پاسخ به سوالات حقوقی

4/5 - (67 امتیاز)
۴/۵ - (۶۷ امتیاز)

 

  • keyboard_arrow_down

    پیشگیری از دعاوی و اختلافات با یک پرسش ساده !

     

    در جامعه پیچیده امروز تقریباً تمام جنبه های زندگی مردم با مسائل حقوقی و قانونی سر و کار دارد و بنابراین تبعاً سوالات حقوقی در زمینه های مختلف حقوقی برای مردم ایجاد می شود. اصولاً پاسخ به پرسش های حقوقی در صلاحیت حقوقدانان و وکلای دادگستری است و در هر زمینه خاص حقوقی نیز باید به وکیل متخصص همان رشته حقوقی مراجعه نمود. در واقع همانگونه که در پزشکی برای درمان چشم به متخصص چشم رجوع می شود در علم حقوق نیز همین ضرورت وجود دارد ولکن در بین مردم کمتر شناخته شده است و همچون پزشکی عرف مسلم و جا افتاده ای نیست.

    گاهی پرسیدن یک سوال حقوقی از وکیل متخصص قبل از هرگونه معامله و رابطه کاری و شغلی، از اختلافات و دعاوی بسیار پر هزینه و طولانی در دادگستری پیشگیری می نماید. البته پاسخی که به یک سوال حقوقی داده می شود، فقط بر اساس خود سوال است و ممکن است اگر به صورت حضوری و با ارائه اسناد و مدارک مطرح گردد، به دلیل اشرف بیشتر وکیل بر موضوع پاسخ آن متفاوت گردد. فلذا باید احتیاط کرد که سوال ناقص موجب گمراهی بیشتر سوال کننده نگردد.

    برای اخذ نتیجه بهتر از سوال و اخذ پاسخ صحیح، باید پرسش را کوتاه و مفید و مختصر مطرح و فقط بر قسمت کلیدی موضوع تمرکز نموده و از طرح داستان پرونده از ابتدا تا آخر خودداری نمود.

    همچنین پرداخت هزینه منصفانه برای مشاوره حضوری، جنبه معاوضی شدن سوال و پاسخ را بین وکیل و موکل ایجاد نموده و مسئولیت و جدیت بیشتر برای وکیل مشاور ایجاد می نماید که به مراتب بهتر از مشاوره رایگان است. چرا که هر ارزونی بی حکمت نیست چه برسد به این که رایگان باشد !!!

     

  • keyboard_arrow_down

    پرسش و پاسخ و مشاوره حضوری

     

    البته تاکید می کنیم که طرح سوال حقوقی از وکلاء و گرفتن پاسخ آن از طریق اینترنت، کار اصولی نیست و صرفاً برای رفع حاجت و ضرورت های حقوقی مردم است بلکه بهتر این است که در هر مورد مشکل حقوقی، به وکلای متخصص مراجعه نموده تا وکیل بتواند با ملاحظه تمام اسناد و مدارک و شرح کامل موضوع، راه حل اساسی و اصولی را پیشنهاد و ارائه نماید.

    ما در این سایت برای رفع حداقل های نیاز حقوقی هموطنان گرامی بخش پاسخ به سوالات حقوقی ایجاد کرده ایم و مفتخر هستیم که تاکنون به چند هزار سوال حقوقی در زمینه قرارداد پاسخ داده ایم. شما نیز می توانید سوال حقوقی خود را به صورت مختصر و مفید و فقط در زمینه قراردادها مطرح نموده تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت نمایید. ضمناً همان گونه که عرض شد، سوال حقوقی تلفنی و اینترنتی و فضای مجازی و … فقط برای رفع ضرورت ها است و کار اصولی مشاوره حضوری و با ارائه مدارک است.

     

  • keyboard_arrow_down

    خدمات ایران قرارداد در پاسخ به سوالات حقوقی

     

    در سایت ایران قرارداد هزاران سوال در زمینه قراردادها پاسخ داده شده که حتی مطالعه این سوالات و پاسخ های مهم آن، خودش یک گنجینه خوب برای اشخاص علاقه مند به مباحث حقوقی است. چرا که این سوالات همه از دل مشکلات مردم برخاسته و جنبه عملی دارد و برای موارد مشابه قابل استفاده است.

    در سایت ایران قرارداد پرسش های حقوقی در دو قسمت قابل طرح است. در صفحه اصلی سوالات حقوقی و دیگر در ذیل هر یک از مقالات که مربوط به مباحث همان مقاله است. در تلاش هستیم که بهترین سوالات مهم و کاربردی را با رنگ متفاوت مشخص نماییم تا خوانندگان محترم بتوانند با وقت کمتر به مهترین و کاربردی ترین سوالات دسترسی داشته باشند.

     

  • فقط به سوالات مختصر و کوتاه و شفاف و واضح در زمینه ی قراردادها پاسخ داده می شود.
  • در صورتی که سوال را در ذیل مقالات مطرح نموده اید، برای پاسخ آن به همان مقاله مراجعه فرمایید.
  • سوالات و پاسخ های مهم و کاربردی، با رنگ قرمز مشخص شده است.
  • مدت پاسخگویی از یک تا هفت روز است.
  • به دلیل تراکم کاری، به اکثر سوالات پاسخ می دهم و نه همه آن ها و پیشاپیش عذرخواهی می کنم.

 

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3,253 دیدگاه در “پاسخ به سوالات حقوقی
  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۷ at ۹:۲۱ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام
    از پاسخی که به سوال دیروزم دادید متشکرم (ابلاغ تحویل عین مستأجره به موجر در قبال دریافت مبلغ ودیعه)
    اما سوال اینست که چطور ابلاغ کنیم که مستند باشد و قابل انکار نباشد؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۲۷ at ۹:۲۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اظهارنامه رسمی
      البته شما سعی کنید مصالحه کنید. برخی دادگاه ها حتی علی رغم این که موجر پول ودیعه را آماده نکرده است مستاجر را محکوم به اجرت المثل تصرفات بعد از تاریخ اتمام اجاره نامه می کنند.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۶ at ۲:۳۶ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام پدر من در زمان زنده بودنش مغازه ای را با وکالت بلاعزل به من داده ومن در همان زمان مبایینامه ای با کد رهگیری در بنگاه با پدرم نوشته ایمکه من مغازه را از او خریده امو حالا که او فوت کرده است برادر وخواهر من حاضر نمیشوند که بیاین امضا کنند تا من سند بگیرم حالا با وجود اینکه قولنامه دارم از درم باید چه کار بکنم ممنون میشم راهنماییم کنید متشکرم..

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۲۷ at ۶:۰۳ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      دعوای الزام به تنظیم سند رسمی و تحویل مبیع علیه وراث.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۶ at ۱۰:۵۱ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام و سپاس از راهنمایی شما
    چند روز به پایان قرارداد اجاره آپارتمان ما مانده.
    با صاحبخانه برای تمدید به توافق نرسیدیم.
    قرار شد که بعنوان بازگرداندن بخشی از پول پیش، چکی بیاورد تا چند روز قبل از تخلیه، بتوانم جای دیگر قرار داد ببندم.
    بهانه میاورد و نمیاید.
    اگر از تاریخ اتمام قرارداد بگذرد و برای اینکه خانه را تخلیه نکرده ایم از ما ضرر و زیان قید شده در قرارداد را مطالبه کند، چگونه ثابت کنیم که خودش نیامده و تأخیر انداخته است؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۲۷ at ۶:۰۷ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      به موجر ابلاغ کنید که تحویل عین مستاجره همزمان و در قبال دریافت مبلغ ودیعه می باشد در غیر این صورت تخلفی از جانب مستاجر متصور نیست.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۵ at ۷:۵۴ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام
    پیرو سوال ۹۳ و پاسخ ۹۴ شما، به دلیل خلافی و کمیسیون ماده ۱۰۰ مبلغ پرداختی شامل جریمه شده و ظاهرا هزینه پایانکار مبلغ بالایی است که از عهده بنده خارج است. در جکم صادره الزام به پایانکار برای دو خوانده( مالک و سازنده) صادر شده. مالک در دادگاه بدوی مدعی است که مراحل پایان کار را انجام داده است ولی طالب ضرر و زیان از بنده می باشد که این مورد در حکم مطرح شده است و قاضی پرونده اعلام کرده اخذ سند تفکیکی و تکمیل مبیع از جمله تعهدات سازنده بوده که انجام آن از طرف شخص ثالث ( مالک) نیز ممکن است و با تحقق آن، مالک نیز متفقا با خوانده اول یعنی سازنده مکلف به تنظیم سند رسمی خواهان بوده است . سازنده متواری است. اگر مالک به هر دلیلی از ادامه کار سرباز زند آیا میتوانم به دادگاه مراجعه کنم و مالک به ملزم به انجام کار نمایم؟ ممنون

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۲۵ at ۸:۱۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر مالک هم ملزم به اخذ پایانکار شده است که در این صورت میتوانید به جای اخذ خود پایانکار مستقیما هزینه آن را به نسبت سهم خود از مالک مطالبه کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۴ at ۳:۱۷ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام
    واحدی از سازنده پیش خرید کرده ام به دلیل عدم تحویل شکایت کرده ام. دادگاه حکم تحویل و الزام به تنظیم سند را هم به نام سازنده و هم مالک صادر کرده است.در حال حاضر ملک تحویل گردیده است ولی ظاهرا به دلیل خلاف های ساختمانی پایان کار گرفته نشده. سازنده متواری است. اگر مالک اقدام به گرفتن پایان کار نکند آیا امکان سند زدن برای من وجود ندارد؟ یا اینکه دادگاه نامه اجرای حکم و الزام به تنظیم سند را برای مالک صادر می کند اگر اجرا نکرد من میتوانم با پرداخت خلافی واحد خودم و با مامور قانون سند واحدم را بگیرم؟ ممنونم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۲۵ at ۵:۱۰ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در صورتی که در حکم اخذ پایانکار نیز قید شده باشد میتوانید به هزینه خود پایانکار را اخذ نموده و سپس در همان پرونده اجرایی بابت وجه آن حکم جلب سازنده را بگیرید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۴ at ۱۰:۱۴ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام.زمینی به مبلغ ۱۴۰ میلیون تومان با سهم مساوی ۵۰-۵۰ با برادرم تهیه کرده و برای ساخت من مبلغ ۱۱۵ میلیون و برادرم ۶۵ میلیون پرداخت نمودیم.میخواهم بدانم حال هر کدام از ما در سند مادر چند دانگ خواهیم داشت؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۲۵ at ۵:۱۶ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      در اساس تناسب آورده است یعنی ۳۶٫۱۱ درصد و ۶۳٫۸۸ درصد از ۱۰۰ سهم و ۲٫۱۶ دانگ از شش دانگ و ۳٫۸۴ دانگ از شش دانگ.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۲ at ۶:۲۱ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام
    من سازنده ملکی هستم که تقریبا یک سال و نیم پیش ساخته شده ولی هنوز بدلیل مشکل مالی انشعابات برق خریداری نشده و مالکین از کنتور قبلی استفاده میکنند همچنین در خصوص دریافت پایانکار اقدام نکرده ام،طبق قرارداد مشارکت ،مالک موظف بوده طی مراحل مندرج در قرارداد برای تنظیم سند اقدام نماید و برای تاخیر آن ضرر وزیان مشخص شده است ،که تا الان هیچگونه اقدامی هم از سوی من (اضهار نامه ) ،هم از سوی مالک صورت نگرفته، طی قرارداد حق پیش فروش نداشتم ولی حق تقسیم نامه داشتم،در حال حاضر من کل سهم خود که ۴ واحد از ۱۰ واحد میباشد را فروخته ام، مالکین ۲ واحد از آن ۴ واحدی که فروختم برای فروش و اجاره ملک خود با مالک من بابت عدم تعهدات من نسبت به خرید انشعابات برق و پایانکار به مشکل خورده اند( در حال حاضر خالی هستند)، به طوریکه اجازه ورود و آوردن وسایل و فروش را نمیدهد. در صورتی اجازه میدهد که من تعهدات خود را انجام نمایم.
    ۱- مالکین واحدهای فروخته شده از سهم من حق ورود ،فروش یا رهن و اجاره ملک را دارند؟
    ۲- مالک من میتواند قرارداد فروش واحدهای فروخته شده را فسخ نماید؟
    ۳- در صورت شکایت مالک برای من و مالکین واحدهای فروخته شده چه مشکلی پیش میاد؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۲۳ at ۱:۰۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      در صورت ممنوع بودن از حق پیش فروش، معاملات شما در خصوص پیش فروش باطل می باشد و در برابر خریداران مسئولیت به خسارات بطلان قرارداد و استرداد ثمن به نرخ روز دارید. البته مالک شما باید دعوای بطلان مطرح نماید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۲۲ at ۷:۱۰ قبل از ظهر
    Permalink

    مبایه نامه ای برای خرید یک آپارتمان ۵۲ متری نوشتیم و متراژ ۵۲ متر هم حساب کرده و پرداخت کردم ولی بعد از گرفتن سند معلوم شد آپارتمان ۵۲ متر نیست و ۴۷ متر است ولی فروشنده زیر بار این متراژی که در سند آمده نمیرود و الان هم دو سال گذشته . چه کار میتوانم بکنم.

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۲۳ at ۱:۰۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      دعوای استرداد ثمن به نسبت متراژ کسری مطرح کنید. البته این بحث خیلی مفصل است و برخی اعتقاد به صرفا فسخ دارند ولی شما فعلا همین دعوایی که گفتم رو مطرح کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۹ at ۹:۴۲ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام طبق قرارداد فی ما بین موسسه آرمان و بنده مبلغ ۱۹میلیون رو بصورت روز شمار نزدشون گزاشتم الان مدتیه تو شهرمون شایعه ورشکستی موسسه پخش شده به این خاطر موسسه الان میگن نقدینگی نداریم پولتون رو بدم درصورتیکه من روزشماره و الان پولمو برای رهن خونه نیاز دارم چطور میتونم حقمو بگیرم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۹ at ۳:۳۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      ابتدا قرارداد افتتاح حساب که امضاء کردید باید بررسی شود.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۸ at ۵:۱۵ بعد از ظهر
    Permalink

    باسلام
    ایا کپی قرارداد که فقط امضای دوطرف معامله را دارد بدون اثرانگشت و شاهد،قابل شکایت است

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۹ at ۳:۳۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      کپی سند تا زمانی که مورد انکار و جعل قرار نگرفته است همچون اصل سند اعتبار و سندیت دارد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۸ at ۸:۲۲ قبل از ظهر
    Permalink

    اگر فردی بدون عملیات متقلبانه و صرفا به دروغ مال غیرمنقول شخص دیگری را به عنوان مال خود معرفی نماید و خریدار به خاطر اعتماد به این شخص بدون مطالبه سند مال را بخرد ، از نظر قانون و رویه قضایی فروشنده کلاهبردار محسوب میگردد یا خیر؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۹ at ۳:۳۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      صرف فروختن مال غیر ولو بدون عملیات متقلبانه کلاهبرداری است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۸ at ۸:۰۵ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام جناب صالحی، ملکی خریدم و بعد متوجه شدم که فروشنده مالک نبوده ، به آدرس اعلامی مراجعه کردم و دیدم آدرس اشتباه داده و هرچه دنبالش گشتم ردی ازش پیدا نکردم ، دوتا سوال از خدمت حضرتعالی دارم : ۱٫ اگر در دادسرا اعلام نمایم متهم مجهول المکان است حکم جلبش به تمام کلانتری ها ابلاغ میشود برای دستگیری یا حکم جلبش را به من میدهند و خودم باید بگردم طرف را پیدا کنم و بعد به کلانتری مراجعه کنم برای جلب متهم؟ ۲٫ در صورتی که متهم پیدا نشود چند سال طول میکشد تا رای غیابی صادر گردد و نام متهم در لیست تعقیب برای دستگیری قرار بگیرد؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۹ at ۳:۴۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      ظرف چند ماه حکم غیابی کلاهبرداری صادر میشود و شما باید پیگیر جلب و شناسایی متهم باشید. خیلی پیگیر باشید احتمالا قاضی از اداره آگاهی هم میخواد ردیابی کنند.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۸ at ۳:۲۹ قبل از ظهر
    Permalink

    باسلام و خسته نباشید.بنده یک گوشی به یک اقا فروختم که سالم و بدون تعمییرشدگی بود و قبل فروش به این اقا از کارکرد سالم بودنش فیلم و عکس گرفتم حتی چن تا شاهدم هم دارم که دیدین گوشی سالمه و تعمیر نشده است.حال این خریدار چون مبلغ رو کارت به کارت کردن میگن میام از اون شماره حسابی که داشتی ادرستو پیدا میکنم.منم میخوام اگه پیدام کرد یا دید ازش شکایت کنم همراه با این مدرک و شاهد ها.درضمن این خرید حضوری بود و با تست کامال خرید کردن و به زور نفروختم.

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۹ at ۳:۴۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر شکایت کرد به شهادت شهود جهت اثبات سلامت کالا استناد کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۷ at ۷:۴۳ بعد از ظهر
    Permalink

    باسلام
    احتراما پدر و مادر اینجانب یک واحد اپارتمان را (سهم هر کدام ۳دانگ)وکالت فروش به اینجانب در محضر دادند که اینجانب نیز کلیه مراحل قانونی انتقال ان را انجام داده و در محضر سند قطعی(بنچاق) بنام اینجانب صادر شد بعد از یک ماه متوجه شدم پدرم ملک را با اعتماد بنگاه بدون اطلاع به من به کسی فروخته است با توجه به اینکه مبایعه نامه در بنگاه بدون رویت اصل سند مالکیت تنظیم شده ،ایا اعتبار دارد یا خیر و ایا خریدار و بنگاه میتواند خود را از این قضیه مبرا بداند ؟
    البته کل مبایعه نامه بخاطر معامله به غیر باطل است و مقصر اصلی پدرم میباشد ولی ایا خریدار و بنگاه با توجه به اینکه باید در هنگام تنظیم مبایعه نامه اصل سند مالکیت را رویت میکردند و می توانند ادای خسارت کنند یا خیر؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۹ at ۳:۵۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر مبایعه نامه زودتر از تاریخ سند بنچاق تنظیم شده باشد وکالتنامه و سند بنجاق هر دو باطل است ولی اگر سند بنچاق زودتر صادر شده باشد مبایعه نامه باطل است. در هر صورت خریدار میتواند ادعای خسارت کند و ربطی به ندیدن سند ندارد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۶ at ۱:۰۳ قبل از ظهر
    Permalink

    یک واحد اپارتمان پیش خرید کردم ولی فروشنده دروقت مقررهیچ پیشرفت فیزیکی نداشته واز زمان تحویل ۱۰ماه می گذارد بنده چک ضمانت از بابت تضمین اجرای مفادقراداد را می توانم ازطریق ثبت چهت فروش همان زمین به اجرا بگذارم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۶ at ۴:۵۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در صورتی که سند زمین موضوع قرارداد را توقیف کنید به معنی ممتنع شدن اجرای امور اداری و ثبتی پروژه توسط خودتان است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۵ at ۷:۱۸ بعد از ظهر
    Permalink

    اگر مبایعه نامه بر اساس کپی سند تنظیم گردد اعتبار دارد یا اساسا باطل است

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۶ at ۴:۵۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      کپی سند تا زمانی که مورد تردید و انکار و جعل قرار نگرفته است همان سندیت و اعتبار اصل سند را دارد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۵ at ۵:۴۲ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام
    استاد صالحی اگر محبت کنید و پاسخ سوال من را بدهید ممنون میشوم
    در پاسخ سوال ۶۵ فرموده بودید ” باید دادخواست اثبات وقوع بیع در تاریخ ….و اعلام بطلان مبایعه نامه موخر شماره ……مورخ …….. را علیه فروشنده و خریدار ثبت کنید ” سوالی که داشتم این بود که خریدار اول خودش نیز آپارتمان را فروخته و ۲ دست دیگر هم چرخیده آیا باید سه خواسته ابطلال سه مبایعه نامه متوالی و پشت سر هم را بدهم یا اینکه فقط ابطال مبایعه نامه اول و انتقالهای بعدی را بدهم . چون همانطور که میدانید هزینه خواسته ها زیاد می‌شود.
    واینکه آیا مانند خواسته الزام به تنظیم سند ، در خواسته اثبات وقوع بیع نیز باید کسی که پلاک ثبتی به نامش هست را جزء خواندگان قرار بدهیم؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۶ at ۵:۰۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اصلاً فعلاً نیازی به ابطال مبایعه نامه ها نیست شما خیلی بی سر و صدا دادخواست الزام به تنظیم سند را علیه مالک رسمی و فروشنده خود بدهید و حکم خود را بگیرید. حالا هر زمان معارض پیدا شد و اعتراض ثالث به حکم شما کرد، شما هم دادخواست بطلان مبایعه نامه او را بدهید. چرا شما جنگ را شروع می کنید!!!

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۰ at ۹:۳۸ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام
    به دلیل تحویل نگرفتن آپارتمان پیش خرید از سازنده شکایت کردم و بعد از مهلت های قانونی اجراییه صادر و پرونده به اجرای احکام منتقل و دستور به کلانتری برای هماهنگی داده شد. منتهی با پیگیری پرونده از طریق درگاه دادگستری با جمله ً در تاریخ ۱۰/۰۷/۱۳۹۵ وقت نظارت دفتر برای تاریخ ۰۶/۰۸/۱۳۹۶ تعیین گردید ً مواجه شده. این عبارت یعنی چی؟ ممنونم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۱ at ۸:۵۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      وقتی است که قاضی پرونده را بررسی میکند و شاید زودتر یا دیرتر گردد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۰ at ۱۱:۱۶ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام آقای صالحی
    احتراما بنده طبق قرارداد پیش فروش آپارتمانی که دارم یک دادخواست الزام به تنظیم سند و تحویل مبیع داده ام و در جلسه اول رسیدگی پرونده مشخص شد آپارتمان به شخص ثالثی فروخته شده و شخص ثالث نیز به فرد چهارمی فروخته است. از آنجا که تاریخ قرارداد خرید من جلوتر از همه است میخواهم دادخواست ابطال مبایعه نامه شخص ثالث و نفر چهارم را بدهم. آیا لزومی دارد که در متن دادخواست جدید به پرنده دادخواست “الزام به تنظیم سند و تحویل مبیع” که هنوز در دست رسیدگی است اشاره کنم و درخواست یکی شدن دو پرونده را در متن دادخواست دوم بکنم؟
    اگر به هر دلیلی دادخواست دوم توسط واحد ارجاعات دفاتر الکترونیکی قضائی به شعبه دیگری ارجاع شدچه باید کرد ؟ باتوجه به اینکه دو پرونده به هم مربوط هستند و هر یک در دو شعبه حقوقی مجزا رسیدگی شود مشکلی پیش نمی آید؟
    سوال دیگری که داشتم این است که از آنجا که فروشنده به دلیل متواری شدن مطمئنا در جلسه رسیدگی حاظر نخواهد شد و یک آپارتمان به ۲ نفر فروخته شده و مورد اختلاف میباشد، میخواستم دادخواست “اثبات بیع” هم بدهم چون بعضی از قضات هنوز معتقد به اثبات بیع هستند ولی از آنجا که این دادخواست در دفاتر الکترونیک قضائی قابل ثبت نیست آیا میتوانم بعد از تعیین شعبه شدن دادخواست “ابطال مبایه نامه” شخص ثالث درخواست افزایش خواسته برای اثبات بیع را هم بدهم؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۱ at ۹:۰۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      باید دادخواست اثبات وقوع بیع در تاریخ … و اعلام بطلان مبایعه نامه موخر شماره … مورخ … را علیه فروشنده و خریدار ثبت کنید و اگر به شعبه دیگر ارجاع شد تقاضای رسیدگی توامان به هر دو پرونده نمایید. خواسته اثبات وقوع بیع در سیستم موجود است دقت کنید پیدا می کنید. ضمنا ادله مقدم بودن باید ضمیمه دادخواست گردد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۰ at ۸:۳۶ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام .بنده در سال ۹۱ یک واحد آپارتمانی خریدم و همان روز نیز تحویل گرفتم و کل پول را نیز پرداختم و از بابت سند هم هیچ مبلغی نگه نداشتم . فروشنده نیز متعهد گردید که ظرف یکسال سند ها را تفکیک نموده و به نام من انتقال دهد ولی بنده متوجه شدم که بعد از تفکیک ,سند بنده را در رهن بانک قرار داده و برای خود وام گرفته . سوال من این است که آیا عمل او جنبه ی کیفری و عنوان مجرمانه دارد یا خیر ؟متشکرم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۱ at ۹:۱۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      این مورد به شدت بین قضات و حقوقدانان اختلاف نظر است و برخی دادگاه ها به جرم بودن این عمل اعتقاد دارند. به هر حال شانس خود را امتحان کنید میارزد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۱۰ at ۷:۵۱ قبل از ظهر
    Permalink

    در برخی شهرها نظیر مشهد بسیاری از خانه ها و اپارتمانها بشکل وکالتی و قولنامه ای بفروش میرسد یعنی زمین سند دارد ولی واحدهای ساخته شده در ان بشکل وکالتی خرید و فروش میشوند . ایا اینطور خرید و فروش وجه قانونی دارد ؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۱ at ۹:۱۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      خرید و فروش مبایعه نامه ای معتبر است ولی بالاخره باید تکلیف سند رسمی مشخص شود.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۰۸ at ۶:۵۸ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام
    آپارتمانی را با برادرانم پیش خرید کرده ایم که به دلیل عدم تحویل، شکایت کردیم الان حکم در مرحله اجرا است. یکی از برادرانم ایران نیست و از او وکالت کامل دارم. برای مراجعه به کلانتری و اجرای مراحل قانونی تحویل واحد آیا وکالت او به بنده کفایت میکند یا باید دوباره وکیل بگیرم؟ ( در دادگاه بدوی وکیل داشته ام که او را عزل کردم)
    سپاس

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۱۰ at ۵:۳۹ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      وکیل دادگستری لازم است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۷-۰۲ at ۱۱:۰۵ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام برای قرارداد مشارکت از سازنده چگونه باید شکایت کنم بنده مالک هستم و ۲ سال از قرارداد گذشته و سازنده به تعهداتش عمل نکرده و در بین کار بدون اجازه بنده کار را به کس دیگری واگذار کرده است . بنهده از ابتدا باید چگونه اقدام کنم همه جور هم با ایشان مدارا کرده ام حتی برای راه اندازی کارها تمامی پولی که ایشان نزد بنده داشتن تسویه کرده ام . با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۷-۰۲ at ۷:۵۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      باید متن قرارداد بررسی شود تا بر اساس آن اقدام به طرح دعوای الزام سازنده به ایفای تعهدات و پرداخت خسارات و یا فسخ قرارداد نمود.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۹ at ۱۰:۳۸ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام، آیا در قراردادهای خرید تجهیزات صنعتی که با نصب و راه اندازی (پیمانکاری) همراه است اتمام زمان قرارداد و عدم تمدید آن بدلیل کم توجهی و عدم درخواست طرفین، رافع مسئولیت فروشنده است ؟ و باعث بلا اثر شدن قرارداد میگردد ؟ با سپاس فراوان

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۳۰ at ۵:۴۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      خیر ؛ آنچه باعث انفساخ و انحلال قرارداد می شود انقضای مدت قرارداد است ولی انقضای مدت تعهد باعث انحلال قرارداد نمی شود. مدت تعهد در بسیاری از قراردادها اشتباها تحت عنوان مدت قرارداد ذکر می شود. این موردی که شما می فرمایید هم مدت تعهد است فی الواقع نه مدت قرارداد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ at ۴:۱۶ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام مجدد عرض تشکر بسیار بابت پاسخ سوال ۴۳ ظاهرا بنده با بیان الکن خود نتوانستم منظورم را برسانم لذا با کسب اجازه کمی توضیح میدهم اینجانب قراردادی با بانک امضا نمودم برای خرید زمینی به قیمت ۱۰ میلیون تومان که قرار شد ۸ میلیون بانک بدهد ۲ میلیون بنده که طی اقساط با سود مشخص بنده بدهی بانک را که سهم الشرکه اش میشود را بدهم اما بانک ۱۰ میلیون به حساب من واریز کرد اما در قرارداد سهم الشرکه بانک ۸ میلیون ذکر شده حالا بانک مدعی است که چون ۱۰ میلیون واریز کرده به حساب بنده لذا آن ۲ میلیون اظافه را هم باید با سود ذکر شده در قرارداد برگردانید آیا این ادعای بانک قانونی است؟ بنده میخواهم فقط دو میلیون اظافه را برگردانم و سود آن دو میلیون را ندهم آیا این کار من خلاف قرارداد محسوب میشود؟ ممنون از راهنمایی شما

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۲۵ at ۶:۴۰ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بانک باید ۲ میلیون خود را به همراه خسارت تاخیر تادیه طبق شاخص تورم آن از تاریخ مطالبه از شما درخواست نماید فلذا سود قرارداد منتفی است به زور که نمیتوان پول بیشتر به شراکت تزریق کرد. ولکن به لحاظ اخلاقی بهتر است حالا که از ۲ میلیون تومان بیت المال منتفع شده اید سود آن هم به بیت المال طبق قرارداد مسترد نمایید ذلک خیر لکم ان کنتم مومنین…

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ at ۱۲:۳۰ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام خدمت استاد محترم
    اگر در یک مبایعه نامه عادی که پیش پرداخت نقدا و طی چک روز پرداخت شده باشد به طوری که مشخصات چک مورد نظر در مبایعه نامه قید شده و همچنین شماره قرارداد و مشخصات مورد معامله نیز در قسمت بابت چک مربوطه درج شده باشد و فروشنده نیز شخصا با پشت نویسی چک در همان تاریخ مندر در مبایعه نامه پول را از بانک گرفته باشد آیا با این شرایط این چک میتواند موجب رسمی شدن مبایعه نامه عادی شود و تاریخ آن بر شخص ثالث نیز قابل استناد گردد؟
    آیا چک با شرایط فوق محکمه پسند تر است یا شهادت شهودی که در زمان انجام معامله حضور داشته اند ولی ذیل مبایعه نامه را به عنوان شاهد امضا نکرده اند.

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ at ۲:۵۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      مشخصات و تاریخ چک مندرج در مبایعه نامه می تواند مقدم بودن تاریخ مبایعه نامه را اثبات نماید و در برابر اشخاص ثالث تاریخ مبایعه نامه قابل استناد گردد ولی استناد به شهود هم خوب است و محکم کاری میشود.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ at ۸:۵۲ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام مجدد. لطفا سوال ۳۹ را هم در صورت امکان پاسخ دهید.ممنون

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ at ۲:۵۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      به نظر من طرح دعوای الزام به انجام تعهدات در خصوص ساخت و تکمیل و تحویل و اخذ پایانکار و صورتمجلس تفکیکی و تنظیم سند تفکیکی و خسارت تاخیر روزانه بهتر است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ at ۵:۰۳ قبل از ظهر
    Permalink

    باسلام من در تاریخ ۱۵ شهریور جهت دیدین خانه ای جهت خرید مراجعه نمودم و پس از دیدن خونه به صاحبخانه گفتم وقت ما کم است و اپارتمانی که فروختم رو باید تخلیه کنم و شما کارهای شهرداری را انجام بده تا من سر سند کل پول رو به شما می دهم ولی ۳۰ میلیون پولم کم است و در صورت نیاز قرض میکنم ایشان که فهمید من عجله دارم گف اگه رفتین بعد شما یکی میاد و من بهش می فروشم خونه رو برای اینکه شما مطمءن باشین ۵ میلیون به من بدین و یه چیزی دستی می نویسیم که اگه شمام رفتین و منصرف شدین دیگه این پنج تومن برنمی گرده ماهم چون عجله داشتیم قبول کردیم گفتیم فوقش از پنج تومنمون خسارتشو ورمی داره بقیشو پس میده -ضمنا در قولنامه دستی توافق شده در صورتیکه خریدار با توجه به هرمشکلی ازخرید انصراف دهد و یا پولش جور نشود به هیچ وجه پول عودت نمی گردد با توجه به این بند و اینکه ما یک هفته بعد به فروسنده اعلام فسخ نمودیم آیا اختیار فسخ با توجه به این بند برای ما وجود دارد ؟ ضمنا با توجه به اینکه خانه به نامه دونفراست و فقط یکی از صاحبان خانه پایین برگه را امضا نموده و دیگری را هم که همسرش می باشد از طرف امضا نموده آیا امکان ابطال آن و برگشت پول ما هست ؟ ممنون

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ at ۵:۱۱ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      خسارت را فیکس ۵ میلیون تعیین کردید فلذا با توجه به فسخ توسط شما ، برداشت ۵ میلیون توسط فروشنده خلاف قانون نیست و ارتباطی به مالک دیگر ندارد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ at ۴:۰۱ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام استاد
    برای نوشتن پایان نامه نیاز به اطلاعاتی در زمینه دسته بندی مشاوران و دسته بندی قرارداد ها در حوزه مربوطه شان دارم که چگونه میتوانم دسته بندی کنم و اینکه میشه درخواست مشاوره QCBS در زمینه مشاوره قرارداد ها داشته باشم ؟
    با سپاس و تشکر فراوان

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ at ۵:۰۳ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر در محدودی حوزه تخصصی اینجانب و حقوق قراردادها باشد در خدمتتان هستم.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۲ at ۴:۴۶ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام با تشکر از وقتی که میگذارید خواستم بپرسم اگر در قرارداد مشارکتی سهم الشرکه یکی ازطرفین مثلا ۸/۰۰۰/۰۰۰ تومان ذکر شده باشد اما نامبرده ۱۰/۰۰۰/۰۰۰ به عنوان شراکت واریز کرده باشد (یعنی دومیلیون بیشتر) و پرینت پرداخت وجه را هم داشته باشد تکلیف آن دو میلیون اظافه چه میشود؟ ایا آن هم جز قرارداد است وطبق قرارداد باید سود تعلق بگیرد به آن؟ استرداد آن مبلغ ممکن است یا خیر؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ at ۵:۰۵ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      مبلغ دو میلیون باید مسترد شود چون توافقی بر آن نشده است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۲ at ۹:۴۴ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام.خونه ایی رو به متراژ ۶۳ با موقعیت جنوبی خریداری کردم که یک حیاط ۲۰ متری داره و راه این حیاط فقط از اشپزخانه ما و واحد کناریه. و یه تقریبا خصوصی میشه حالا ساکنین بالایی قصد ورود به حیاط رو دارن به شکلی که از پارگینگ دری بسازن.سوالم اینه که میتونن در بسازن کارشون قانونیه و اینکه شهرداری مجوز بهشون میده.ممنون میشم جوابمو بدین

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۲۲ at ۱۱:۴۹ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر در سند مالکیت و صورتمجلس تفکیکی سند شما و سند بالایی در خصوص حق استفاده حیاط درج شده باشد باید طبق مندرجات سند عمل شود یا باید در سند شما محدودیت حقوق ارتفاقی همسایه جهت ورود به حیاط درج شده باشد والا خیر.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۱ at ۱۱:۰۲ قبل از ظهر
    Permalink

    با عرض سلام و ادب.
    پدر بنده از یکی از دوستان صمیمی اش یک واحد آپارتمان پیش خرید کرده.با توجه به اعتماد ک وجود داشته ۷۵ میلیون پول داده و یک قرار داد دستی بین خودشون نوشتن مبنی براین که بعد ۲ سال خانه رو تحویل بده.الان ۱۵ ماه از عقد قرارداد میگذرد ولی هنوز سازنده جواز ساختش را هم نگرفته است.ضمنا در متن قرارداد فقط خسارت دیرکرد برای تحویل ساختمان( بعد ۲ سال) لحاظ شده و هیچ گونه خسارت عدم تعهد بر شروع ساخت یا خسارت فسخ یک طرفه پیش بینی نشده است.یعنی هم ۷۵ م پول رو داده و از طرفی هم بلا تکلیف.میشه راهنمایی کنید من چطور میتونم حق پدرم رو از این دوست بی معرفتش بگیرم؟ضمنا پدر من بیشتر دنبال الزام به انجام تعهد دوستش هست نه اینکه دنبال پولش و فسخ قرارداد باشه.
    ممنون از اینکه حوصله کردید و متن رو خواندید.

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۲۴ at ۲:۵۶ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      به نظر من طرح دعوای الزام به انجام تعهدات در خصوص ساخت و تکمیل و تحویل و اخذ پایانکار و صورتمجلس تفکیکی و تنظیم سند تفکیکی و خسارت تاخیر روزانه بهتر است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۰ at ۱۱:۵۹ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام
    ماشینی را در تاریخ ۲۵/۳/۹۵قولنامه کرده ایم ولی هنوز تعویض پلاک و سند نزدیم بعد مدتی متوجه شدیم که به دلیل بدهی کسی ک سند به نامش است به بانک حکم توقیف ماشین امده است در ضمن تاریخ حکم توقیف ۲/۵/۹۵است باید چکار کنم اگر میشه بهم کمک کنین

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۲۰ at ۴:۴۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اعتراض ثالث اجرایی به توقیف در دادگاهی که توقیف کرده به علت جلوتر بودن تاریخ مبایعه نامه شما. باید تاریخ مقدم خرید خود را اثبات نمایید نه فقط به اتکای تاریخ روی قرارداد بلکه با ادله دیگر مثل شهود و کارشناسی جوهر و چک های قرارداد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۲۰ at ۱۱:۰۱ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام و تشکر
    پیش خریدی انجام داده ام که سازنده ملک را تحویل نداده. شکایت کردم به دلیل حکم غیابی ۲۰روز واخواهی و ۲۰ رو تجدید نظر اعلام شد. منتهی منشی دادگاه گفتند باید ۴۴ روز صبر کنم. امروز ۴۴ روز تمام میشود. آیا میتوانم به دادگاه جهت اجرای حکم مراجعه کنم یا باید باز هم صبر کنم. ممنونم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۲۰ at ۴:۴۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      تقاضای صدور اجراییه و اجرای حکم را نمایید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۸ at ۸:۱۹ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام آیا توافقنامه عادی بدون ثبت در دفاتر رسمی بین چند نفر برای تقسیم ترکه وجاهت قانونی دارد یا باطل است ممنون

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۱۹ at ۵:۵۴ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      از حیث عادی بودن ایرادی نداره ولکن ممکن روش تقسیم بر خلاف ضوابط و قوانین باشد مثلا یک ساختمان قابل افراز ثبتی نباشد ولی در تقسیم نامه عادی افراز شده باشد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۸ at ۳:۲۴ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام،برای ساخت یک ساختمان سه واحدی به شهرداری رودسر نه میلیون تومان پول دادم وبعد از یک هفته،نقشه اصلاحی دادم ومتراژ را کم کردم،اما شهرداری پولم را کم نکرد،که ناراحت شدم ازساخت انصراف دادم ولی شهرداری گفت شما قرارداد داخلی امضا کردی وپولتان برنمیگردد.اکنون سوالم اینست،که به کجا شکایت کنم،وآیا این قرارداد داخلی قانونیست؟باتشکر

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۱۹ at ۵:۵۷ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      متن قرارداد داخلی را دریافت نمایید تا بررسی شود.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۷ at ۷:۰۰ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام و عرض ادب
    پس از ابلاغ رأی شورای حل اختلاف و اعتراض خواهان ،پرونده در چه مرجعی رسیدگی می شود؟ علیرغم راهنمایی های جناب عالی و استناد به مواد قانونی در خصوص کاهش قدرالسهم در قرارداد پیش فروش که فرمودید ،اعضای شعبه شورای حل اختلاف متأسفانه اطلاعی دراین موضوع نداشتند وهیچ توجهی به توضیحات بنده نکردند! و گفتند چون در مبایعه نامه ننوشتید که طبقه اضافی ساخته نشود!دادخواست شما به جایی نمی رسد! با تشکر فراوان

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۱۹ at ۶:۰۵ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      واقعا براشون متاسفم…
      یک آدم معمولی هم متوجه میشود که افزایش شرکاء باعث کاهش قدرالسهم میشود و این یک ضرر مسلم است. برخی تعهدات در قرارداد بنای قرارداد است هرچند تصریح نشده باشد.
      در دادگاه بدوی محل شورا تجدیدنظرخواهی کنید. مضافا به فرض که مسئولیت قراردادی نباشد حداقل آن مسئولیت غیر قراردادی است. پس به هر حال ضرر و جبران ضرر وجود دارد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۷ at ۷:۴۳ قبل از ظهر
    Permalink

    با عرض سلام
    آپارتمانی پیش خرید کردم اما بعد از توقف کار دو چک را پاس نکردم. ۴ ماه از زمان تحویل گذشته و ۸ ماه به زمان تنظیم سند مانده. فروشنده در حال حاضر زندان است. برای چک های برگشت خورده کاری می شه انجام داد؟ با وجود توقف یک سال و نیم کار ساختمان آیا فروشنده می تونه معاملرو به دلیل پاس نشدن چک ها به هم بزنه؟ برای الزام به سند زودتر از زمان ذکر شده در قولنامه چکاری می تونم انجام بدم؟ با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۱۷ at ۹:۰۶ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      صبر کنید موعد سند رسید یکجا دعوای الزام به تحویل و تنظیم سند و … مطرح کنید. فسخ بستگی به شرایط قرارداد دارد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۶ at ۱۲:۱۴ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام خدمت استاد عزیز
    یک واحد از ۶واحداپارتمان شراکتی باشریک خود که بصورت ۳دانگ شریک هستم را باهم فروختیم و خریدار ۳فقرع چک در وجه شریک بنده صادر و یک واحد اپارتمان کوچکتر در قبال بخش دیگر سمن معامله قرار شد به ما بدهدوشریک بنده چکها را وصول وان واحد راهم بدون اجازه من میفروشد وخریدار هم سند قطعی به نامس میزد حال با توجه به اینکه من از حصول چکها دریافتی نداشتم و ان اپارتمان هم چوسط شریک بنده فروخته شده چه شکوایه ای بدهم علیه چه کسانی در ضمن بنگاه مبایعنامه اول مبایعنامه دوم را هم تنظیم کرده با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۱۶ at ۱۲:۵۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      شما قانوناً و شرعاً مالک نصف ثمن نقدی و آپارتمان کوچکتر ثمن هستید و شریک شما در فروختن کل شش دانگ مرتکب انتقال مال شما به غیر شده است. شما می توانید نصف نقدی ثمن را از شریک مطالبه و همچنین انتقال ۳ دانگ آپارتمان را به غیر ابطال نمایید. البته باید همزمان دعوای اثبات مالکیت بر سه دانگ و الزام خریدار اول به تنظیم سند سه دانگ را هم مطرح نمایید. دعوا باید علیه خریدار اول (فروشنده آپارتمان کوچک) و شریک و خریدار جدید باید مطرح گردد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۴ at ۸:۳۱ قبل از ظهر
    Permalink

    با درود و خسته نباشی

    مادر من از سال ۱۳۸۸ در ملکی با مالکیت فردی به اسم کامران ( موجر ) سکونت دارند و امسال هم مطابق هر سال قراردادشون رو تمدید کردند . تاریخ ثبت قرارداد در بنگاه ۱۳۹۵/۵/۱۷ میباشد .
    ۱ هفته بعد خانوم این آقا ( به نام خانم فرجی ) به بنگاه معملات املاکی که مبایعه نامه ثبت شده بود مراجعه کردند و گفتند که من مالک اینجا هستم .
    داستان اینگونه بوده که شوهر این خانوم ( کامران ) در سال ۹۲ به این خانوم وکالت بلاعزل داده بوده و این خانوم امسال ( تاریخ دقیق : ۱۳۹۵/۵/۲۸ ) سند زده به نام خودش . الان این خانوم وکیل گرفته که ملک باید تخلیه باشه و برای مادر من مشکلاتی ایجاد کرده . من هرچی به این خانوم سعی میکنم تفهیم کنم شما ۱۰ روز بعد از قرارداد اجاره ملک رو سند زدید و اون موقع شوهرتون هنوز مالک بوده گوشش بدهکار نیست .
    موضوع بعدی اینکه هیچ کدوم از این زن و شوهر ودیعه ملک رو گردن نمیگیرن . خانوم میگه شما با شوهرم قرارداد دارید و از اون بگیرید و شوهر ایشون هم مدعیه که من این خانوم رو وکیل مال خودم کردم صرفا و این مال ( آپارتمان ) دارای یک سری شرایط بوده مثل بدهی بانکی و خرابی و مستاجر و … و حالا که رفته سند زده الان دین خونه افتاده گردن خانومم .
    با این اوصاف

    ۱- با وجود تمدید قرار داد اجاره که حدود ۱۰ روز قبل از سند زدن تنظیم شده آیا این خانم میتونه مادر من رو به تصرف عدوانی متهم کنه ؟ ( چون وکیلش میخواد از این راه وارد بشه )

    ۲- اگر این خانوم جلو نیاد تا قرارداد جدید ببنده اجاره ملک به چه کسی باید داده بشه ؟

    ۳- اگر مادر من ۱ سال نشست اونوقت اگر خواست بلند بشه از چه کسی مبلغ ودیعه رو بگیره ؟

    ممنون میشم پاسخ بدید برامون

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۱۶ at ۱:۰۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      امکان خلع ید و تخلیه و تصرف عدوانی تا قبل از اتمام مدت اجاره وجود ندارد و خانوم حرف مفت میزنه. چرا که انتقال مالکیت در حین اجاره باعث انحلال عقد اجاره نمی گردد و مالک جدید قائم مقام مالک قبلی است و اگر اطلاع از اجاره نداشته باشد باید طبق ماده ۵۲ قانون مدنی قرارداد بیع خودش را با شوهرش فسخ کند. در خصوص این که چه کسی مسئول پرداخت ودیعه است و این که مستاجر باید به چه شخصی اجاره رو پرداخت کند و آیا به مالک قبلی که با او قرارداد داشته و یا مالک جدید، از مباحث به شدت اختلافی در دادگاه ها است. من یک مقاله دارم که به آن مراجعه کنید :

      http://iran-gharardad.com/check-the-status-of-the-deposit-and-the-rent-the-tenant-and-the-new-buyer/

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۳ at ۱:۲۶ بعد از ظهر
    Permalink

    باسلام . خسته نباشید .بنام بنده از طرف دادگستری اجراییه صادر شده و من محکوم شدم به پرداخت مبلغ معامله با رعایت شاخص بانک مرکزی . ولی در متن برگ اجراببه نوع معامله چه چیزی بوده از طرف صادر کننده اجراییه قید نشده . آیا در محاسبه خسارت از تازیخ معامله و خسارت تاخیر تادیه از زمان تقدیم دادخواست تا وصول کامل . آیا از نظر قانونی در محاسبه خسارت ایراد دارد.

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۱۶ at ۱:۰۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر حکم دارای ابهام باشد، قاضی باید خودش طبق ماده ۲۷ قانون اجرای احکام مدنی رفع ابهام نماید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۱۲ at ۴:۲۴ بعد از ظهر
    Permalink

    با عرض سلام و تشکر از مدیریت سایت
    دو سال پیش قرارداد کاردایم بر اساس قانون کار منعقد نموده ام و به جهت اختلاف با کارفرما از طریق هیات حل اختلاف رایی بر اساس ماده ۱۶۵ قانون کار به نفع اینجانب صادر و قرارداد کار فیمابین فسخ و پس از اجرای تعهدات مندرج در قرارداد بر اساس رای هیات حل اختلاف رای از طریق اجراییات دادگستری اجرا و پرونده مختومه شده است و به لحاظ اینکه کارفرما سازمان دولتی بوده در دیوان عدالت اداری هم نتوانسته تقاضای فرجام خواهی بنماید لذا با مراجعه به دادگستری خواهان ابطال قرارداد کار شده و دادگاه بعد از بررسی تنها یک تبصره ازپنج تبصره یک ماده که در خصوص انتقال سنوات از محل کار قبلی به محل کار جدید بوده را ابطال نموده است. زمانی که خواسته خواهان ابطال کل قرارداد می باشد آیا دادگاه می تواند تنها یک بخش از قرارداد را ابطال نماید. در حالی که هیچگونه اسناد قانونی مستدل نیز در این زمینه در رای مشاهده نمیشود. حال تقاضای تجدیدنظر داده ام با چه قاعده ای باید از حقوق خود دفاع کنم . با تشکر فراوان

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۱۳ at ۶:۱۷ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      قرارداد یا باطل است یا صحیح فلذا ابطال جزئی از قرارداد متصور نیست مگر اینکه منظور دادگاه ابطال شرط ضمن عقد باشد که در این صورت هم خواسته خواهان نبوده است. یعنی نمیتوان گفت دادگاه به کمتر از خواسته خواهان رای داده است بلکه اساسا به خواسته ی دیگری رای داده است که خواسته خواهان در دادخواست نبوده است. چون ابطال قرارداد با ابطال شروط قرارداد دو خواسته ی کاملا متفاوت هستند.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۹ at ۱:۰۳ بعد از ظهر
    Permalink

    راههای اثبات رباچیست؟قاضی با استناد به چه مدارکی رای صادرمیکند

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۰۹ at ۵:۴۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      از طریق کارشناسی رسمی امور حسابرسی جهت اثبات پرداخت مازاد بر اصل پول دریافتی بدون سبب قانونی و شرعی.

      Reply
      • ۱۳۹۵-۰۶-۱۰ at ۱:۰۰ بعد از ظهر
        Permalink

        حال اگر مبلغ چک راپرداخت نکرده باشدبازهم ربا محسوب میشود؟

        Reply
        • ۱۳۹۵-۰۶-۱۰ at ۴:۲۵ بعد از ظهر
          Permalink

          با سلام؛
          ربا وقتی محقق میشود که اصل پول و سود را پرداخته باشد. البته توافق بر ربا باطل است هرچند هنوز ربا دریافت نشده باشد و لکن جرم ربا وقتی محقق می شود که سود و اصل پول پرداخت شده باشد.

          Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۶ at ۶:۴۶ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام واحترام،ضمن تشکرازوقتی که جهت حل مشکلات ومشاوره فوق العاده تون می گذارید
    اینجانب ۳ سال پیش ازفروشنده ای که از آشنایان بوده وازایشان خریدی داشتم،مثل سایرخریدهایم ازایشان پای صورتحساب صادره (فاکتور) راامضا کرده وبابت پرداخت آن چکی دروجه فروشنده صادرنمودم،درسرسیدچک درموجودیم اندکی کسری داشتم وازفروشنده خواهش کردم چک را نگه دارد تا چندروزپس ازسررسید نقدابه ایشان پرداخت نمایم،ایشان ضمن قبول آن با پرداخت وجه آن به مبلغ ۲۰ میلیون تومان به صورت نقدی چک رابه من برگرداندند ومن هم چک رادریافت وپس ازابطال لاشه چک را به بانک تحویل دادم.
    متاسفانه فروشنده پس ازمدتی ازآن تاریخ با ارائه فاکتورصورتحساب راکه پایش راامضا کرده بودم دادخواست داده ومن روبااون فاکتورها غیابی محکوم کردند.والان اجراییه غیابی وبه اشتباه مبلغ ۳۰ میلیون محکوم کردندباایکه خواسته ایشان ۲۰ تومن بوده به اشتباه ۳۰ تومن تواجراییه درج شده….با اینکه من پرداخته بودم واصل چک به خودم داده شده ومن هم ان راباطل وبه بانک دادم…..الان چطوری واخواهی کنم ودفاع کنم درپرداخت این چک؟ا

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۰۸ at ۷:۰۱ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      باید همین مطالب را که چک و صورتحساب در خصوص یک معامله بوده است در واخواهی دفاع نمایید. از دادگاه تقاضا نمایید که باطل شدن چک را از بانک استعلام نماید. البته باید اصل این که ابتدا چک در تصرف فروشنده بوده را اثبات کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۵ at ۶:۴۶ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام وعرض تشکر از استاد گرامی.
    در سال گذشته مبایعنامه یک اپارتمان را با خریدار نوشتم قرار داد به صورت بیع تنظیم شده در زمان سفت کاری وزمان تحویل برای اتمام ان قرار دادیم. سوال یک این قرارداد حکم پیش فروش را دارد؟سوال دو. وایا قرارداد پیش فروش اپارتمان مانند قرار دادمشارکت در ساخت است وخریدار از ارزش افزوده ناشی از اضافه کردن یه سقف‌ دیگر بهرهای‌می برد

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۰۵ at ۷:۱۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      قرارداد پیش فروش محسوب می گردد و پیش خریدار در مازاد ساخت مالکیت مشاعی پیدا نمی کند ولکن می تواند ادعای خسارت کاهش قدر السهم از زمین مطرح نماید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۶-۰۵ at ۳:۳۷ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام استادگرامی
    در هنگام پیش فروش عادی با قولنامه اپارتمان به خریداران اطلاع دادم که یک سقف به ساخت اضافه می شود وانها قبول کردند ولی چیزی ثبت نشد ولی بعد از گذشت یک سال از قرار داد ادعای خسارت کردند با توجه به اینکه درمتن قرارداد فقط ذکر شده یک واحد اپارتمان به متراژ هشتاد مفید ایا می توانند ادعای خسارت کنند ؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۶-۰۵ at ۷:۰۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بله چون قدر السهم پیش خریدار از عرصه و مشاعات کم شده است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۵-۳۰ at ۶:۳۸ بعد از ظهر
    Permalink

    با عرض سلام و خسته نباشید.
    با توافق قبلی قرارداد وکالتی را سفید امضاء نمودم و به وکیل دادم.متاسفانه وکیل محترم بعد از من در متن قرارداد مبلغی را درج نمودند که باید قبل از درج آن مبلغ توافقی را که باعث تصاحب آن مبلغ میشد ننوشته بودند و نسخه ثانی هم به من تحویل ندادند.حالا بر اساس آن مبلغ طرح دعوا نمودند و بصورت غیابی بدون اینکه مطلع شوم در دادگاه حقوقی محکوم شدم که آنرا اجرا نمود.آیا وکیل مذکور جرمی انجام داده است؟
    با تشکر.

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۵-۳۰ at ۷:۳۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در صورت عدم درج مبلغ مورد توافق ، جرم سوء استفاده از سفید امضاء و همچنین تخلف صنفی و انتظامی عدم تحویل نسخه دوم وکالتنامه و قرارداد به موکل.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۵-۳۰ at ۱۱:۵۵ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام
    ۱۰ سال قبل در یک شرکت صاحب امضا بودم و با تغییر هیت مدیره امضا من حذف شد ولی هیت مدیره جدید در یکی از شعب بانک بدلیل تغییر نیافتن امضا بنام هیت مدیره جدید چکهای برگشتی زیادی آمده و بنام ما برگشت خورده است چه کنیم تا بانک امضا ما را حذف کند در سیستم علیرغم احضاریه بنام مدیران جدید شرکت برای تغییر امضا و متاسفانه مجهول المکان هستند

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۵-۳۰ at ۷:۴۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      روزنامه رسمی آخرین تغییرات را به بانک ارائه دهید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۸ at ۱۰:۰۶ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام استاد صالحی، در بیع نامه میتوان شرط نمود که فروشنده فقط زمانی میتواند مدعی اقاله عقد شود که اقاله را به وسیله سند عادی ممضی به امضاء و اثر انگشت طرفین اثبات نماید؟ (برای محدود کردن شهادت کذب) ، چنین شرطی معتبر است یا باز هم اقاله به استناد شهادت قابل اثبات است؟ راهکار دیگری وجود دارد برای محدود کردن شهود غیر واقعی؟ (البته به غیر از سئوالات ریز از شهود)

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۵-۲۹ at ۶:۱۷ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      ادله اثبات دعاوی قوانین آمره هستند فلذا نمیتوان توان اثباتی شهادت را که یک دلیل اثباتی قانونی و قرآنی و شرعی است با توافق بی اثر کرد. مضافا حتی همین شرطی که میفرمایید هم به فرض صحت آن بازهم قابل اقاله است یعنی شاهد می آورد که خود شرط کتبی بودن اقاله، اقاله شد!!! ولی به هر حال درج این شرط حداقل مفید ظن بیشتر به کذب شهود است و بی فایده نیست.
      در مورد راهکار میتوان مثلا فروشنده به شخص مورد اعتماد خریدار وکالت در اقاله عقد با سلب حق تصرف و اقدام خود موکل تا ۳۰ سال در مورد وکالت اعطا نماید تا اساسا ادعای اقاله توسط شخص فروشنده در مرحله ثبوت رد شود و نوبت به اثبات نرسد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۷ at ۱۰:۵۳ قبل از ظهر
    Permalink

    با عرض سلام و تشکر از سایت خوبتون ،
    سه سال پیش آپارتمانی رو طی مبایعه نامه به شخصی فروختم،بعد از امضا من و خریدار بنگاه دار چند جمله به قرارداد اضافه کرده(اسم سایر مالکین مشاعی رو هم در قسمت فروشنده نوشته در صورتیکه آنها در اصل قرار بود به عنوان شاهد قرارداد رو امضا کنند و نه فروشنده) بعد از سه سال که سوء نیت اونها برایم مشخص شده شکایت تحت عنوان جعل کردم که به کارشناس خط ارجاع شده،کارشناس اول با قاطعیت اعلام کرده بعد از تحریر متن اصلی و بعد از صدور امضاء من آن چند جمله اضافه شده ،با اعتراض طرف مقابل هیئت کارشناس سه نفره اعلام کرده آن چند جمله بعد از تحریر متن اضافه شده ولی دلیل فنی مبنی بر اینکه بعد از امضاء من باشد بدست نیامده (و نظر کارشناس سه نفره تازه بهم ابلاغ شده)
    تا جائیکه من متوجه شدم اختلاف نظر کارشناسها بدلیل استفاده از روشهای متفاوت برای تشخیص تقدم و تاخر خط و امضاء هستش خصوصا اینکه سه سال از تحریر قرار داد گذشته.ضمنا تمام دارایی من همون یک واحد آپارتمان بوده که متاسفانه مورد کاهبرداری قرار گرفتم. لذا خواهش میکنم من رو راهنمایی کنید چکار کنم؟
    – تقاضای کارشناسی پنج نفره کنم؟
    – از قاضی بخوام به تشخیص هویت آگاهی ارجاع بده ؟(شنیدم اونجا تجهیزات پیشرفته تشخیص جعل داره)
    – یا اینکه چه راه دیگه ای هست؟
    با تشکر فراوان

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۵-۲۷ at ۱۱:۴۳ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      تقاضای هیئت کارشناسان پنج نفره کنید.

      Reply