ابلاغ شده بعد از ابلاغ مشخص شده ملک فروش مال به غیر شده است می دانم باید فروش مال به غیر کرد سوال من این است تکلیف حکم الان چه می شود ایا ارزشی دیگر ندارد در چنین شرایطی حکم داوری که ابلاغ شده جایگاهش چیست

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۹ at ۳:۴۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      تا زمانی که اعتراض ثالث اصلی از جانب معارض به رای داور نشده است، رای داور بین طرفین آن قابل اجرا است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۵ at ۷:۵۵ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام . برای فسخ قرار داد بدلیل غبن فاحش باید به کجا مراجعه کرد دادگاه یا دفاتر خدمات قضایی. و هزینه ان چقدر است

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۵ at ۳:۵۹ بعد از ظهر
      Permalink

      باسلام؛
      ابتدا ارسال اظهارنامه اعلام فسخ با خیار غبن در دفاتر خدمات قضایی و سپس ثبت دادخواست تایید فسخ در دفاتر خدمات قضایی و بعد مراجعه به دادگاه جهت پیگیری.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۴ at ۸:۱۴ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام.من یه ماشین برای برادرم از فامیلمون خریداری کردم ولی از رو اعتماد قولنامه نداریم طرف به ما گفت هر وقت فروختید سند میزنه ولی چون مشکل نخاعی داشت عقب افتاد وما ماشینو الان ۱ساله به اشنا فروختیم ۱سالم دسته ما بود حتی یه بارم سند گذاشتم دفترخونه که بیاد امضا کنه ولی الان دبه دراورد وامروز وفردا میکنه.من شکایت کردم وشهادت نامه تنظیم کردم به جای قولنامه .بعداز دوسال باشهادت نامه به نتیجه میرسم

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۵ at ۴:۰۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      شهادت شهود دلیل قانونی و شرعی برای اثبات دعوا است و ان شاء اله به نتیجه برسید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۴ at ۱:۲۷ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام . درخواست ابطال مبایعه نامه را باید در کجا مطرح کرد. در دادگاه یا دفاتر خدمات قضایی و مبلغ ان چقدر است .

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۵ at ۴:۰۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      ابتدا ثبت دادخواست اعلام و تایید بطلان مبایعه نامه در دفاتر خدمات قضایی در تهران و سپس پیگیری آن در دادگاه.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۴ at ۵:۲۰ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام.بنده هشت سال پیش اپارتمانی رو خریداری کردم.و سال گذشته هم ملک رو فروختم.اما ناخواسته از قول سازنده ملک شنیدم که( ایشون داشتند بکسی میگفتندکه) با رشوه دادن به مهندسی که پایان کار رو امضا میکرده هر واحد رو حدود ۱الی۱/۵متر بیشتر مینوشته.تمام مالکین مجتمع هم واحدهاشون رو به استناد سند منگوله دار فروخته اند بنفرات بعدی. بعضی از واحدها تا به امروز چهار بار انتقال سند براشون انجام شده.حالا از لحاظ قانونی و شرعی چه کسی مسول اصلی و پاسخگو هست.ایا مالکین ؟ یا اون سازنده (بسازبفروشی)که این خطا رو مرتکب شده؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۵ at ۴:۱۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در برابر خریدار از لحاظ قانونی و شرعی هم سازنده و هم مالک (فروشنده) مسئول است. هرچند که فروشنده اطلاع از عمل کثیف سازنده نداشته باشد. مالک فقط به لحاظ اخلاقی مسئول نیست.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۳ at ۸:۴۱ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام ، از خاتمی مبلغی پول طلبکار بودم ، آقایی ضمانت کرد و قراردادی بین بنده و ضامن نوشته شد و درج گردید که ضامن باید در فلان تاریخ کل مبلغ را نقدا و یکجا به حساب شماره ….. طلبکار واریز نماید.در یکی از بندهای قرارداد قید شد که ضامن حق درخواست اعسار از پرداخت مبلغ ضمانت را در نزد مراجع قضائی از خود سلب و اسقاط نمود و اعتراض و ادعایی در این خصوص ندارد،حال طرف دادخواست اعسار داده ، اعسار وی قبول میشود یا خیر

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۴ at ۴:۵۲ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر اعسار را اثبات کند بله. شرط عدم رجوع به مرجع قضایی معتبر نیست. بهتر بود می نوشتید که ضامن تایید می نماید که معسر نیست‌.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۳ at ۱:۱۱ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام . داور یک قرار دادهستم و زمان داوری هم دوسال بوده . بین فروشنده وخریدار داوری کرده وحکم خود راعلام کردم شفاهی اما ابلاغ از طریق دادگاه انجام ندادم و اقدام نکردم .بدلیل اینکه هردو از خویشاوندان بودن اکنون یک سال می گذرد ودر این فاصله خانه فروخته شده تو سط فروشنده وبه غیر نیز منتقل شده است ایا اکنون می توانم حکم را ابلاغ کنم

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۳ at ۷:۲۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر مدت داوری ۲ سال بوده بله میتوانید و حکم در برابر قائم مقام و خریدار که بعد از رای داوری خریده قابل استناد است فقط ممکن است که خریدار زیر بار این نرود که تاریخ رای داوری قبل از معامله او بوده است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۲ at ۴:۱۴ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام . درشورای اختلاف تامین دلیل انجام گرفته شخصی که تامین دلیل انجام داده مدعی این است که او تامین دلیل انجام نداده است واز طرف او تامین دلیل انجام داده اند دلیل ادعای او هم شخصی دیگر غیر او قبض فیش واریزی برای هزینه های کارشناس را تحویل گرفته و امضا کرده روی نسخه دوم قبض را ایا چنین چیزی ممکن است

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۲ at ۷:۳۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      باید ادعای جعل امضاء کند.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۲ at ۲:۴۹ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام در خصوص سوال شماره ۱۳ در گزینه های موضوع خواسته در سایت عدل ایران فقط گزینه های “ابطال اجاره نامه ،ابطال اجرائیه،…،ابطال شناسنامه هست ولی گزینه مطالبه خسارات نداره.ممنون می شویم اگر مجدد راهنمایی فرمایید.با سپاس فراوان

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۲ at ۷:۳۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      چرا . گزینه مطالبه خسارت کاملا تعریف شده است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۰۱ at ۳:۴۹ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام . من داور یک قرار داد هستم ومی خواهم حکم بین طرفین را برای الزام به تنظیم سند بدهم سوال من این است که در قرار داد فی مابین فروشنده وخریدار پلاک ثبی منزل مورد دعوی نوشته نشده است در مبایعه نامه فقط ادرس دقیق ملک نوشته شده به خاطر اختلافات فروشنده وخریدار پلاک ثبتی را نمی دهند سوال من این است ایا می توانم فقط بر اساس ادرس دقیق ملک حکم داوری بدهم و نقصانی در حکم داوری نیست یا حتما بایدادرس پلاک ثبتی باشد چون نمی خواهم حکم داوری ایراد قانونی داشته باشد

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۲ at ۷:۴۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      در اجرای احکام به مشکل میخوره و ممکنه قاضی دستور اجرا ندهد.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۱-۳۱ at ۶:۳۶ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام .اقرار نامه کتبی یک نفر به سرقت و تعهد به باز گرداندن مدارک سرقتی ایا مدرک موجهی برای اثبات سرقت است در جرایم کیفری

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۲ at ۷:۳۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      صرف اقرار در امور کیفری دلیل قطعی بر اثبات جرم نیست و باید اوضاع و احوال هم موید اقرار باشد.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۱-۳۱ at ۵:۵۵ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام . مبایعه نامه ای که مورد انکار یا تردید واقع شود اما بعد با کارشناسی مشخص شود امضا واثر انگشت درست است ومتعلق به فروشنده بوده ایا اکنون می توان ادعای دریافت ثمن معامله را کرد چون در مبایعه نامه نوشته شده مبلغ ثمن یک میلیارد که نقدا پرداخت شده به فروشنده

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۲ at ۷:۴۶ بعد از ظهر
      Permalink

      فروشنده می تواند اقرار به دریافت یک میلیارد تومان نقد را انکار بنماید چون بر طبق روال متعارف معاملات نیست. انکار بعد از اقرار گاهی در برخی موارد مسموع است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۱-۳۱ at ۵:۴۷ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام . شخصی به پدرم حمله کرده و پوشه مدارک پدرم را گرفته بردارم به ان شخص حمله کرده واو را مورد ضرب جرح قرار داده و پوشه را گرفته ان شخص از برادرم شکایت سرقت کرده و ضرب جرح و قاصی شهود شاکی را خواسته و حکم به محکومیت برادرم داده برادرم در تمام مراحل بازجویی گفته که شهودی دارد که پوشه پدرم را اول او سرقت گرده اما قاضی به این امر توجه نکرده وشهود برادرم را نخواسته والان حکم دادگاه بدوی برای سرقت وضرب جرح داده شده ۱۰ سال زندان برای برادرم ایا قانونی وجود دارد که بتوان به ان استناد کرد که قاضی باید شهادت شهود برادرم را نیز گوش می کرده

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۲ at ۷:۴۸ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام
      باید به دفاع مشروع استناد کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۱-۳۱ at ۵:۳۳ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام . شکایت مال به غیر کرده ام دادگاه قرا ر اناطه صادر کرد تا الزام به تنظیم سند را از طریق حقوقی پیگیری کنم .دادگاه حقوقی فردی را که فروش مال به غیر انجام داده محکوم به الزام به تنظیم سند کرده . سوال من این است برای پیگیری شکایت مال به غیر تا چه زمان فرصت دارم مثلا بکسال دیگر اقدام کنم از بین نمی رود با این که باید به دادگاهی که قرار اناطه صادر کرده مراجعه کنم و بلافاصله بعد از این که مشخص شد فروش مال به غیر بوده باید شکایت مال به غیر را دنبال کنم کنم وگرنه فرصت از بین می رود جون فعلا نمی خواهم پیگیری کنم تا ببینم کسی که فروش مال به غیر کرده ایا به تعهداش ایا عمل می کند یا نه

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۲ at ۷:۵۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      مهلت قرار اناطه تموم میشه والا صرف یکسال بعد شکایت کیفری کردن مانع ندارد و مشمول مرور زمان نمی شود.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۱-۳۱ at ۳:۳۰ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام . مسئولیت ثبت تاریخ در قرارداد خرید ملک به عهده فروشنده است یا خریدار ؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۰۲ at ۷:۵۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      تاریخ قرارداد یک واقعه است و تعهد نیست که بررسی کنیم به عهده خریدار باشد یا فروشنده.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۱-۲۶ at ۷:۲۹ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام.ببخشید یک ماه پیش دسته چک همسرم ربوده شده که چند برگه از آن باقی مانده بود.بدون اینکه ما اطلاعی داشته باشیم که ربوده شده.امروز یک چک دویست میلیونی در شهری دوردست چک همسرمو برگشت زده که ما تازه متوجه شدیم بقیه چک ها هم همگی در یک روز کشیده شده.حالا تکلیف چیست چه اتفاقی پیش میاد؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۱-۲۷ at ۷:۲۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      باید شکایت کیفری سرقت و جعل امضاء و استفاده از سند مجعول مطرح کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۱-۲۴ at ۷:۴۰ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت وکیل محترم. در مرجع کیفری محرز شده که معامله ای صوری بوده است الان نمیدانم باید دادخواست اعلام بطلان معامله بدهم یا اعلان بطلان؟یا اعلام ابطال معامله؟ و اینکه در کنارش دادخواست ابطال مبایعه نامه را هم باید بدهم؟ ممنون از راهنمایی و محبتتون

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۱-۲۷ at ۷:۲۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      صدور حکم بر اعلام بطلان مبایعه نامه

      Reply
  • ۱۳۹۵-۱۲-۱۶ at ۵:۲۹ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام علیکم .ممنون از لطفتون
    یک واحد آپارتمان پیش خرید کردم قبلا راهنمایی فرمودید که بر اثر ساخت یک واحد اضافه بر پروانه می توانم مطالبه خسارت کسر سهم زمین کنم.شورای حل اختلاف گفتند از پارسال این دعاوی باید در دادگاه مطرح شود از این رو به دفتر خدمات قضایی مراجعه کردم ولی مسول دفتر گفت چنین خواسته ای در میان خواسته های سیستم نیست و نمی دانم با چه عنوانی ثبت کنم!
    با تشکر از راهنماییتان

    Reply
    • ۱۳۹۵-۱۲-۱۷ at ۲:۲۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      چرا هست. گزینه مطالبه خسارت را انتخاب کنید و سپس در توضیح آن در ستون پایین تر بنویسید : مطالبه خسارت ناشی از کم شدن قدرالسهم خواهان از زمین و عرصه پلاک ثبتی ………. به میزان ….. مترمربع با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری و کلیه خسارات دادرسی

      Reply
  • ۱۳۹۵-۱۲-۱۶ at ۹:۰۵ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام
    اگر ثمن معامله در ۷ سال پیش ۴۰ میلیون بوده آیا میتوانیم دادخواست استرداد ثمن به نرخ روز طبق رای وحدت رویه دیوان عالی کشور فعلا مقوم به ۲۰٫۰۰۰٫۱۰۰ ریال بدهیم و در زمان صدور رای دادگاه به استرداد ثمن مابه تفاوت هزینه دادخواست استرداد ثمن را بپردازیم.
    همچنین در خصوص ثبت دادخواست مطالبه کلیه خسارات قانونی از آنجا که خواسته اصلی نیست آنرا مقوم به ۱۰۰۰ ریال با جلب نظر کارشناسی کنیم.

    Reply
    • ۱۳۹۵-۱۲-۱۷ at ۲:۳۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر معامله باطل باشد بله به همان رای وحدت رویه استناد کنید. البته مقوم را قبول نمی کنند چون به راحتی نرخ روز ثمن در حیت ثبت دادخواست قابل محاسبه است. خسارات قانونی اگر منظور هرینه دادرسی است که نیازی به تقویم و کارشناسی نیست. مفهوم خسارات قانونی را با خسارات قراردادی یا خسارات مسئولیت مدنی اشتباه نکنید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۱۲-۱۶ at ۸:۱۴ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام . حکم داورب ابلاغ شده و از ابلاغ حکم داور یک سال میگذرد من دینفع حکم داوری هستم . تا کنون اقدامی نکرده ام برای اجرایی شدم حکم . ایا گذشت زمان برای من ذینفع مشکلی برای اجرای حکم ایجاد نمی کند

    Reply
    • ۱۳۹۵-۱۲-۱۷ at ۲:۳۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      خیر

      Reply
  • ۱۳۹۵-۱۲-۱۶ at ۸:۰۸ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام. داوری که از طریق دادگاه انتخاب نشده و به انتخاب طرفین بوده حکم داوری صادر شده . اکنون می خواهم حکم را به طرفین ابلاغ کنم . ۱-از دادگاه محل ملک اقدام کنم یا دفاتر خدمات قضایی۲- هزینه ان چقدر است

    Reply
    • ۱۳۹۵-۱۲-۱۷ at ۲:۳۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر موضوع محکومیت مال غیر منقول باشد دادگاه محل وقوع مال صالح برای ابلاغ است. البته اگر در تهران هستید همه دفاتر خدمات قضایی در شهر تهران دادخواست را ثبت می کنند. ابلاغ رای داور هزینه خاصی ندارد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۱۲-۱۶ at ۷:۱۵ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام . حکم داوری به من ابلاغ شده اما من برای اعتراض در فاصله زمانی ۲۰ روز هیچ اقدامی نکردم .لازم به ذکر است که من از جلسه دفاع از خودم نیز حضور نداشته ام و به من ابلاغ نشده جهت حضور در جلسه برای دفاع از خودم . اما فقط حکم به من ابلاغ شده . ایا حکم اجرایی است یا من هنوز می توام اعتراض کنم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۱۲-۱۷ at ۲:۳۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام،
      مهلت دعوای ابطال رای داور ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ است و خارج از آن مدت رد می شود.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۱۲-۱۵ at ۳:۱۲ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام بنده آپرتمانی خریدم که زمان تحویل مشخص نیست و از کل مبلغ معامله فقط ۲۰میلیون ان پرداخت نشده و دو سال است که ایشان از تحویل خوداری میکنند و دادگاه نیز رای را به نفع فروشنده داده،آیا تاریخ روز قولنامه تاریخ تحویل حساب میشود لطفا راهنمایی کنید

    Reply
    • ۱۳۹۵-۱۲-۱۷ at ۲:۳۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اظهارنامه با موضوع مطالبه تحویل مبیع بفرستید و سپس اگر تحویل نداد، دادخواست تحویل را مطرح کنید.

      Reply