داوری قراردادها

3.3/5 - (3 امتیاز)
۳.۳/۵ - (۳ امتیاز)

داوری قراردادها

در بیشتر اختلافات و دعاوی رجوع به یک قاضی خصوصی یا همان داور برای حل و فصل اختلاف، یک اقدام منطقی و نشان گر تدبیر هر دو طرف اختلاف است. ارجاع اختلاف به نهاد داوری کم هزینه تر و سریع تر و نتیجه بخش تر خواهد بود.

شما می توانید برای حل و فصل اختلافات حقوقی و تجاری خود از یک وکیل امور قراردادها به عنوان داور مرضی الطرفین در قرارداد و یا داور اختصاصی خود استفاده کنید. 

داور یک قرارداد بهتر است همان وکیلی باشد که خودش قرارداد را تنظیم و طراحی کرده است. چرا که بیشترین اطلاع را از مذاکرات مقدماتی و قصد و بنای طرفین دارد و می تواند بهترین تفسیر از قرارداد را ارائه نماید. بنابراین تنظیم قرارداد توسط وکیل امور قراردادها و توافق بر داوری او، بهترین و موثرترین و کارآمدترین اقدام برای پیشگیری از اختلاف و در صورت بروز اختلاف، حل و فصل آن است.

در اختلافات و دعاوی که داور آن وکیل دادگستری نیست و یک فرد معمولی همچون مشاور املاک و مهندس و غیره می باشد، داور می بایست حکم نهایی خود را در قالب یک متن حقوقی مستند به مواد قانونی که یک وکیل متخصص امور قراردادها تنظیم نموده است، صادر نماید. در غیر این صورت ممکن است با وجود عادلانه و به حق بودن رای داور، طرف مقابل از نقطه ضعف های حقوقی رای سوء استفاده نموده و رای داور را در دادگاه ابطال نماید.

خسرو صالحی (وکیل پایه یک دادگستری تهران و وکیل امور قراردادها) خدمات حقوقی تخصصی خود را در زمینه داوری اختلافات حقوقی و تجاری به عنوان داور مرضی الطرفین و یا داور اختصاصی در قراردادها ارائه می نماید. 

khosro_salehi@yahoo.com

تلفن : ۰۹۱۲۱۳۹۲۳۲۸ – ۸۸۹۷۹۵۷۱ ۰۲۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

26 دیدگاه در “داوری قراردادها
  • ۱۴۰۱-۰۵-۲۶ at ۷:۳۲ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام
    کتاب خودم را که موضوع آن نمایشنامه است دو سال پیش چاپ کردم ولی الان یکی از کارگردانان آن را در تئاتر خود بعنوان متن اجرا بدون اجازه من روی صحنه برده است
    ایا می توانم از داوری برای احقاق حق خودم استفاده کنم؟

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۵-۲۸ at ۹:۲۵ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛ خیر چون قرارداد داوری با متخلف ندارید. اگر در تهران هستید، به دادسرای رسانه مراجعه نمایید.

      Reply
  • ۱۴۰۱-۰۴-۱۸ at ۹:۰۷ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام علیکم
    در دعوای کیفری بین بنده و فروشنده ، داور بعنوان شاهد حاضر شده و شهادت دروغ داده است حال اگر پرونده به دادگاه حقوقی ارجاع بشه این فرد اجازه داوری بین بنده و فروشنده رو داره یا خیر!؟

    Reply
    • ۱۴۰۱-۰۴-۱۹ at ۳:۴۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      صرف شهادت دادن از موجبات جرح داور و سلب صلاحیت داور نیست مگر داور محکوم به جرم شهادت کذب گردد.

      Reply
  • ۱۳۹۸-۰۷-۱۳ at ۷:۱۴ قبل از ظهر
    Permalink

    باسلام استاد محترم . درقرادادی حکم داور به نفع خریدار بوده اما توسط دادگاه ابطال شده حال سوال این است ..خریدار چه کار می تواند بکند ایا با این ابطال حکم خریدار نمی تواند سند تنظیم کند

    Reply
    • ۱۳۹۸-۰۷-۱۴ at ۳:۵۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      این بار دعوای الزام به تنظیم سند و تحویل مبیع را در دادگاه و مراجع قضایی اقامه نماید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۱۱-۲۳ at ۶:۱۴ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام .برای حضوردر جلسه داوری شفاهی از طرفین دعوا خواسته شده تا در جلسه داوری شرکت کنند برای رسیدگی در اختلاف فی مابین فروشنده وخریداربعد از پایان جلسه صورتجلسه ای نوشته شد و به امضا هردو طرف رسید ایا این امر خود حاکی از اطلاع کامل هردو طرف برای دفاع از خود می باشد و می توان اکنون حکم صادر کرد

    Reply
    • ۱۳۹۵-۱۱-۲۴ at ۸:۰۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر دفاع در اصل موضوع و ماهیت کرده باشند بله.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۱۰-۱۰ at ۵:۲۸ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام. بین خریدارو فروشنده اختلاف ایجاد شده در یک مبایعه نامه .برای این مبایعه نامه یک داور هم تعیین شده . فروشنده بودن توجه به توافق نامه داوری شکایت کیفری برعلیه خریدار مطرح کرده در دادگاه اکنون من باید چند روز دیگر در داگاه حاضر شوم . من چگونه به صلاحیت رسیدگی دادگاه اعتراض کنم یا باید داور این اعتراض را مطرح کند

    Reply
    • ۱۳۹۵-۱۰-۱۱ at ۷:۳۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      دادگاه کیفری ارتباطی به داوری ندارد مگر این که رسیدگی به جرم منوط به اثبات یک موضوع حقوقی باشد که در صلاحیت داوری است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۱۰-۰۸ at ۹:۲۷ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام . اینجانب داور یک قرارداد می باشم دادگاه در مرحله تجدید نظر است من تا کنون دخالتی فی مابین طرفین نکر ده ام ایا اکنون که حکم بدوی دادگاه اعلام شده ودادگاه در مرحله تجدید نظر است واکنون طرفین معامله خواستار دخالت من می باشند ایا اکنون من می توانم قبل از دادگاه تجدید نطر حکم خود را به دادگاه تجدید نظر ارایه کنم یا الان دیگر دیر شده است برای دخالت داور

    Reply
    • ۱۳۹۵-۱۰-۰۹ at ۴:۴۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      تا زمانی که حکم قطعی صادر نشده است میتوانید به همراه طرفین به دادگاه تجدیدنظر مراجعه نموده و ارجاع به داوری را تقاضا نمایید.

      Reply
      • ۱۳۹۵-۱۰-۰۹ at ۵:۱۱ بعد از ظهر
        Permalink

        با عرض پوزش . اکنون یکی از طرفین داوری مرا نمی خواهد و می گوید قانون هرچه تعیین کند ایا فقط به درخواست یکی از طرفین می توانم حکم صادر کنم وبه دادگاه تجدید نظر ارایه نمایم

        Reply
        • ۱۳۹۵-۱۰-۰۹ at ۷:۴۷ بعد از ظهر
          Permalink

          با سلام
          اگر قبلا به داوری شما رضایت کتبی داده است میتوانید بعد از یک تشکیل جلسه رای صادر و ابلاغ نمایید و طرف دیگر رای را به دادگاه تجدیدنظر ارائه کند. البته عدم ایراد طرف موافق داوری در دادگاه بدوی به صلاحیت دادگاه به معنی عدول طرفین از داوری است فلذا شرط داوری اقاله و تفاسخ ضمنی شده است.

          Reply
  • ۱۳۹۵-۰۹-۲۷ at ۳:۴۵ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام . اینجانب به عنوان داوردریکی از بندهای متمم مبایعه نامه فی مابین برادرم و پدر زن بردارم انتخاب شدم .برای حداکثر ۴۰ ماه از تاریخ ابلاغ به داور .اما متاسفانه با توجه به عدم رجوع پدر زن برادرم به اینجانب تا کنون هیچ دخالتی در امور داوری نکردم وبرادرم نیز اصرار دارد که تو باید از حق من دفاع کنی چون حق من دارد پایمال می شود در دادگاه با توجه به اینکه من یکی از شهود اصلی این مبایعه نامه نیز می باشم لطفا به من بگویید بهترین کاری که می توانم در این شرایط بکنم چیست چون حق برادرم دارد پایمال می شود . من بعنوان یک داور چه کاری می توانم بکنم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۹-۲۷ at ۴:۳۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      در صورتی که بتوانید بی طرفی خود را حفظ کنید، از طرفین دعوت به رسیدگی به اختلاف کنید و در نهایت با کمک علمی گرفتن از یک وکیل، رای داوری صادر نمایید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۹-۱۲ at ۱۰:۲۰ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام واحترام.اینجانب دربانک برای دریافت تسهیلات قراردادی را امضانموده.بعلت مشکلاتی که پیشآمد اقساط ۱۵ و۱۶ را پرداخت نکردم وبا سررسیدقسط۱۷ هرسه قسط راباجریمه دیرکردش یکجاپرداخت نموده وبه روز شد.ولی متاسفانه بانک چندروزقبل ازآن بابت دوقسط معوقه وبااینکه اینجانب سه برابر وام دریافتی وسودش سنددررهن بانک گذاشته بودم قراردادرابه وکیل داده بود وباتهدید اینجانب که بایدبرای جلوگیری ازشکایت بانک ۲۰ میلیون به وکیل بدهم واینجانب نیزقبول نکردم.وکیل روی قراردادازطریق دادگستری اقدام نمودوچون خیلی برای زمین زدن من عجله داشتند قراردادرا بصورت سفید امضا یعنی نام قراردادجعاله بوده ولی مبلغ جعل و عملی که باید انجام شود ومدت زمان ابتداوانتهای قرارداد وخسارات تاخیرتادیه و………. همگی خالی هستند راهمانگونه به دادگاه تحویل داده.آیا این قرارداد شرعی وقانونی میباشد وازنظرقانون دربانکداری اسلامی بدون ربا سودی که درآن مقررنگردیده وهمینطورجرایم تاخیرتادیه ووجه التزام .آیا ربا نمیباشد.دادگاه بدوی حکم به بیحقی خواهان داده است ولی تجدیدنظر دادگاه بدوی را مجبورمیکندکه وارد ماهیت شود.ولی دادگاه بدوی دوباره بدلیل عدم وقوع عقدجعاله حکم قبلی خودرا صادرکرد ودوباره درتجدیدنظرنقض گردید.ایندفعه قاضی بدوی رابه شعبه دیگری فرستادند وقاضی جدید حکم به محکومیت من داده.میخواهم فرجام خواهی کنم چون حکم برخلاف قوانین مدنی وقانون عملیات بانکداری بدون ربا ودستورالعمل اجرایی جعاله میباشد.جعاله بانکی علاوه بر شرایط عمومی دارای قوانین خاص خودنیز میباشد. نظریه وراهنمایی شما برای من مهم است اگر لطف بفرمایید. باتشکر

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۹-۱۳ at ۸:۱۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      باید قراردادها و رای دادگاه بدوی و تجدید نظر بدوا ملاحظه شود ولکن به طور کلی صرف عدم ذکر گزینه های خالی در فرم های قراردادهای وام بانکی مانع صحت عقد نیست چون در این صورت محمول بر ضوابط قانونی و بخش نامه ها میشود. در خصوص ربوی بودن باید کل پرونده وام بررسی شود تا اظهار نظر کامل کرد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۵-۱۷ at ۱۲:۳۵ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام . مبایعه نامه ای نوشته ایم . اکنون می خواهیم متمم بنویسیم . یک بند ان می خواهیم داور تعیین کنیم .لطف کنید بگویید چه جمله دقیقی برای انتخاب داور چه بنویسیم که کامل باشد و اینکه ایا می توانیم نام داور را هم مشخص کنیم .

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۵-۱۷ at ۸:۳۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بنویسید :
      کلیه اختلافات و دعاوی حاصله فی ما بین طرفین قرارداد اصلی و متمم اعم از انحلال (اقاله، فسخ، بطلان، ابطال، انفساخ) و آثار و اجرای عقد و تعهدات و خسارات و چک ها و سفته ها و تفسیر و غیره توسط آقای …….. کد ملی ……. موبایل ……. به آدرس ……. حل و فصل خواهد شد. مدت داوری حداکثر ….. ماه از تاریخ ابلاغ و ارجاع اختلاف مشخص به داور است. ابلاغ جلسه داوری و سایر اعلامات رسیدگی از طریق پست یا اظهارنامه یا فکس یا ایمیل یا پیامک یا دو شاهد یا هر طریق دیگر و یا ترکیبی از هر یک از موارد مذکور انجام می شود. صدور رای داوری در یک اختلاف خاص، سالب سمت داور در سایر موارد اختلافات نیست. شرط داوری مستقل از اعتبار قرارداد و متمم است. رای داور از طریق دادگاه ابلاغ می شود.
      اگر به داور اعتماد کامل دارید می توانید حق صلح و سازش هم به داور بدهید.

      Reply
  • ۱۳۹۴-۰۵-۱۱ at ۶:۱۶ قبل از ظهر
    Permalink

    آقای صالحی سلام، مطالب پرباری برای مخاطبان سایت فراهم کرده اید که جای تقدیر داره، بنده کاراموز وکالت هستم و بسیار علاقه دارم در تنظیم قراردادها تسلط خوب و همه جانبه ای داشته باشم، خواهشم از شما اینه که کتب، جزوه، مقاله یا هر روشی که فکر میکنید به من با دانش متوسط کمک میکنه برای تسلط بر تنظیم قراردادها آماده بشم معرفی بفرمایید. اگر بصورت کاربردی راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.

    Reply
    • ۱۳۹۴-۰۵-۱۱ at ۲:۴۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      ممنون از شما و تشکر
      قلب قراردادها مدنی ۳ است و باید مدنی ۳ خود را قوی کنید. کتاب اعمال حقوقی مرحوم دکتر کاتوزیان مفید است. مضافاً باید درگیر چند پرونده وکالتی شوید تا اختلافات قراردادی برای شما ملموس و عینی شود و فقط در کتابخانه فایده ندارد.

      Reply
  • ۱۳۹۴-۰۴-۳۰ at ۴:۰۳ بعد از ظهر
    Permalink

    جناب صالحی عزیز سلام با تشکر از مطالب خوبی که به صورت رایگان در سایت قرار دادید.معمولا وکلا مجانی کاری انجام نمیدن.خواستم مطلبی رو عنوان کنم تقریبا در تمام مطالبتون مشاوران املاک را یکسری انسانهای بیسواد و کارنابلد معرفی میکنید.نمیدونم اهمیت وکیل را با این موضوع میخواهید پر رنگ کنید یا نه.در ادامه بخش اعظمی از املاک ها الان مشاور حقوقی دارن یا اصلا حقوقدان هستن.به نظر من یه وکیلی که تازه لیسانس شو گرفته چه کمکی میتون به مراجعه کنندگان کنه،در صورتی که همکار های ما در املاک تجربه حقوقی بیشتری نسبت به این دوستان دارند.مرسی از سایت خوبتون

    Reply
    • ۱۳۹۴-۰۴-۳۰ at ۵:۵۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      ضمن تشکر از شما
      در سایت اهانتی به مشاوران محترم املاک نشده است. بله انتقاد به علمی نبودن قراردادهای بنگاهی وارد است و نباید تعصب داشت. شما در جریان سیل دعاوی نیستید. چه بگویم … در یک پرونده بنگاهی فرق اقاله و فسخ رو تشخیص نداده و زندگی خریدار به فنا رفت و یا در مورد دیگر هنوز متصدی بنگاه پلاک ثبتی را درست نمیدونه کجای سند نوشته و بسیار مورد دیگر… ولی بنگاهی هم هست که از وکیل تجربه اش بیشتر هست و باید این طرف را هم دید انصافاً.

      Reply
  • ۱۳۹۴-۰۳-۲۳ at ۳:۲۷ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام استاد
    در قراردادى در یکى از بندها نوشته شده که که در صورت اختلاف بین طرفین ، رسیدگى به اختلاف بدواً از طریق تعیین داور مرضى الطرفین و در غیر اینصورت از طریق دادگاه صالحه انجام خواهد شد . سوال :
    یکى از طرفین تمایلى به تعیین داور ندارد و الزاماً خواهان رسیدگى از طریق دادگاه است و به اظهارنامهء طرف دیگر که داور خودش رو معرفى کرده مبنى بر تعیین داور پاسخى نداده آیا این داور قانوناً میتواند رأى غیابى صادر کند و اگر صادر کند این رأى داورى که دادگاه به طرف دیگر معرفى کرده و بصورت غیابى یکى از طرفین صادر شده ، وجاهت قانونى خواهد داشت ؟
    ممنون از راهنمای تون

    Reply
    • ۱۳۹۴-۰۳-۲۴ at ۷:۴۸ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      داور مرضی الطرفین باید با توافق هر دو نفر تعیین شود و مضافاً جلسه تشکیل دهد و باید طرف مقابل از جلسه مطلع شود و فرصت دفاع داشته باشد در غیر این صورت رای داور قابل ابطال در دادگاه است.

      Reply