پاسخ به سوالات حقوقی

4/5 - (67 امتیاز)
۴/۵ - (۶۷ امتیاز)

 

  • keyboard_arrow_down

    پیشگیری از دعاوی و اختلافات با یک پرسش ساده !

     

    در جامعه پیچیده امروز تقریباً تمام جنبه های زندگی مردم با مسائل حقوقی و قانونی سر و کار دارد و بنابراین تبعاً سوالات حقوقی در زمینه های مختلف حقوقی برای مردم ایجاد می شود. اصولاً پاسخ به پرسش های حقوقی در صلاحیت حقوقدانان و وکلای دادگستری است و در هر زمینه خاص حقوقی نیز باید به وکیل متخصص همان رشته حقوقی مراجعه نمود. در واقع همانگونه که در پزشکی برای درمان چشم به متخصص چشم رجوع می شود در علم حقوق نیز همین ضرورت وجود دارد ولکن در بین مردم کمتر شناخته شده است و همچون پزشکی عرف مسلم و جا افتاده ای نیست.

    گاهی پرسیدن یک سوال حقوقی از وکیل متخصص قبل از هرگونه معامله و رابطه کاری و شغلی، از اختلافات و دعاوی بسیار پر هزینه و طولانی در دادگستری پیشگیری می نماید. البته پاسخی که به یک سوال حقوقی داده می شود، فقط بر اساس خود سوال است و ممکن است اگر به صورت حضوری و با ارائه اسناد و مدارک مطرح گردد، به دلیل اشرف بیشتر وکیل بر موضوع پاسخ آن متفاوت گردد. فلذا باید احتیاط کرد که سوال ناقص موجب گمراهی بیشتر سوال کننده نگردد.

    برای اخذ نتیجه بهتر از سوال و اخذ پاسخ صحیح، باید پرسش را کوتاه و مفید و مختصر مطرح و فقط بر قسمت کلیدی موضوع تمرکز نموده و از طرح داستان پرونده از ابتدا تا آخر خودداری نمود.

    همچنین پرداخت هزینه منصفانه برای مشاوره حضوری، جنبه معاوضی شدن سوال و پاسخ را بین وکیل و موکل ایجاد نموده و مسئولیت و جدیت بیشتر برای وکیل مشاور ایجاد می نماید که به مراتب بهتر از مشاوره رایگان است. چرا که هر ارزونی بی حکمت نیست چه برسد به این که رایگان باشد !!!

     

  • keyboard_arrow_down

    پرسش و پاسخ و مشاوره حضوری

     

    البته تاکید می کنیم که طرح سوال حقوقی از وکلاء و گرفتن پاسخ آن از طریق اینترنت، کار اصولی نیست و صرفاً برای رفع حاجت و ضرورت های حقوقی مردم است بلکه بهتر این است که در هر مورد مشکل حقوقی، به وکلای متخصص مراجعه نموده تا وکیل بتواند با ملاحظه تمام اسناد و مدارک و شرح کامل موضوع، راه حل اساسی و اصولی را پیشنهاد و ارائه نماید.

    ما در این سایت برای رفع حداقل های نیاز حقوقی هموطنان گرامی بخش پاسخ به سوالات حقوقی ایجاد کرده ایم و مفتخر هستیم که تاکنون به چند هزار سوال حقوقی در زمینه قرارداد پاسخ داده ایم. شما نیز می توانید سوال حقوقی خود را به صورت مختصر و مفید و فقط در زمینه قراردادها مطرح نموده تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت نمایید. ضمناً همان گونه که عرض شد، سوال حقوقی تلفنی و اینترنتی و فضای مجازی و … فقط برای رفع ضرورت ها است و کار اصولی مشاوره حضوری و با ارائه مدارک است.

     

  • keyboard_arrow_down

    خدمات ایران قرارداد در پاسخ به سوالات حقوقی

     

    در سایت ایران قرارداد هزاران سوال در زمینه قراردادها پاسخ داده شده که حتی مطالعه این سوالات و پاسخ های مهم آن، خودش یک گنجینه خوب برای اشخاص علاقه مند به مباحث حقوقی است. چرا که این سوالات همه از دل مشکلات مردم برخاسته و جنبه عملی دارد و برای موارد مشابه قابل استفاده است.

    در سایت ایران قرارداد پرسش های حقوقی در دو قسمت قابل طرح است. در صفحه اصلی سوالات حقوقی و دیگر در ذیل هر یک از مقالات که مربوط به مباحث همان مقاله است. در تلاش هستیم که بهترین سوالات مهم و کاربردی را با رنگ متفاوت مشخص نماییم تا خوانندگان محترم بتوانند با وقت کمتر به مهترین و کاربردی ترین سوالات دسترسی داشته باشند.

     

  • فقط به سوالات مختصر و کوتاه و شفاف و واضح در زمینه ی قراردادها پاسخ داده می شود.
  • در صورتی که سوال را در ذیل مقالات مطرح نموده اید، برای پاسخ آن به همان مقاله مراجعه فرمایید.
  • سوالات و پاسخ های مهم و کاربردی، با رنگ قرمز مشخص شده است.
  • مدت پاسخگویی از یک تا هفت روز است.
  • به دلیل تراکم کاری، به اکثر سوالات پاسخ می دهم و نه همه آن ها و پیشاپیش عذرخواهی می کنم.

 

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3,253 دیدگاه در “پاسخ به سوالات حقوقی
  • ۱۳۹۷-۰۸-۰۱ at ۷:۰۳ بعد از ظهر
    Permalink

    ضمن عرض سلام و احترام
    ازحضورتون راهنمایی میخواستم
    من در سال ۹۳ از خانمی آپارتمانی را خریداری نمودم که ایشان این آپارتمان را از یک آقایی در سال ۹۱ پیش خرید کرده بود .
    اکنون پس از ۶ سال این آقا این آپارتمان را به نام خانم خریدار اول و یا بنده خریدار دوم ننموده است . اکنون مشخص شده که این آپارتمان در مقابل بدهی به بانک واگذار شده است و سند مالکیت به نام بانک صادر گردیده البته این موضوع توسط با به طور شفاهی گفته شده و آپارتمان تحویل اینجانب میباشد و قرارداد با کد رهگیری دارم .
    سوال :
    ۱- بانک حاضر نشد تصویر سند مالکیت را به من بدهد من به چه صورت میتوانم مطمعن شوم که سند به نام بانک شده که شکایت کیفری بنمایم اداره ثبت هم اطلاعاتی به من نداد و به مبایعه نامه من توجه نکرد و استعلام ثبت هم نیاز به تصویر سند دارد
    ۲- اگر بانک آپارتمانی که اینجانب خریداری نمودم را تخلیه و تصاحب کند آیا من میبایست فقط پولی که ۵ سال پیش داده ام را مطالبه نمایم یا دادگاه قیمت روز آپارتمان را در نظر میگیرد
    ۳- آیا من باید علیه این خانم فروشنده دوم به من شکایت کنم یا باید علیه اون آقا که این واحد را به این خانم فروخته باید شکایت کنم
    ۴- با توجه به اینکه من تصویر سند را ندارم و فقط مبایعه نامه دارم و آپارتمان تحویل من هست از کجا باید برای شکایت شروع کنم و آیا بانک میتواند ملک را تخلیه کند
    از لطفی میفرمایید نهایت سپاسگذاری را دارم .

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۸-۰۲ at ۷:۱۴ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      ابتدا باید مشخص گردد تاریخ مبایعه نامه خریدار اول و یا شما قبل از تنظیم سند رهنی و یا انتقال بانک است و یا بعد از آن.
      شما دعوای حقوقی الزام به تنظیم سند و … را مطرح نمایید تا بعد از استعلام ثبتی تکلیف وضعیت ملک مشخص گردد.
      دعوای حقوقی بطلان معامله شما و استرداد ثمن علیه خریدار قبلی هم هست ولی کیفری باید علیه کسی که علم و اطلاع و سوء نیت داشته است.
      در صورت بطلان معامله، نرخ روز پولتان را بر اساس تورم می توانید مطالبه نمایید نه قیمت روز آپارتمان.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۸ at ۱۰:۱۷ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام. قرارداد فروش یک واحد آپارتمان امضا شده است که در آن نام دو نفر فروشنده(شریک) و یک نفر خریدار ذکر شده بود. یکی از شرکا بدون رضایت شریک دیگر، نام نفر دوم را کنار خریدار اول در قرارداد می نویسد و بنابراین خریدار ۲ نفر میشود.
    سوال این است که آیا شریک میتواند ادعای جعل مطرح کند؟
    باتشکر

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۷-۲۸ at ۲:۵۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر بعد از امضای قرارداد، الحاق شده باشد از موارد جعل است. هم خریدار میتواند ادعای جعل کند و هم فروشنده. خریدار به این خاطر که سهم وی کسر شده و ضرر تحقق یافته و فروشنده به دلیل این که در برابر دو نفر متعهد شده است و به نوعی به فروشنده هم ضرر وارد شده است.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۸ at ۴:۵۹ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام بنده فروردین ۹۶طبق قرارداداتحادیه به جای دستمزدم که دریک اپارتمان کارکردم یک واحدازهمان اپارتمان راخریداری کردم که دستمزدم ۸۵میلیون شدومابقی پول رانقدپرداخت کردم وقراربراین شدکه سقف اخرراکه زدومهندس ناظرتاییدکردمادربنگاه معاملاتی ومحضرقولنامه بنویسیم ولی ایشان مدتی بودکه پیدایش نکردیم وبعداچندمدت خودش زنگ زدبیاتومحضروسندرسمی رابزنم به نامت ومن هم باقیمانده پولش راپرداخت کردم متاسفانه تواین مدت رفته وقولنامه ای راباشخص دیگری نوشته اکنون ان فردمدعی شده که قولنامه من تاریخش جلوترازشماهست !ومن هم گفتم که من کدرهگیری وسندرسمی دارم حالا به نظرشماحق باکدامیک ازما است

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۷-۲۸ at ۲:۵۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      طبق ماده ۱۳۰۵ قانون مدنی تاریخ سند عادی در برابر شخص ثالث قابل استناد نیست یعنی اون شخص که الان معارض شما شده است، بر اساس تاریخ مندرج در مبایعه نامه اش نمی تواند جلوتر بودن مبایعه نامه اش را اثبات کند بلکه باید با دلیل های دیگری اثبات کند مثل کارشناسی تاریخ جوهر و یا شاهد معتبر و یا چک های وصول شده ی ثمن و … ولی تاریخ کد رهگیری شما در برابر اون قابل استناد هست چون تاریخ کد رهگیری شما در سامانه املاک ثبت شده است و دلیل خارج از مبایعه نامه محسوب می گردد.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۱ at ۸:۰۵ قبل از ظهر
    Permalink

    عرض سلام
    آیا مالک سه دانگ از یک مغازه مینواند بدون اذن و اجازه مالک سه دانگ دیگر اقدام به فروش و واگذاری سه دانگ خود به دیگری نماید ؟ در این شرایط اعلام رضایت مالک سه دانگ دیگر لازم است ؟

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۷-۲۱ at ۱۲:۱۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      صرف فروش ملک مشاعی بدون اذن شریک سه دانگ مانعی ندارد فقط تحویل و تسلیم مغازه باید با رضایت شریک دیگر انجام شود. ضمنا حواستان به بررسی امکان اخذ به شفعه شریک دیگر باشد. اخذ به شفعه را در گوگل سرچ کنید متوجه معنی آن می شوید.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۶-۲۲ at ۹:۰۳ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام و عرض ادب
    سوالی داشتم در این مورد که اگر شرکتی خدمات فنی داده باشد و از طرف قرارداد خود کتبا و رسما بخواهد که وجه قرارداد را به حساب سخص دیگری با مشخصات حساب بانکی واریز کند آیا برای آن شخص مشگلی ایجاد خواهد شد؟
    قبلا از همکاری شما سپاس گذارم

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۶-۲۲ at ۱:۳۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر پیمانکار بخواهد که کارفرما پول را به حساب شخص دیگری واریز نماید، تعهد کارفرما انجام شده تلقی می گردد، حال اینکه در روابط بین پیمانکار و آن شخص چه می شود و یا آن شخص چه مسئولیتی دارد، ارتباطی به کارفرما ندارد فقط اگر از موارد فرار مالیاتی یا فرار از ادای دین باشد، ممکن است آن شخص دریافت کننده پول هم درگیر شکایت اداره مالیات و یا طلبکاران پیمانکار گردد.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۶-۱۲ at ۷:۵۱ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام . در سال ۸۴ زمینی را به پیمانکاری تحویل دادیم و طبق قرارداد می بایست ۲ سال بعد از اخذ پروانه نیمی از آپارتمانهای آتی الاحداث را تحویل و سند آن را بنام ما میزد . پیمانکار در سال ۸۶ پروانه ساخت گرفت در این بین هم به ما جوابگو نبود ساختمان را هم ۸ سال طول داد تا با نقایص فراوان تحویل داد پایان کار و سند هم نمیگیرد . موخواستم بپرسم آیا می شود با شکایت از وی جریمه دیرکرد را از او گرفت البته در متن قرارداد صحبتی از اینکه اگر ساخت و ساز بیش از ۲ سال طول بکشد چه جریمه ای برای آن وجود دارد نشده و فقط گفته شده ۲ سال بعد پروانه باید ساختمان ساخته و اسناد نیمی از آن به نام آورنده زمین زده شود .

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۶-۱۳ at ۱۲:۰۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      ابتدا باید متن قرارداد بررسی شود. ولی در هر حال عدم ذکر مبلغ خسارت تاخیر در قرارداد مانع از مطالبه خسارت بر اساس قواعد عمومی قراردادها و نقض تعهدات قراردادی نیست. در این موارد میزان خسارت توسط کارشناس رسمی دادگستری مشخص و احراز می گردد. در نهایت شما می توانید دعوای الزام ایفای تعهدات قراردادی مبنی بر تکمیل و تحویل و اخذ پایانکار و صورتمجلس تفکیکی و مطالبه خسارت تاخیر در تحویل با جلب نظر کارشناس مطرح نمایید.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۵-۰۳ at ۱۰:۵۶ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام بنده حدود یک هفته پیش منزل مسکونی رو فروختم. در قولنامه معامله را قطعی اعلام کردیم.. خریدار یک سوم پول خانه را در اول قولنامه به من پرداخت کرد. ودومین قسط قرار شد موقع تحویل کلید پرداخت کند به صورت نقدی. ولی موقعتحویل کلید خریدار عنوان می‌کند که به شهرداری رفته وبرای عقب نشینی ملک پرسیده. وگفتند در صورت ساخت وساز ملکعقب نشینی داره. و از دادن مابقی وجه منزل خوداری می‌کند آیا خریدار میتونه معامله را فسخ کند. ما در قولنامه هیچ شرط برای عقب نشینی ملک نداشتیم. قیمت هم متری حساب نکردیم به صورت دیمی در قولنامه مطرح شده. آیا من میتونم مابقی پولم رو از خریدار بگیرم

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۵-۰۳ at ۱:۲۸ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام؛
      این موضع اختلاف نظر است ولی سه حالت متصور است. دقت کنید :
      اول : عقب نشینی موجب کاهش متراژ ملک است و موضوع مشمول مواد ۳۵۵ یا ۳۸۴ قانون مدنی است و حسب مورد آن خریدار می تواند قرارداد را فسخ و یا تقسیط ثمن نمایید. البته باید دقیقا مبایعه نامه بررسی تا در نهایت بررسی شود که موضوع مشمول ماده ۳۵۵ است و یا ۳۸۴ قانون مدنی. در صورت تقسیط ثمن و کسر از ثمن باید قدر السهم خریدار از عقب نشینی و تناسب آن از کل ثمن محاسبه شود.
      دوم : عقب نشینی بالفعل و الان موجب کسر متراژ ملک نمیشود. فلذا خیار فسخ مندرج در مواد ۳۵۵ و ۳۸۴ قانون مدنی و یا کسر ثمن مورد ندارد ولی خریدار می تواند با خیار غبن معامله را فسخ کند.
      سوم : که نظر اقلیت است خریدار با خیار عیب میتواند معامله را فسخ نماید فرضاً که مغبون نشده باشد.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۳-۱۹ at ۹:۱۰ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام، ملکی در سال ۱۳۹۵ در مشهد به صورت اقامتی موقت به مدت ۶ سال به اجاره واگذار شده است. در متن قرارداد مستأجر حق اجاره داشته و این حق از مستأجر دوم سلب شده است. از طرفی مالک هم در صورت عدم وصول چکهای مبلغ اجاره‌بها حق فسخ داشته است. دو چک با کلی بحث و جدل وصول شد اما چک سوم و چهارم برگشت خورد. بعد از برگشت خوردن چک سوم مالک دعوای فسخ را به مراجع قضایی برده و مستأجر علیرغم توسل به شهادت دروغ مبنی بر اختلاف حساب داشتن با شخصی و گرفتن توافق مالک برای دریافت نقدی اجاره‌بها محکوم به تخلیه ملک شد. لیکن در دادگاه تجدید نظر مجدد دروغ خود را مطرح و نیز قراردادی را نشان داد که ملک را برای چهار سال به شخص دیگری واگذار کرده است و دادگاه هم قرار عدم استماع صادر کرد. لازم به ذکر است که در سال ۹۶ که ملک در تصرف مستأجر دوم بوده اقدام به ساخت بدون پروانه در ملک نموده‌اند که رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ مبنی بر قلع بنا نیز صادر شده است. ضمن این که مالک اخیرا متوجه شده است که ایندو با هم‌دستی هم با استفاده از حق اجاره مستأجر اول ملک را به شخص سومی اجاره داده‌اند. حال با توجه به این که شرط فسخ با عدم وصول چک چهارم برای دومین بار به اثبات رسیده است و مستأجر نیز با وجود داشتن شماره حساب مالک پس از گذشت بیشتر از یک سال همچنان از پرداخت مبلغ اجاره‌بها خودداری می‌کند، و ساخت و ساز غیر مجاز در ملک نیز در زمان تصرف مستأجر دوم اتفاق افتاده است و نیز اینکه مستأجر اول از اختیار خود برای حق اجاره سوءاستفاده نموده و ملک را همزمان به دو نفر اجاره داده است آیا می‌توان حکم فسخ و تخلیه را گرفت و تمام قراردادها را باطل کرد؟ ضمنا مستأجر دوم مدعی است که هر چه در ملک هزینه شده مربوط به اوست در حالی که هیچ نوع اجازه‌ای از طرف مالک برای هزینه کردن به ایشان داده نشده و تمام تغییرات ساختمان هم به صورت غیرمجاز صورت گرفته است، ایا ایشان می‌تواند در مراجع قضایی از مالک ادعای خسارت کند؟ با تشکر از راهنمایی شما.

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۳-۲۲ at ۲:۵۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      طبق دلالت ماده ۴۵۴ قانون مدنی، اجاره دادن مستاجر اول به مستاجر دوم مانع از حق فسخ مالک جهت فسخ اجاره اول نیست و نباید دعوای فسخ مالک از این حیث رد می شد که دراین صورت اجاره دوم صحیح و اجاره سوم باطل است چون نسبت به اجاره سوم شرط منع تصرفات و اجاره برای بار سوم شده است. البته ماده ۴۵۴ در رابطه با فسخ با خیارات قانونی است والا اگر در خود قرارداد شرط خیار شده است این فسخ حتی در برابر مستاجر دوم هم قابل استناد است چون فرض بر این است که ریسک فسخ مالک را می دانسته و قبول کرده است.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۳-۱۳ at ۱:۰۸ بعد از ظهر
    Permalink

    باسلام من یک زمین خریدم زمین دارای برگ واگذاری می باشد شهرداری دوسال بعد از خرید من زمین رابه نفردیگری هم واگذارنموده حالا لطفا یک راه قانونی به من پیشنهاد کنید تابتوانم زمین راپس بگیرم درضمن خود شهرداری هم می داند که حق بامن است وسال خرید من ازنفردوم زودتر است وتقدم دارم اما برگ واگذاری طرف را باطل نمی کند تا ملک من ازاد شود یک راه قانونی به اینجانب نشان دهید باتشکر نجفی

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۳-۱۵ at ۱:۵۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در خصوص معامله واگذاری دوم و موخر در دادگاه علیه شهرداری و خریدار دوم طرح دعوای اعلام بطلان معامله نمایید. همزمان باید علیه شهرداری دعوای الزام به ایفای تعهدات واگذاری در خصوص سند و تحویل هم مطرح نمایید.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۳-۱۱ at ۹:۵۵ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام یک واحد آپارتمان که هنوز اسناد آماده نبود پیش فروش کردم و یک هفته بعد ملک رو به خریدار تحویل دادم. و زمان تنظیم سند را برای یازده ماه بعد قرار دادیم . ولی پروسه اخذ تایید

    آتشنشانی ، استانداد آسانسور ، تایید چهار مهندس ناظر ، پایان کار شهرداری ، تقسیم نامه و اخذ سند سبب گردید که آماده شدن سند چند ماه به تاخیر بیفتد ، حال خریدار عدم حضور گرفته و مصر به اخذ

    ضرر و زیان بر اساس مفاد قرارداد پیش فروش است . هرچه متذکر میشوم سرعت طی کردن این مراحل در اختیار من نبوده و علیرغم تلاش و پیگیرهای من زمانبر شده و بعبارتی از مصادیق فورس ماژور

    است ، نمی پذیرد لذا اظهارنامه از طریق دفاتر الکتونیک قضایی اقدام کردم. لذا با توجه به شم قضایی که دارید راهنمایی فرمایید. با سپاس فراوان.

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۳-۱۲ at ۱۲:۳۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در رویه قضایی این موارد را به عنوان فورس ماژور نمی پذیرند. لذا باید برای جلوگیری از خسارت روزانه بیشتر، بعد از صدور سندها مالکیت ساختمان، زمان و دفترخانه محل تنظیم سند برای پیش خریدار را به او اعلام و ابلاغ نمایید.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۹ at ۱۲:۱۹ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام و عرص ادب و احترام خدمت شما
    بین مالک و سازنده قراردااد مشارکت در ساخت منعقد میشود سپس مالک زمین رو به شخص دیگری منتقل میکند حال تکلیف قرارداد مشارکت نسبت به منتقل الیه چه میشود
    اگر منتقل الیه زمین وکالت به سازنده دهد به نوعی تنفیذ قرارداد مشارکت محسوب میشود گ در صورت فسخ تکلیف قرارداد مشارکت چه میشود
    ممنون میشم پاسخ دهید

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۳-۰۹ at ۲:۲۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      با توجه به این که به صرف انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت، سازنده حق عینی بر خود زمین پیدا نمی کند، لذا با فروش و انتقال زمین توسط مالک، خریدار قائم مقام و جانشین مالک در اجرای قرارداد مشارکت در ساخت نمی گردد و سازنده نمیتواند خریدار زمین را ملزم به اجرای قرارداد مشارکت در ساخت نماید و نهایتاً سازنده بتواند ابطال قرارداد فروش زمین به خریدار را به سبب سلب ضمنی معامله از مالک درخواست نماید که آن هم به نظر من به دلیل این که خریدار اطلاعی از مفاد قرارداد مشارکت نداشته ممکن نیست. فلذا در این حالت به دلیل تلف حکمی آورده ی مالک، قرارداد مشارکت در ساخت منفسخ می گردد.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۸ at ۶:۲۷ قبل از ظهر
    Permalink

    چناچه موکل قبل از معامله ی وکیل مال را اجاره دهد حکم چیست

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۳-۰۹ at ۱:۱۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر وکالت راجع به اجاره باشد، در این صورت با اجاره توسط خود موکل و اقدام منافی با آن، منفسخ می گردد طبق ماده ۶۸۳ قانون مدنی.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۲ at ۱۲:۳۷ بعد از ظهر
    Permalink

    اگر در قرارداد پیش خرید آپارتمان میزان قدر السهم عرصه در مبایعه نامه قید نشود و بعدا توسط مالک که سازنده نیز هست تغییراتی در متراژ ساخت و ساز داده شود تکلیف پیش خریدار چیست

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۳-۰۲ at ۱۲:۵۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      به موجب قرارداد قهراً پیش خریدار مالک قدرالسهم از زمین به تبع مالکیت بر آپارتمان می گردد و نیازی به ذکر در قرارداد نیست. حال اگر تغییرات بعدی توسط سازنده مثل افزایش طبقات ساختمان منجر به کاهش قدرالسهم پیش خریدار از زمین گردد، می توان شکایت منع و اعاده تغییرات و یا در صورت عدم امکان منع و اعاده، مطالبه خسارت نمود.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۳-۰۱ at ۴:۰۱ قبل از ظهر
    Permalink

    باسلام،مرجع رسیدگی به دعاوی قراردادهای پیش فروش آپارتمان که خارج ازشمول قانون پیش فروش منعقد شده”بصورت عادی باشد نه رسمی وثبتی”کدام مرجع صالح به رسیدگی است؟

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۳-۰۱ at ۱:۰۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      مراجع قضایی طبق عمومات قانون مدنی.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۲-۲۸ at ۷:۱۲ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام، ملکی را با سازنده به اشتراک گذاشتم، برتس ساخت آپارتمان، متاسفانه ساختمان را طوری ساخته که حکم تخریب از کمیسیون ماده ۱۰۰ و دادگاه گرفته ( با توجه به شکایت بنده) ، از طرفی ایشان از من اول کار وکالت سه دانگ بلاعزل گرفته، واحد های مربوطه رو پیش فروش کرده، البته خریداران رعایت خرید بعد از تهیه نقشه و پروانه نکرده اند( چون در مشارکت نامه با سازنده توافق کرده بودیم بعد از. تهیه پروانه و نقشه پیش فروش کند)، متاسفانه بخشی از مشکلات این هست که تغییرات خلاف نقشه در ساخت انجام شده، آیا بنده می توانم قرار داد های پیش فروش را ابطال کنم، آیا بعد از تخریب اگر سازنده طبق حکم دادگاه که بایستی مجدد بسازد ، پای کار نیامد، مشارکت نامه قابل ابطال هست؟ ممنون از زحمات شما

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۲-۳۰ at ۲:۳۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      قراردادهای پیش فروش قابل ابطال است هم از حیث معلوم و معین نبودن مبیع و تنظیم عقد قبل از جواز و هم از حیث عدم رضایت مالک و تخلف از شرایط مشارکت که مبنای پیش فروش بوده است. صرف عدم انجام ساخت مجدد، دلیل فسخ نمی شود.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۲-۲۷ at ۲:۰۷ بعد از ظهر
    Permalink

    ملکی را فروخته ام بعد از یک هفته پشیمان شدم در قرارداد نوشته شده که مبلغ پنجاه میلیون تومان نقدی پرداخت شده در حالیکه هیچ مبلغی نقدا پرداخت نشده.مبلغ صد میلیون در مغازه برادم کارت کشیده بدون حضور مالک.ایا مالک میتواند معامله را بدلیل خیار تاخیر درثمن فسخ کند .وبرادرم بعد از دوروز پول را به حساب من انتقال داده .لطفا راهنمایی کنید چگونه میتوانم معامله را فسخ کنم

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۲-۳۰ at ۲:۳۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      باید متن قرارداد بررسی شود. ولی خیار تاخیر ثمن شامل مبایعه نامه شما نمی شود اگر که برای پرداخت ثمن و تحویل مبیع تاریخ معیین شده باشد.

      Reply
  • ۱۳۹۷-۰۲-۰۶ at ۱:۳۷ بعد از ظهر
    Permalink

    بسیار عالی

    Reply
    • ۱۳۹۷-۰۲-۰۶ at ۲:۵۹ بعد از ظهر
      Permalink

      تشکر

      Reply
  • ۱۳۹۶-۱۱-۰۶ at ۰:۴۹ قبل از ظهر
    Permalink

    باسلام.دوستان لطفا نظر حقوقی خود را در مورد این موضوع بفرمایید.شخصی اقدام به خرید سه واحد اپارتمان بصورت پیش فروش از شخص سازنده نموده است.وکلیه ثمن معامله را پرداخت نموده است.سازنده مطابق با قرارداد مشارکت در ساخت وتقسیم نامه اقدام به فروش این سه واحد اپارتمان مطابق با تقسیم نامه به خریدار نموده است.در قرارداد فی مابین فروش سازنده وخریدار زمانی مشخص گردیده است تا سازنده نسبت به میزان قدرالسهم عرصه مشاع از بابت آپارتمان‌ها به نام خریدار بنماید.در تاریخ روز نقل وانتقال سازنده در دفترخانه حاضر نمیگردد وخریدار عدم حضور سازنده را از دفترخانه دریافت میکند.پس از پیگیری موضوع متوجه میشود که سازنده پس از فروش تمام سهم خود به خریدار به اشخاص دیگر هم فروش مال غیر نموده ودرزندان بشر میبرد.خریدار اقدام به ثبت ‌و تقدیم دادخواست به طرفیت سازنده ومالکین عرصه مینماید در جلسه رسیدگی مشخص میگردد که مطابق با قرارداد مشارکت در ساخت فی مابین سازنده ومالکین مقرر گردیده بود که سازنده پس از اتمام سقفها یک مقدار از قدرالسهم عرصه مشاعی به نامش زده شود وپس از پایان کار وعدم خلافی مقداری دیگر توسط مالکین به نام سازنده انتقال یابد.وباتوجه براینکه سازنده فقط دوسقف پروژه ‌ساختمان را زده است وبه تعهد خود انجام نداده است ودرحال حاضر در زندان بسر میبرد.

    سوال:حال آیا با توجه به عدم انجام تعهد توسط فروشنده (سازنده)در قرارداد مشارکت در ساخت فی مابین مالکین و ‌سازنده دادگاه می‌تواند حکم برمحکومیت مالکین نسبت به انتقال میزان سهم القدر عرصه مشاعی به نام خریدار نماید؟دلیل یا وحدت رویه را لطفا مستدل ارائه بفرمایید.

    Reply
    • ۱۳۹۶-۱۱-۰۹ at ۳:۰۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در حال حاضر مطلقاً خیر و مضافاً بدانید که حتی اگر سازنده به تعهد خود عمل می نمود نیز مالکین تعهدی در برابر پیش خریدار به انتقال سند قدر السهم زمین ندارند چون انتقال قدرالسهم به سازنده از باب بیع نیست تا پیش خریدار قائم مقام سازنده گردد و بنای قرارداد بر عدم انتقال قدر السهم به غیر است ولو این که سازنده حق پیش فروش داشته باشد.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۲ at ۸:۳۶ بعد از ظهر
    Permalink

    تحت چه عنوانی می توان از موجر که یک واحد اپارتمان را به دونفر اجاره داده شکایت کرد

    Reply
    • ۱۳۹۶-۱۰-۲۴ at ۱۲:۲۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      کلاهبرداری در خصوص مبلغ ودیعه مستاجر دوم.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۰ at ۲:۲۳ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام و عرض ادب
    بنده صاحب امتیاز در املاک در منطقه ۱ هستم.مبایعه نامه را در ۵ ماه پیش نوشتم که پس از گذشت زمان معلوم گردید که سند ارایه شده جعل است
    ایا بنده کمیسیون دریافتی باید مسترد کنم؟
    و ایا بنده هم در این پرونده مجرم هستم؟با توجه به اینکه از ابتدا بنده به این امر مشکوک بودم و مراتب را به اطلاع خریدار رساندم(در حضور شهود )
    و ضمنا این مطلب رو داخل مبایعه نامه ها درج کردم

    Reply
    • ۱۳۹۶-۱۰-۲۰ at ۳:۰۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      با توجه به این که به هر حال اصل معامله باطل بوده است، باید اجرت توافق شده را مسترد نمایید ولکن چنانچه عمد یا تقصیری در بطلان نداشته باشید، مستحق اجرت المثل زحمات و اقدامات خود (قیمت کارشناسی واسطه گری) هستید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۸ at ۳:۰۵ بعد از ظهر
    Permalink

    اگر در آپارتمان خریداری شده رو که فروشنده از تحویل آن سر باز میزنه خودمون باز کنیم بریم تو .حکمش چیه ؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۱۰-۱۹ at ۲:۲۵ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام
      تصرف عدوانی ولو خریدار باشید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۸ at ۶:۱۰ قبل از ظهر
    Permalink

    باسلام
    اگرقراردادی رابه زوربگیرن این قرارداد چگونه است

    Reply
    • ۱۳۹۶-۱۰-۱۹ at ۲:۲۶ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام
      قرارداد به علت فقدان قصد و رضا باطل است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۷ at ۷:۳۷ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام علیکم
    با راهنمایی های جنابعالی بالاخره مو فق شدم دادخواست مطالبه خسارات بابت کسر قدرالسهم زمین ناشی از تخلف فروشنده به خاطر ساخت یک واحد اضافه ارائه دهم.تاریخ مبایعه نامه سال ۹۰ است و جناب قاضی می فرمایند قیمت زمین براساس سال ۹۰ محاسبه شود! نظر حضرت عالی چیست؟ بنده عرض کردم یا زمین معوض یا بهای آن به قیمت روز.با تشکر فراوان بابت زحماتتون

    Reply
    • ۱۳۹۶-۱۰-۱۹ at ۲:۳۲ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام؛
      بله یادم هست شما رو. به نظرم قیمت زمانی که برای آن واحد متخلف سند مالکیت صادر شد، می باشد چرا که تاریخ رسمی ورود خسارت به شما است. ضمناً اگر لطف کنید ممنون میشم رای دادگاه رو به عنوان نمونه رای بفرستید تا اشخاصی که مشکل شما را دارند هم استفاده کنند. با تشکر

      Reply
      • ۱۳۹۶-۱۰-۱۹ at ۳:۳۴ بعد از ظهر
        Permalink

        سلام.ممنون از لطفتون.الان به کارشناس رسمی ارجاع داده شده برای محاسبه مقدار زمین کسرشده و بهای آن.چشم حتما ارسال می کنم.

        Reply
    • ۱۳۹۶-۱۰-۱۹ at ۲:۳۲ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام؛
      بله یادم هست شما رو. به نظرم قیمت زمانی که برای آن واحد متخلف سند مالکیت صادر شد، می باشد چرا که تاریخ رسمی ورود خسارت به شما است. ضمناً اگر لطف کنید ممنون میشم رای دادگاه رو به عنوان نمونه رای بفرستید تا اشخاصی که مشکل شما را دارند هم استفاده کنند. با تشکر

      Reply
  • ۱۳۹۶-۱۰-۱۰ at ۳:۳۲ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام من آپارتمانی را در مشهد خریده‌ام که هنوز سندش آماده نبود به صورت قرارداد هولوگرام دار .حالا فروشنده تماس گرفته که سند آماده‌ی بیایید برای امضا ولی باید ۶ملیون اضافه بدید به خاطر انباری در حالی که انباری همراه خانه فروخته شده به ما.گفتیم طبق قرار داد می‌آییم با شما حساب میکنیم میگه قراردادی باطل کردم آیا میشه قرارداد هولوگرام دار را باطل کرد

    Reply
    • ۱۳۹۶-۱۰-۱۱ at ۱:۱۶ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام
      قرارداد جز با اسباب و جهات قانونی و شروط قراردادی قابل ابطال و یا فسخ نیست.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۸ at ۵:۲۰ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام و احترام
    بنده حدود سه سال پیش آپارتمانی پیش خرید کردم که ملک با دو سال تاخیر تحویل اینجانب شد. لازم به ذکر است که آپارتمان مشارکت در ساخت بود و قرار بنده با سازنده بسته شد ولی من برای اینکه خیالم از بابت همه چیز راحت باشد امضای صاحب زمین را هم گرفتم که در قسمت فروشنده هر دو ( سازنده و مالک) امضا کرده اند. حالا که سند تفکیک شده است، مالک نمیخواهد برای ممن پارکینگ بزند در صورتی که در قولنامه ای که او هم امضا کرده حتی جای پارکینگ هم مشخص شده ات و خسارتی معادل ۵۰ میلیون تومان برای عدم تخصیص پارکینگ لحاظ شده است.
    سوال من این است که آیا مالک هم که قولنامه من را امضا کرده مسئولیت مفاد قولنامه را بر عهده دارد و اگر پارکینگ تامین نکرد می توانم از او شکایت کنم؟
    سوال دومم این است که آیا می توانم به خاطر تاخیر در سند زدن که حدود دو سال از تاریخ آن می گذرد و گواهی عدم حضور هم از دفترخانه گرفته ام، از مالک شکایت کرده و جریمه تاخیر در سند زدن را از او مطالبه کنم و یا اینکه فقط می توانم از سازنده طلب خسارت کنم؟ جریمه تاخیر به ازای هر روز صد هزار تومان در نظر گرفته شده است.
    لطفا بنده را راهنمایی کنید که بیش از این متضرر نشوم.
    با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۹-۲۹ at ۹:۰۴ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر تاخیر در سند بخاطر تخلف مالک باشد می توانید مالک را هم محکوم به خسارت بر اساس نظر کارشناسی نمایید نه خسارت روزانه مقرر در قرارداد چرا که ماهیت امضای مالک در واقع تایید کننده قرارداد است نه این که طرف مستقیم قرارداد با شما باشد. در مورد پارکینگ هم می توانید علیه مالک دعوا مطرح کنید. در هر حال باید دقیقاً قرارداد بررسی تا جایگاه و موقعیت حقوقی امضای مالک مشخص گردد.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۶ at ۳:۱۵ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام و احترام
    به استحضار میرساند که دریک پروندهبر اساس یک توافقنامه که یک تعهد دوطرفه بین من و شریکم جهت ساخت واحد مسکونی بوده و در توافقنامه حکم انتخاب شده و مدت داوری وی مشخص نشده و نیز تکلیفی برای وی در قرارداد مشخص نشده ایشان بدلیل فامیلی با شریکم فقط به بخشی از قرار داد اشاره نموده که به نفع وی می باشد و تعهدات وی را نسبت به اینجانب ننوشته و قاضی مبنی بر اینکه در موعد مقرر قانونی به رای داور اعتراض نکرده ام به اشتباه قرار رد درخواست صادر نموده و بر اساس آن برعلیه اینجانب اجراییه صادر نموده در صورتیکه اینجانب در مهلت مقرر قانونی اعتراض نموده ام و استان هم قرار را قطعی نموده و اعاده دادرسی داده و تجید نظر گفته چون قرارها شامل اعاده دادرسی نیستند درخواست اینجانب را رد نموده است از شما خواهشمندم راهنمایی بفرمایید که ایا از نو میتوان درخواست ابطال رای داور بدهم و اقامه طرح دعوی نمایم
    با تشکر از شما

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۹-۲۹ at ۹:۱۰ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      خیر
      قرار رد دادخواست را از طریق ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری درخواست تجویز اعاده دادرسی نمایید. چون الان هم بخواهید دادخواست بدید یقیناً دیگه خارج از مهلت است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۰ at ۷:۳۸ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام اینجانب حدود ۲۰سال از دسته چک پدرم استفاده می کردم و ایشان امضاء می نمودن یک فقره چک را در تاریخ ۱۰/۸۹ طبق تاریخ صدور که ذیل امضا پدرم ثبت شده به سررسید ۱۰/۹۴به خواهان چک دادم ولی پدرم سال ۹۲فوت کردن و خواهان در سال ۹۵چک را به دلیل عدم موجودی برگشت زده و حال به دلیل تشابه امضاء مرحوم پدرم با امضاء اینجانب اعلام شکایت کیفری کرده نظر شما چیست

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۹-۱۰ at ۵:۳۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      جرم نیست چون شما خودتون الان قائم مقام پدرتون هستید و خود را ملتزم به چک میدانید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۱ at ۶:۴۷ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام خدمت شما دوست عزیز بنده دو واحد اپارتمان سال ۹۲ به یک بنگاه ملکی در محل فروختم ایشان بعد از امضای این جانب الحاقاث و خط خوردگی و تماما جعل صورت داد بعد به زور اتحادیه املاک توانستم قولنامه را دریافت کنم بعد شکایت کیفری حکم معدوم نمدن اسناد مجهول و یک سال حبس تعلقی و ماده ۵۲۳و۵۳۶ رای گرفتم تجدید نظر رای را با تصیح تاید کرد که موارد الحاقی و جعلی طبق نظرییه کارشناسی نظریه کارشناس محترم بالای ۷ مورد در هر قولنامه هست معدوم شود چکار باید کرد که اسناد مجهول معدوم شود با نهایت تشکر محمد اسماعیل عبدالحسینی

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۸-۲۳ at ۲:۵۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      این مورد را باید در اجرای احکام دادگاه کیفری ۲ صادرکننده حکم پیگیری نمایید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۱ at ۱:۵۲ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام و عرض ادب : شخصی یک قطعه زمین فاقد سند رسمی واقع در خارج از محدوده شهر را به مساحت ۲۵۲ متر مربع را به اینجانب در سال ۱۳۹۰ بصورت قولنامه ای فروخته است و با امضاء و اثر انگشت زیر قولنامه را گواهی و تصدیق نموده است . اینجانب همان زمین فاقد سند ثبتی را باز بصورت قولنامه ای در حضور فروشنده زمین به بنده را بعنوان شاهد به شحص دوم فروخته ام همان فروشنده باز با امضاء . اثر انگشت صحت و سلامت معامله تصدیق کرده و بعد از معامله چهارجهت حریم زمین را بر بنای متراژ طول عرض تعیین حدود و حریم را پی کنی بعد از ۳ سال شخصی ادعای مالکیت نموده وبا قولنامه عادی خود رفته از فروشنده اش که فروشنده بنده نیز است شکایت کرده در حقیقت فروشنده ابتدا به یک شخص . سپس به اینجانب بفروش رسانده و بنده نیز به شخص ثالث و آنهم در حضورخود فروشنده در صورتیکه من خریدار از معا مله اول فروشنده هیچ اطلاعی نداشتم ؟ خواهشمند است مرا راهنمائی و ارشاد تا فردا از خودم دفاع کنم ؟ باسپاس

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۸-۲۳ at ۳:۰۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      ابتدا باید سیاست دفاعی شما این باشد تاریخ معامله ادعایی را به استناد ماده ۱۳۰۵ قانون مدنی قبول نکنید. در نهایت اگر مقدم بودن معامله نخست اثبات و معامله شما باطل شد، چاره ای جز دعوای مطالبه ثمن به نرخ روز و سایر خسارات علیه فروشنده خودتان نیست.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۸-۲۱ at ۷:۲۸ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام
    کارفرما از کارگر درخواست چهل میلیون تومان چک حامل بابت ضمانت اینکه بابت سختی کار شکایت نکنیم کرده ایا این کارقانونی میباشد یا نه و اینکه چه کارهایی با این چک میتواند بکند
    با سپاس

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۸-۲۱ at ۱۰:۲۰ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر چک رو اقدام کنه و خصوصاً اگر خرج کنه در عمل کار دفاع برای شما دشوار می گردد هر چند در تئوری و کاغذ قانون این چک در واقع دین و بدهی محسوب نمی گردد.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۸-۱۹ at ۶:۱۵ بعد از ظهر
    Permalink

    باعرض سلام خسته نباشید. یکی از دوستان یه وام ۹۰میلیون تومانی در بانک دارن حالا به من رو انداختن که سند خونمو بزارم رهن بانک. و سفته و چک هم میدن حتی طرف کارمند هم هست و وکالت برداشت هم بهم میده. حالا ب نظر شما سفته و چک رو چطوری از ایشون بگیرم که جنبه کیفری داشته باشد. باتشکر

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۸-۲۱ at ۱۰:۲۲ قبل از ظهر
      Permalink

      سلام
      جنبه کیفری مطلقا ندارد. به نظر من قرارداد محکم با شرط داوری مناسب بنویسید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۸-۱۴ at ۰:۱۶ قبل از ظهر
    Permalink

    بنام خدا

    سلام
    خدا قوت . خانه ای را اجاره کرده ایم . پیش از اتمام مدت قرارداد اجاره ، موجر خانه را فروخت . مالک جدید درخواست تخلیه ی خانه را پیش از اتمام مدت قرارداد دارد . اختیارات و تکالیف قانونی مستاجر در این مورد چیست ؟

    سپاس از پاسخ گویی شما

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۸-۱۴ at ۶:۵۰ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      مالک جدید قائم مقام مالک قبلی است و متعهد به شرایط و مدت اجاره است اعم از اینکه در زمان خرید ملک از اجاره نامه مطلع بوده یا نبوده است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۸-۱۲ at ۱۱:۱۸ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام
    از یه نفر طلبکار بودم طی یه صورتجلسه دوتا چک از دوستش بهم داده و خودش پشت چک ها را امضا کرده مشکلی پیش میاد؟؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۸-۱۴ at ۶:۵۵ قبل از ظهر
      Permalink

      سلام
      ظاهراً که همه چیز طبق روال پیش رفته. صورتجلسه شده … خودش پشت چک ها رو امضا کرده …

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۹ at ۱:۵۱ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام و عرض ادب؛
    بنده سازنده یک مجتمع ۲۰ واحده هستم. کهدر هنگام انعقاد قرارداد با خریداران بدین کیفیت توافق نموده ام که:
    در مورد (تبدیل دو واحد مسکونی در طبقه همکف و تجاری واحداث واحدهای تجاری در قسمت غربی حیاط مجموعه )بدین وسیله خریداران ضمن تایید مراتب یاد شده در قرارداد و صورتجلسه قبلی رضایت کامل و بدون قید وشرط خود را در این مورد اعلام داشته و بدین منظور اقرارنامه و وکالتنامه واگذاری اختیارات تام در محدوده موارد ذکر شده را در هنگام تنظیم سند به امضاء برسانند. حالیه این خریدران اولیه واحدهای خود را فروخته و خریداران جدید حاضر به ایفای تعهدا نیستن واجازه بنا واحدهای تجاری در محوطه حیاط را نمیدهند. لذا حضرت عالی بفرمایید من تحت چه عنوانی این خریداران را ملزم به ایفای تعهدات نمایم؟ سپاس از لطفتون

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۸-۰۹ at ۸:۲۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      خریدار جدید قائم مقام خریدار قبلی در تعهداتی هست که مربوط به بنا و ملک است. حال اگر این تعهد مربوط به بنا و ملک باشد میتوانید از باب اصول قائم مقامی، خریدار جدید را متعهد به شرط مبایعه نامه خریدار اول نمایید. ولی اگر تعهدات خریدار اول در متن مبایعه نامه مربوط به ملک نباشد مثلا خریدار اول به موجب شرط ضمن مبایعه نامه متعهد به تحویل ۱۰۰ کیلو برنج به فروشنده آپارتمان شده باشد، این تعهد به خریدار دوم آپارتمان سرایت پیدا نمیکند و قائم مقام در تحویل برنج نمی شود.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۷-۲۹ at ۶:۱۳ قبل از ظهر
    Permalink

    جناب آقای صالحی
    با سلام برای تجدید بنای یک مجتمع ساختمانی متعلق به ۳۲ نفر , در سال ۱۳۹۰ با یک سازنده قرارداد مشارکت در ساخت برای احداث ۷۲ واحدی ( ۶۰ درصد مالکین و ۴۰ درصد سازنده ) امضاء شد . ایشان در سال ۱۳۹۰ فوت کردند و بعد از فوت مشخص شد آن مرحوم تعداد ۶۳ واحد از موضوع قرارداد را بدون مجوز پیش فروش کرده ( تاریخ نامشخص ) است . در قرارداد مجوز پیش فروش به موافقت نمایندگان مالکین مشروط شده است. آیا پیش فروش و یا قرارداد را می توان فسخ و یا مصالحه کرد و با نماینده وراث قرارداد جدید جهت ادامه ساخت منعقد نمود . ضمنا حق المشاوره حضرتعالی جهت نظارت بر تنظیم قرارداد جدید و یا اصلاح قرارداد های قبلی به چه میزانی است . با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۷-۲۹ at ۱۱:۱۳ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      قطعا مالکین در برابر پیش خریداران تعهدی ندارند و حال این که قرارداد پیش فروش باطل باشد یا خیر و یا قرارداد مشارکت را بتوان فسخ نمود، باید متن قرارداد اصلی ملاحظه و بررسی شود. ضمنا باید یک قرارداد محکم با وارث سازنده متوفی تنظیم نمایید و با توجه به تعداد زیاد مالکین نباید تمام حواس شما به سازنده جدید متمرکز شود بلکه اختلافات داخلی خود مالکین بسیار محتمل تر است و باید این اختلافات نیز پیشگیری شود. در خصوص هزینه ها لطفا با دفتر هماهنگ فرمایید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۷-۲۴ at ۴:۰۴ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام
    اگر سه دانگ آپارتمانی به نام کسی باشد آیا او میتواند برای عواید آنجا از جمله پول پیش و اجاره ادعایی کند؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۷-۲۵ at ۱۱:۴۶ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      بله. میتواند به نسبت سهم خود از متصرف ملک حتی اگر شریکش باشد، اجرت المثل مطالبه نماید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۷-۲۳ at ۰:۵۱ قبل از ظهر
    Permalink

    مقداری گل مصنوعی از شخصی در قبال چک خریده ام حال در زمان چک پول ندارم ایا قانون این اجازه را قانونی میدهد ک جنس هایش را پس بدهم؟ ممنون میشم جواب بدید

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۷-۲۳ at ۸:۳۵ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام
      جنس فروخته شده پس گرفته نمیشود!!

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۷-۲۰ at ۴:۱۷ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام ۳فقره چک بابت طلبم از مشتریان دریافت نمودم ،متاسفانه دقت نکردم که. صادر کننده ایشان نبوده و پشت چکها
    امضا نکرده چکها هم برگشت خوردن،شکایت کردم و در دادگاه
    اقرار کردن که چکها بابت بدهی بمن دادن و حتی حکم جلب سیار ایشان هم صادرشد والی ایشان اعتراض کردن و دادگاه هم قبول کردن که صادرچکها کننده میبایست پرداخت کند که
    صادر کنندکان را پیدا نمی‌کنیم،راه حل؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۷-۲۱ at ۱:۱۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      یا علیه صادرکننده شکایت کنید و حکم غیابی تحصیل نمایید و یا اگر اصرار دارید که حتما علیه مشتری شکایت کنید لاجرم باید این بار بر اساس خود رابطه حقوقی قراردادی منشاء طلب شکایت کنید چرا که چک وسیله پرداخت است و تبدیل تعهد و یا حواله اتفاق نیافتاده تا مشتری مسئولیت به پرداخت ثمن نداشته باشد ولی باید چک را در دادگاه مسترد کنید. البته قاضی اش باید خیلی باسواد و با کلاس باشه تا این راه رو حکم بده.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۲ at ۵:۲۹ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام منودوستم در سال ۹۴ پولی بهش دادم ودر قبال ان یک رسید با دستخط خودم نوشتم واون تعهد داد که پرداخت کند امضا واثر انگشت هم دارد ولی برد وگپی بگیره وامد گپی برابر اصل رو به من داد واصل را نگه داشت شاهد هم دارم ایا با کپی میتوانم ثابت کنم که از ایشان این مبلغ را میخوام

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۷-۱۴ at ۸:۱۳ بعد از ظهر
      Permalink

      سلام
      طبق ماده ۲۷۷ قانون آیین دادرسی مدنی با یک شاهد مرد و یک قسم میتونید طلب رو اثبات کنید البته اگر که امضای رسید رو انکار کرد چون اصل رو ندارید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۲ at ۲:۵۱ قبل از ظهر
    Permalink

    با عرض ادب و احترام خدمت شما و همکاران زحمت کشتون.
    بعد از عقد قرارداد پیش خرید آپارتمان،متاسفانه برگه های قرارداد بنده(خریدار) و همچنین مشاور املاک به نوعی مفقود و از بین رفتند.بنده به همه تعهدات خود عمل کرده و فروشنده تا الان ۴ماه تاخییر در تحویل داره و به گفته خودشون که ظاهرا بدقول هم هستند،۴ ماهه دیگه هم کار داره تا تحویل..البته کد رهگیری گرفته بودم.میخواستم بدونم برای مطالبه خسارت تاخییر چه راه قانونی ایی علی رقم مفقودی قراردادنامه ، وجود داره؟
    ممنون از پاسخگوییتون.

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۷-۱۴ at ۸:۱۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر قراردادی موجود نباشد میتوان خسارت تاخیر در تحویل رو با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری مطالبه کرد. البته اگر بتوانید مفاد قرارداد در خصوص نحوه و میزان خسارت تاخیر در تحویل رو با شاهد و دلایل دیگر اثبات کنید این راه ابتدا باید عمل بشه. یعنی مفقودی برگه قرارداد رابطه قراردادی بین طرفین رو که از بین نمیبره.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۷-۰۸ at ۱۰:۱۶ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام علیکم،
    خودرویی رو به صورت نقد واقساط فروخته ام.متاسفانه خریدار بعد از پرداخت یک قسط الباقی را پرداخت ننموده است.سند وقولنامه ها در نزد بانگاه معاملات خودرویی میباشد.فقط به مبلغ اقساط از ایشان سفته در دست دارم.باتشکر از راهنمایی شما

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۷-۱۱ at ۲:۴۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      میتوانید در خصوص مطالبه الباقی ثمن خودرو اقدام کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۶-۱۷ at ۵:۵۵ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام
    در ساختمان مسکونی ۱۰ واحده هستیم که تمامی واحدها سند و پارکینگ دارند محل دقیق و خط کشی شده پارکنیگ ها با توجه به سند تفکیکی چگونه و توسط چه کسی باید تعیین شود؟

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۶-۲۰ at ۷:۲۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      از یک کارشناس ثبتی یا عمران کمک بگیرید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۶-۱۵ at ۴:۳۰ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام من فروشنده آپارتمان هستم انتقال سند دوسال طول کشیده آیا خریداران بر اساس قرارداد بنگاه حق درخواست جریمه انتقال سند را دارند و یا براساس قانون پیش فروش بر اساس روزانه به میزان یک در هزار مبلغ قرارداد نیز میتوانند مطالبه نمایند ممنون از پاسخ تان

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۶-۲۰ at ۷:۳۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      بر اساس خسارت مقرر در قرارداد فقط.
      قانون پیش فروش در خصوص قراردادهای رسمی پیش فروش است نه عادی.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۵-۲۸ at ۲:۱۴ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام
    لطفا بفرمایید در صورت عدم وصول تنها یک چک از چکهای صادر شده برای واحد پیش فروش و برگشت زدن توسط فروشنده و قبول نکردن وجه آن بلافاصله بعد از برگشت زدن:
    ۱. فروشنده با داشتن حق فسخ در صورت عدم وصول چک، چقدر فرصت دارد از این حق استفاده کند آیا می تواند هم پول خریدار را نگه دارد و هم در گرفتن تاییدیه فسخ تعلل نماید؟
    ۲. آیا بعد از گرفتن تاییدیه نباید همان روز ثمن را به خریدار برگرداند آیا در قانون برای آن زمانی در نظر گرفته نشده و هر زمان که خواست می تواند فسخ کند و پول را غصب کرده و هرزمان که خواست ثمن را برگرداند آیا این موارد سلیقه ای می باشد.
    لطفا راهنمایی بفرمایید
    سپاسگزارم

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۵-۲۹ at ۷:۱۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      مدت اعمال حق فسخ در خیارات غیر فوری مدت متعارف است. برای دریافت ثمن باید طرح دعوا نمایید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۳-۱۹ at ۱۰:۲۵ قبل از ظهر
    Permalink

    باسلام
    درخصوص ارکان یک قرارداد نمایندگی فروش محصولات یک شرکت :
    چه تفاوتی میان لفظ ” خریدار و فروشنده ” با لفظ ” شرکت و نماینده ” در بخش طرفین قرارداد

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۳-۲۶ at ۱۱:۱۵ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      قرارداد نمایندگی اعم از قرارداد فروش به نماینده است فلذا همان شرکت و نماینده صحیح است نه فروشنده و خریدار. در زمان تنظیم قرارداد نمایندگی هنوز بیعی بین طرفین منعقد نشده است.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۳-۱۰ at ۷:۲۴ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام
    من پارسال قرارداد با شخصی برای انجام درب اتوماتیک بستم و در قرارداد ذکر شد که طی سه ماه تسویه کند ولی هیچ مبلغی پرداخت نشد
    میخواستم کمکم کنید و چه راهی پیشنهاد میکنید

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۳-۱۲ at ۷:۳۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      باید ابتدا قرارداد بررسی شود.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۳-۰۸ at ۱۰:۰۶ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام . من خانه ای رابا مبایعه نامه خریده بودوم فروشنده ادعا کرده بود مبایعه نامه جعلی است و تقاضای اجاره بها از من کرده منهم فروشنده را الزام به تنظیم سند زسمی کرده بودم در دادگاه بدوی نتوانستم وقوع عقد بیع خودم را اثبات کنم اما دادگاه تجدید نظر فروشنده راملزم به نتظیم سند کردفروشنده از حکم دادگاه بدوی استفاده کرد و مرا دردادگاه تجدید نظراجاره بها محکوم به پرداخت اجاره بها کرد اینجانب علی رغم درخواستهای مکرراز که تا رسیدگی قطعی به دادگاه الزام به نتظیم سند من قرار اناطه صاد ر کندتوجه ای نکرد و مرا محکوم به پرداخت اجاره بها کرد فروشنده من را برای اجاره بها حتی جلب کرد و پول اجاره بها را گرفت حال که ثابت شده اجاره ای به ان تعلق نمی گرفته و فروشنده به دروغ حتی حیثیت مرا برده من چه شکایتی باید مطرح کنم با چه مو ضوعی

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۳-۰۹ at ۷:۱۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اعاده دادرسی از حکم اجاره

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۳۰ at ۱۲:۴۷ بعد از ظهر
    Permalink

    با درود
    در مغازه اغذیه فروشی با سهم یک دانگ با دو نفر دیگر شریک هستم و جواز کسب به نام اینجانب میباشد و به همراه دو کارگر در آنجا مشغول به کار هستم و هر ماهه هم با توجه به سهم هر شریک از سود فروش به آنها پرداخت مینمایم. مدتی است که شرکا تصمیم به فروش سهم خود کرده اند و به بهانه فروش تصمیم به تعطیلی محل کسب کرده اند و با تهدید اینجانب و کارگران را مجبوربه ترک محل کار کرده اند و اینجانب به دلیل تهدیدات شدید مجبور به ترک محل کسب شدم. لازم به ذکر است که تنها در آمد اینجانب از این مغازه میباشد. میخواستم بدانم با توجه بر اینکه سهم آنها بیشتر از من میباشد آیا آنها میتوانند من را هم مجبور به فروش سهم خودم نماییند؟ در این شرایط من میتوانم چکار کنم؟ آیا قانونی وجود دارد که از اینجانب واین شرایط دفاع کند؟ و اگر احتیاج هست که با کمک وکیل این مهم را انجام دهم لطفا وکیلی معرفی کنید. با سپاس فراوان

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۳۰ at ۷:۱۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      با توجه به مشاعی بودن ملک قطعا باید تصرف و استفاده با اجازه همه شرکاء باشد. هر شریک میتواند دستور فروش و تقسیم ملک را بخواهد.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۳۰ at ۲:۴۹ قبل از ظهر
    Permalink

    با عرض سلام یکی از شاهدی که مبایعه نامه بین من و فروشنده را امضا کرده چون کارگر مادر فروشنده است احتمال دارد که پشیمانش کنند که شهادت را پس بگیر از محضر حضرتعالی سوال دارم که از نظر قانونی شاهد میتواند که چنین کاری کند یا دلایل واهی بیاورد. بی نهایت ممنونم

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۳۰ at ۷:۲۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اصولا رجوع از شهادت ممکن است. برای اطلاعات بیشتر این عبارت را در گوگل سرچ کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۶-۰۲-۲۷ at ۸:۴۵ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام و خسته نباشید. مباینامه هست که متن بعداز امضا نوشته شده در مباینامه نوشته شده که مبلغ نقدا فی المجلس پرداخت شده اما هیچکسی یا امضا شاهدی نبوده آیا میشود کاری کرد؟؟؟؟؟ تشکر از سایت خوبتون

    Reply
    • ۱۳۹۶-۰۲-۳۰ at ۷:۲۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      نوشتن بعد از امضاء بدون رضایت طرف مقابل معتبر نیست.

      Reply