پاسخ به سوالات حقوقی

4/5 - (67 امتیاز)
۴/۵ - (۶۷ امتیاز)

 

  • keyboard_arrow_down

    پیشگیری از دعاوی و اختلافات با یک پرسش ساده !

     

    در جامعه پیچیده امروز تقریباً تمام جنبه های زندگی مردم با مسائل حقوقی و قانونی سر و کار دارد و بنابراین تبعاً سوالات حقوقی در زمینه های مختلف حقوقی برای مردم ایجاد می شود. اصولاً پاسخ به پرسش های حقوقی در صلاحیت حقوقدانان و وکلای دادگستری است و در هر زمینه خاص حقوقی نیز باید به وکیل متخصص همان رشته حقوقی مراجعه نمود. در واقع همانگونه که در پزشکی برای درمان چشم به متخصص چشم رجوع می شود در علم حقوق نیز همین ضرورت وجود دارد ولکن در بین مردم کمتر شناخته شده است و همچون پزشکی عرف مسلم و جا افتاده ای نیست.

    گاهی پرسیدن یک سوال حقوقی از وکیل متخصص قبل از هرگونه معامله و رابطه کاری و شغلی، از اختلافات و دعاوی بسیار پر هزینه و طولانی در دادگستری پیشگیری می نماید. البته پاسخی که به یک سوال حقوقی داده می شود، فقط بر اساس خود سوال است و ممکن است اگر به صورت حضوری و با ارائه اسناد و مدارک مطرح گردد، به دلیل اشرف بیشتر وکیل بر موضوع پاسخ آن متفاوت گردد. فلذا باید احتیاط کرد که سوال ناقص موجب گمراهی بیشتر سوال کننده نگردد.

    برای اخذ نتیجه بهتر از سوال و اخذ پاسخ صحیح، باید پرسش را کوتاه و مفید و مختصر مطرح و فقط بر قسمت کلیدی موضوع تمرکز نموده و از طرح داستان پرونده از ابتدا تا آخر خودداری نمود.

    همچنین پرداخت هزینه منصفانه برای مشاوره حضوری، جنبه معاوضی شدن سوال و پاسخ را بین وکیل و موکل ایجاد نموده و مسئولیت و جدیت بیشتر برای وکیل مشاور ایجاد می نماید که به مراتب بهتر از مشاوره رایگان است. چرا که هر ارزونی بی حکمت نیست چه برسد به این که رایگان باشد !!!

     

  • keyboard_arrow_down

    پرسش و پاسخ و مشاوره حضوری

     

    البته تاکید می کنیم که طرح سوال حقوقی از وکلاء و گرفتن پاسخ آن از طریق اینترنت، کار اصولی نیست و صرفاً برای رفع حاجت و ضرورت های حقوقی مردم است بلکه بهتر این است که در هر مورد مشکل حقوقی، به وکلای متخصص مراجعه نموده تا وکیل بتواند با ملاحظه تمام اسناد و مدارک و شرح کامل موضوع، راه حل اساسی و اصولی را پیشنهاد و ارائه نماید.

    ما در این سایت برای رفع حداقل های نیاز حقوقی هموطنان گرامی بخش پاسخ به سوالات حقوقی ایجاد کرده ایم و مفتخر هستیم که تاکنون به چند هزار سوال حقوقی در زمینه قرارداد پاسخ داده ایم. شما نیز می توانید سوال حقوقی خود را به صورت مختصر و مفید و فقط در زمینه قراردادها مطرح نموده تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریافت نمایید. ضمناً همان گونه که عرض شد، سوال حقوقی تلفنی و اینترنتی و فضای مجازی و … فقط برای رفع ضرورت ها است و کار اصولی مشاوره حضوری و با ارائه مدارک است.

     

  • keyboard_arrow_down

    خدمات ایران قرارداد در پاسخ به سوالات حقوقی

     

    در سایت ایران قرارداد هزاران سوال در زمینه قراردادها پاسخ داده شده که حتی مطالعه این سوالات و پاسخ های مهم آن، خودش یک گنجینه خوب برای اشخاص علاقه مند به مباحث حقوقی است. چرا که این سوالات همه از دل مشکلات مردم برخاسته و جنبه عملی دارد و برای موارد مشابه قابل استفاده است.

    در سایت ایران قرارداد پرسش های حقوقی در دو قسمت قابل طرح است. در صفحه اصلی سوالات حقوقی و دیگر در ذیل هر یک از مقالات که مربوط به مباحث همان مقاله است. در تلاش هستیم که بهترین سوالات مهم و کاربردی را با رنگ متفاوت مشخص نماییم تا خوانندگان محترم بتوانند با وقت کمتر به مهترین و کاربردی ترین سوالات دسترسی داشته باشند.

     

  • فقط به سوالات مختصر و کوتاه و شفاف و واضح در زمینه ی قراردادها پاسخ داده می شود.
  • در صورتی که سوال را در ذیل مقالات مطرح نموده اید، برای پاسخ آن به همان مقاله مراجعه فرمایید.
  • سوالات و پاسخ های مهم و کاربردی، با رنگ قرمز مشخص شده است.
  • مدت پاسخگویی از یک تا هفت روز است.
  • به دلیل تراکم کاری، به اکثر سوالات پاسخ می دهم و نه همه آن ها و پیشاپیش عذرخواهی می کنم.

 

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3,253 دیدگاه در “پاسخ به سوالات حقوقی
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۸ at ۱۰:۰۴ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام و خسته نباشید و آرزوی قبولی طاعات و عبادات
    سوال اول:
    پزشکی قانونی در اسفند ۹۳ حکم محجوریت پدربزرگم را صادر و اعلام میکند تاریخ شروع حجر از مهر ۹۲ است.
    در تاریخ دی ماه ۹۲ پدربزرگم وکالت زمین و اموالش را (هبه یا هبه معوض یا قولنامه) به پدرم می کند.
    آیا این انتقال معتبر است؟؟؟؟ با محجوریت او متناقض نیست؟؟؟؟
    سوال دوم:
    در این نامه مذکور، ذکر شده “بابت هزینه هایی که در سه سال گذشته پسرم برای مخارج زندگی من داشته من وکالت زمین و اموالم را می دهم.”
    با این شرط بالا( بخاطر مخارج سه سال گذشته زندگی)شرطی است که در گذشته انجام شده است، نه شرط وقوع در حال و آینده، می شود اسم هبه معوض برای آن گذاشت یا قولنامه است؟؟؟؟ (چون در هبه معوض شرط می شود که فلان چیز را می بخشم به شرط اینکه فلان کار انجام شود)

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۹ at ۱:۰۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      معاملات بعد از حجر غیر نافذ است و باید ورثه تایید کنند والا باطل میشود. مضافا وکالت بعد از فوت هم باطل میشود. این که دقیقا عنوان حقوقی معامله بین پدر و پسر چه بوده است باید با بررسی کلیه جوانب و اسناد اظهار نظر کرد. ممکن حتی بیع بوده باشد تحت عنوان وکالت.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۷ at ۱:۳۸ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام.
    قولنامه زمین بین پدربزرگ و پدر با مضمون اینکه وکالت زمین های فلان را میدهم به پسرم به شرط نگهداری و تامین مخارج زندگی اش که در قولنامه ذکر شده، با اثر انگشت و مهر پدربزرگ زیر قولنامه معتبر است؟؟بدون هیچ امضای دیگری

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۷ at ۲:۱۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اثر انگشت و یا مهر که دال بر تایید و قبول مفاد سند باشد، همچون امضاء موجب تعهد آور شدن سند می شود.

      Reply
      • ۱۳۹۵-۰۴-۰۷ at ۲:۲۲ بعد از ظهر
        Permalink

        با عرض خسته نباشید خدمت استاد گرامی.ممنون از پاسخ شما.
        چون شنیده بودم قولنامه ای معتبر است که دارای امضای طرفین و امضای شهود باشد.
        سوال دیگر در صورت فوت پدربزرگ و پدر، آیا نیاز به قولنامه بین ورثه پدر برای زمینهای مذکور برای ثیت قولنامه قبلی است؟درست است چون زمین قولنامه ای است نیاز به اعلام در انحصار وراثت نیست.
        ممنون

        Reply
        • ۱۳۹۵-۰۴-۰۸ at ۵:۳۱ قبل از ظهر
          Permalink

          با سلام
          نیازی به قولنامه مجدد نیست. انحصار وراثت پدربزرگ و پدر مرحومتان را انجام دهید و سپس به عنوان ورثه ی قانونی اقدام نمایید.

          Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۷ at ۹:۰۴ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام .شرکت ما یک منزل مسکونی را به مدت یک سال از ۱٫۳٫۹۳الی۱٫۳٫۹۴ به مبلغ ماهیانه هفده میلیون تومان اجاره کرده بود ومالک مبلغ روزانه یک میلیون به عنوان اجرت المثل ایام تصرف و مبلغ روزانه پانصد هزار تومان به عنوان وجه التزام تاخیر اجاره بها در متن قرارداد ذکر کرده بود و پس از انقضا مدت قرارداد شرکت منزل را تخلیه کرده ولی با توجه به خسارات وارده مالک حاضر به تحویل تا زمان بر طرف شدن خسارات نمیشود و این کشمکش ها یک سال ادامه پیدا میکند و اکنون (۱۷/۲/۹۵)تقاضای اجرت المثل ایام تصرف تا زمان رفع تصرف.وجه التزام تاخیر اجاره بها و اجرت المثل .ومطالبه خسارت وارده بر ساختمان .همگی با جلب نظر کارشناس کرده است لذا با توجه به تخلیه منزل توسط ما و غیر متعارف بودن مبلغ وجه التزام و اجرت المثل راهنمایی کنید.سپاس

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۷ at ۹:۱۸ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      صرف تخلیه فیزیکی ملاک نیست باید تامین دلیل میکردید و کلید را به شورای حل اختلاف محل تحویل می دادید. فلذا طبق قانون مورد اجاره را به مالک تسلیم نکرده اید.
      در خصوص دعوای مالک نیز اجرت المثل تا زمان تقدیم دادخواست یا نهایتا صدور رای باید درخواست شود و ذکر اجرت المثل تا زمان رفع تصرف به لحاظ شکلی و دادرسی صحیح نیست. ضمنا با توجه به مشخص بودن اجرت المثل در قرارداد، جلب نظر کارشناسی خلاف قانون است و مالک باید در دادخواست مبلغ را مشخص و در ابتدا تمبر دادرسی به میزان فعلا حدود ۶ میلیون تومان باطل کند.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۷ at ۸:۵۱ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام
    من یه قرارداد نصب آسانسور بسته ام در سال ۹۱ طی این قرارداد ۵ فقره چک دادم چک ها همگی پاس شده و بعد از یک سال پس از پاس شدن چکها این شرکت آسانسوری با تاخیر شروع به نصب یک سیستم غیر استاندارد هیدرولیک کرده و تا الان آسانسور خراب بوده و قابل استفاده نمی باشد و این شرکت طلب ۲۰ میلیون پول اضافه برای آسانسور را دارد به خاطر گران شدن دلار …
    سوال اصلی من این است . آیا با پاس شدن تمامی چک ها و در نظر گرفتن نصب آسانسور بعد از یک سال . آیا این به منزله تسویه نقدی در قرارداد می باشد ؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۷ at ۹:۲۳ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      مطالبه وجه مازاد بر قرارداد به ادعای افزایش نرخ دلار قانونی نیست هرچند اخلاقا بهتر است خریدار با فروشنده برای افزایش مبلغ قرارداد مساعدت کند. فلذا ثمن قرارداد تسویه شده محسوب می گردد و شرکت باید رفع عیب کند والا تحویل و تسلیم محقق نگشته است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۶ at ۲:۰۵ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام.
    ایا بدهی محجور ، بدهی مربوط به دوران سلامتش، به عهده قیم و ورثه قیم است؟محجور ابتدا فوت نموده و قیم محجور چندسال بعد فوت نموده است

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۸ at ۳:۲۰ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بدهی محجور به عهده قیم نیست. فقط خسارات وارده ی محجور به اموال و اشخاص ممکن است در صورت تقصیر در نگه داری به عهده قیم قرار گیرد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۵ at ۶:۲۸ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام ، مسئولیت مطلق متعهد در فرض فورس ماژور را میتوان برای وجه التزام تاخیر در تنظیم سند یا تاخیر در تحویل مبیع شرط نمود؟ (در خصوص سئوال قبل)

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۶ at ۳:۵۹ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      شرط ضمان متعهد حتی در فرض وجود مانع خارجی و فورس ماژور صحیح است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۵ at ۶:۰۲ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام میتوان موارد فورس ماژور را در قرارداد محدود به موارد خاصی نمود مثلا فقط فوت یا بیماری که منجر به عدم توانایی در حرکت متعهد گردد عذر موجه محسوب میگردد و لاغیر؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۵ at ۶:۲۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      فورس ماژورها را دست نزنید به جای آن بگویید که متعهد مسئولیت مطلق دارد و حتی در فرض فورس ماژور هم ضامن خسارات وارده است مثل مسئولیت امین حتی در فرض سرقت و آتش سوزی.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۵ at ۵:۵۶ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام ، فردی علیه شخص دیگری دعوای کلاهبرداری از طریق فروش مال غیر مطرح میکند بازپرس قرار منع تعقیب متهم را با استناد به فقد دلیل صادر میکند، شاکی ظرف مهلت قانونی به قرار اعتراض میکند ، حداکثر چند روز بعد از تحویل اعتراض به شعبه بازپرسی دادگاه تشکیل می شود؟ دادگاه برای جلسه رسیدگی هر دو طرف را احضار میکند یا با برسی اسناد و ادله موجود در پرونده و بدون حضور طرفین رسیدگی میکند؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۵ at ۶:۰۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      معمولا در حدود یک ماه بعد و بدون حضور طرفین نتیجه اعتراض مشخص می گردد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۵ at ۱۰:۵۴ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام
    بنده ملکی را اجاره نمودم (به صورت رهن) که در رهن بانک بوده استs.
    کارشناسی از بانک به منزل مراجعه نموده است که به دلیل پرداخت نکردن بدهی مالک، این ملک به مالکیت بانک در آمده است و شما باید تخلیه کنید و در صورت عدم تخلیه حکم تخلیه برای شما صادر میشود. مالک آپارتمان هم عنوان می کند که توجهی به اخطارها نکنم.
    آیا ممکن است، بدون پرداخت پول رهن بنده، برای مکانی که در حال حاضر در آن سکونت دارم، حکم تخلیه صادر شود؟
    با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۵ at ۱:۰۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بله ؛ در بسیاری از موارد حکم خلع ید بدون توجه به استیجاری بودن متصرف و مبلغ ودیعه صادر میشود. ولی به هر حال باید در برابر دعوای خلع ید بانک دفاع کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۵ at ۶:۳۵ قبل از ظهر
    Permalink

    باسلام بهترین اقدام حقوقی برای ملکی که دارای قرارداد مشارکت ساخت بوده وسازنده با گرفتن وام ملک راساخته ولی به تعهداتش که فک رهن/ پایان کار/ صورتمجلس تفکیکی/سند تفکیکی بوده عمل نکرده وواحدهای خودش رانیز فروخته ومالک ازطریق حکم حکم وتایید دادگاه حکم ابطال کلیه قراردادهای فروش رادریافت کرده ولی در مرحله خلع ید دادگاه حکم به سازش داده ودوباره مالک در تجدیدنظر درحواست خلع ید نموده ( درضمن مالک در ابتدای ۳دنگ سند زدن به نام سازنده یک وکالتنامه بلا عزل ۹۹ساله ازسازنده با تمام اختیارات کامل را دارا میباشد) رااعلام نمایید با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۵ at ۱:۰۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      باید رای های دادگاه ابتدا ملاحظه و بعد اظهارنظر گردد. اگر قرارداد پیش خریدار ابطال شده که در این صورت باید استرداد ثمن به نرخ روز را بخواهد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۳ at ۲:۳۵ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام خدمت استاد گرانقدر و بی منت
    سال ۹۰ خودروی سواری خود را با خودروی یکی از اقوام معاوضه نمودم (به صورت سربه سر) معامله در منزل ایشان انجام گرفت و بعد از یکسال مشخص شد خودروی وی رهنی ئ دارای اقساط بوده بدون اطلاع اینجانب و بعد از یکسال قولنامه نوشته که در آن قید شده سند و شناسنامه به شرکت ارسال و پس از فک و رهن باید تحویل خریدار گردد همین
    باید چیکار کنم من

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۳ at ۶:۰۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      معاوضه کننده مسئول فک رهن است والا اگر مرتهن تملک نماید، عقد معاوضه باطل است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۳ at ۱:۳۷ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام
    من حدود یک سا و شش ماه قبل شراکتی انجام دادم، و الان مدرکی که نشان دهد مبلغ بیست میلیون سرمایه گذاری کرده ام ندارم.
    بجز قراردادی که در ان مبلغ قید شده و در ان نوشته شده یک سال پس از اتمام قرارداد پول رو میتونم پس بگیرم.
    خود مکان و شسراکت بمدت ده ماه سرپا بوده و پسی از ان شرکت تعطیل شد و شرکا کارو تعطیل کردن، که من در حال جمع کردن شرکت به این موضوع پی بردم.
    فقط در قسمت تعهدات طرفین نوشته شده که در صورت کم کاری طرفین قرارداد که باعث متضرر شدن هر یک از طرفین شود. طرف مقابل موظب به جبران ضرر و زیان مالی و کاری هست.
    با این وجود من میتونم پولی رو که سرمایه گذاری کردم رو پس بگیرم
    با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۳ at ۶:۰۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر شراکت مدت نداشته باشد، هر شریک حق رجوع دارد و میتوانید اصل پول و خسارت تاخیر آن را از تاریخ مطالبه طرح دعوا کنید. البته در قرارداد شما ظاهرا حق مطالبه یکسال بعد از اتمام شراکت است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۳ at ۱۲:۵۷ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام همسرم آپارتمانی را که در آن ساکن هستیم با قولنامه دست نویس به نام من کرده ولی سند به نام خودش است، الان مدعی است که من کاغذ را تا زده بودم و از ایشان امضاء گرفتم و از متن سند بی اطلاع بوده و بدون قصد و رضایت امضاء کرده در حالی که چنین نیست و در زمان نوشتن قولنامه برگه کاملا صاف بوده و بعدا تا زده شده (قولنامه در ورق بزرگ -برگه A3- نوشته شده) و دو نفر شاهد آورده که شهادت بدهند آپارتمان را به من نفروخته و در مالکیت خودش است و برگه تا خورده رو امضاء کرده بدون اینکه از متن آن آگاه باشد ، چقدر احتمال برد در دادگاه دارد؟ من چکار میتوانم انجام دهم؟ خیلی متشکرم بابت سایت خوبتان

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۳ at ۶:۰۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      باید اقدام به دعوای الزام به تنظیم سند رسمی نمایید و ادعای ایشان باید با ادله محکم اثبات شود و مضافا دروغ شهود را میتوان در دادگاه با سوالات فنی و جداگانه اثبات کرد. نحوه ثمن معامله هم یکی از موارد اثبات کننده حقیقت است. البته چون همسرتان است طرح دعوا شاید ضرر آن بیشتر باشد به دلیل متزلزل شدن کانون خانواده. باید این مشکل را بدون دادگاه کشی مدیریت کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۴-۰۱ at ۱۱:۰۹ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام. من زمینی را دارم که در مرحله گود برداری میباشد قصد پیش فروش داشتم که به من گفتند در این مرحله طبق قانون پیش فروش نمیتوان پیش فروش کرد. آیا این گفته درست میباشد؟در صورت صحت چه کاری میتونم انجام بدم ؟مثلا میتونم قرارداد مشارکت تنظیم کنم؟با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۱ at ۱۱:۵۱ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      قانون پیش فروش ساختمان ناظر به قراردادهای رسمی پیش فروش است و قرارداد عادی پیش فروش مشمول این قانون نمی شود و قرارداد عادی بعد از اخذ جواز ساخت صحیح است مع ذلک بهتر است که بعد از اتمام فوندانسیون باشد و مضافاً که احتمال کم شکایت کیفری ماده ۲۳ تحت عنوان پیش فروش با سند عادی از جانب پیش خریدار علیه پیش فروشنده متصور است.

      Reply
      • ۱۳۹۵-۰۴-۰۲ at ۶:۴۲ بعد از ظهر
        Permalink

        سلام مشاور املاک بدون حضور فروشنده وبا وکالت دستی فرزند فروشنده اقدام به فروش ملک پدر ( که دارای سند است) نموده ومبایعه نامه تنظیم وکد رهگیری گرفته است؟ الان پدرم مدعی است که چرا درجایی که من حضور نداشته ام اسم مرا به عنوان فروشنده در مبایعه نامه درج نموده وکد رهگیری گرفته وملک مرا فروخته اید درصورتی من ملک رابه فرزندم واگذار نموده بودم که تا زنده هستم نفروشد ویا اگه نخواست ملک را به خودم بدهد و یا بفروشد ولی مشاوره املاک مستقیما به جای پدر وبا تکیه بر قولنامه عادی ووکالت دستی ملک را به با نام پدر که اصلا حضور نداشته فروخته سال ۹۱ وکد رهگیری هم گرفته واین الان سندی شده در دست خریدار که قبلا هم ازماجرا اطلاع داشته

        Reply
        • ۱۳۹۵-۰۴-۰۳ at ۶:۵۱ قبل از ظهر
          Permalink

          با سلام؛
          اگر بین پدر و فرزند مبایعه نامه است در این صورت مالک فرزند است و فروختن ملک با نام پدر به عنوان فروشنده قانونی نیست. مضافا اگر حق انتقال از فرزند تا مدت مشخصی سلب شده باشد فروختن ملک صحیح نبوده است.

          Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۳۱ at ۶:۵۳ بعد از ظهر
    Permalink

    میخواهم بدانم که در یک دعوای حقوقی که شاکی مجبور به واریز کردن مبلغ شکایت به صندوق دادگستری ، پس از اخذ رای بنفع خودش از دادگاه مربوطه . وجه واریزی کی ازاد خواهد گردید . و چگونه خواهد بود .

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۴-۰۱ at ۵:۱۹ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بعد از قطعیت حکم به نفع شاکی.

      Reply
      • ۱۳۹۵-۰۴-۰۱ at ۷:۲۷ قبل از ظهر
        Permalink

        طی قرارداد بنگاهی یک دستگاه آپارتمان درتاریخ ۱۳۹۳/۱۲/۲۰ خریداری کردم و مقرر شددرتاریخ ۱۳۹۴/۸/۳ دردفترخانه سند تنظیم کنیم ولی سازنده حاضر نشد ومن هم در زمان مقرر عدم حضور نگرفتم آیا می توانم از سازنده درخواست جریمه مشخص شده در مباینامه را براساس روزی مبلغ ۵۰۰۰۰ تومان کنم، لطفاً تبصره و ماده قانونی آنرا برایم میل فرمایید. باتشکر فائقه

        Reply
        • ۱۳۹۵-۰۴-۰۱ at ۷:۳۸ قبل از ظهر
          Permalink

          با سلام؛
          بدون گواهی عدم حضور، جریمه تاخیر به شما تعلق نمی گیرد چرا که خودتان هم حضور نداشتید.

          Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۳۱ at ۱۱:۳۶ قبل از ظهر
    Permalink

    بنده بعنوان سارنده با مالک قرارداد مشارکت ساخت منعقد نمودم و مبالغی رو در شهرداری خرج کردم و مبلغ کلانی رو هم بابت بالا بود سهم الشرکه به مالک پرداخت کردم،
    مالک در ادامه ار ایفای تعهد خودداری کرد بناچار مجبور به برگزاری جلسه الحاقیه شدیم،
    صورتجلسه الحاقیه در یک برگ پشت و رو بصورت دستنویس و یک نسخه هست که در اختیار من است، اما نکته ای که دارد این است که پس از نوشتن الحاقیه فقط صفحه دوم امضا شد، به دلیل اینکه پشت و رو بود صفحه اول رو جو گیر شدم امضا نگرفتم،
    حالا طرف ادعای جعل کرده که الحاقبه دو برگ بوده که برگ اول مففود شده و من پشت صفحه دوم مطالب دلخواهم رو نوشتم!! بماند که هم من و هم مالک هرکدام شاهد داریم که اونها هم امضا کردند البته صفحه دوم رو
    لازم بذکر ایت برای الرام به ایفای تعهد مالک بعدا الحاقیه رو به دادگاه ارایه دادم و به هر دو صفحه استناد کردم و مالک هم ادعای جعل و انکار نکرد ولی بعدا رفته شکایت جعل کیفری کرده بعد از یکسال و نیم ،
    حالا تعدادی ار شهود به نفع من حاضر به شهادت هستند که از ابتدا این الحاقیه یک برگ دو رو بوده و تعدادی از شهود هم اومدن به نفع ادعای مالک شهادت دادند، دادسرا هنوز منو احضار نکرده اما ترس من اینه که مالک به کارشناس خط رشوه بده و… و هیات سه نفری هم که نمیاد نظر کارشناس اول رو خراب کنه بالاخره همکارن ، سوالم اینه بر فرص صحت ادعای مالک ایا این عمل جعل است؟
    و دیگه اینکهبرای اثبات صفحه اول علاوه برشاهد اسناد دیگری قرینه صحت مفاد الحاقیه هست تکلیف پرونده جعل چی میشه؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۳۱ at ۲:۱۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      دلایل جعلی نبودن سند شما ، شهادت شهود و عدم ادعای جعل مالک در دادگاه حقوقی و تایید ضمنی آن در دادگاه حقوقی و سایر اسنادی است که مورد قبول مالک است و در عین حال تایید کننده مفاد صفحه اول است و در نهایت امر بررسی کارشناسی سند است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۳۰ at ۹:۴۲ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام وخسته نباشید
    بنده مشاور املاک هستم در تاریخ ۹/۲/۹۵مبایعه نامه ای عقد کردم که تاریخ دفترخانه و تحویل ان ۱۶/۳/۹۵میبود
    که خریدار در دفترخانه حاضر نشد وفروشنده عدم حضور وی را از دفترخانه گرفته است. لذا خریدار خواستار متمم قرداد است که تاریخ دفترخونرو به چند روز بعد موکول کنیم باتوجه به گرفتن عدم حضور ایا بنده مجازم همچین توافقی رو ثبت نمایم یا خیر. باتشکر فراوان

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۳۱ at ۸:۳۶ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در حضور رضایت دو طرف قرارداد مانعی برای تنظیم متمم توسط متصدی املاک نیست ولکن قید کنید که در صورت تخلف مجدد خریدار، خسارت طبق گواهی عدم حضور تعلق می گیرد و یا برای تخلف از وقت دفترخانه دوم خسارت جدید تعیین کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۳۰ at ۵:۰۶ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام من ساختمانی را بصورت قولنامه ای از شخصی خریدم و فروشنده اظهار داشته که چون اوایل انقلاب صاحب زمین فراری بوده و ملک موات بوده من اینجا کشاورزی کرده ام و زمین را احیا کرده ام و حالا در آن ساختمان سازی کرده ام و چون بنده از شرایط آنجا بی اطلاع بودم به فروشنده و بنگاه دار اعتماد کردم و خریدم حالا بعد از سه سال صاحب زمین با سند آمده و از دادگاه حکم پلمپ منزل را گرفته و منزل را پلمپ کرده اند و من از فروشنده شکایت کردم بجرم فروش مال غیر حال میخواهم ببینم پولی که بنده سه سال پیش بمبلغ هفتاد میلیون داده ام حالا تکلیفش چی میشه آیا همان هفتاد میلیون را باید بگیرم یا بیشتر و معیار محاسبه چی هست به نظر شما اگر فروشنده محکوم بشود باید چه مبلغی را به من بپردازد با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۳۰ at ۷:۱۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      طبق رای جدید وحدت رویه شماره ۷۳۳ دیوان عالی کشور ، فروشنده باید ثمن را به نرخ روز طبق شاخص تورم بانک مرکزی مسترد نماید. فلذا خواسته شما در دادگاه حقوقی چنین می شود :
      صدور حکم بر اعلام بطلان معامله و استرداد ثمن به نرخ روز طبق رای وحدت رویه. اگر شکایت کیفری کردید از دادگاه کیفری رد مال به نرخ روز را بخواهید البته ممکن است دادگاه کیفری نرخ روز را قبول نکند چون دادگاه کیفری فقط به رد اصل مال حکم می کند نه خسارت. در این صورت دادخواست حقوقی خسارت را میتوانید در همان دادگاه کیفری ثبت کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۹ at ۴:۴۳ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام،آیا عدم درج کد رهگیری توسط مشاور املاک در صورت داشتن شاکی بجز جریمه صنفی که از طرف اتحادیه مربوط در نظر گرفته میشود ( مثلا پلمپ) جرم محصوب میشود؟ قابلیت دادگاهی شدن را دارد؟ در این صورت جزای آن چیست؟ ممنون از پاسخگوی شما

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۹ at ۶:۰۹ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      خیر جرم نیست . ممکن است تحت شمول عناوین کلی فرار مالیاتی قرار گیرد که البته خیلی جدی نیست.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۸ at ۱۱:۱۷ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام ۳ تا سئوال دارم از خدمتتان ، ۱در ضمن عقد لازم میتوان شرط نمود که فروشنده خریدار را وصی بعد از مرگ خود قرار داد تا از طرف ایشان داور تعیین نموده و دعوا را به داوری ارجاع نماید. بابت انحلال داوری در صورت فوت طرف مقابل ، ۲ اعطای حق اقاله عقد به عنوان وصی معتبر است یا خیر؟ ۳اصولا این شرط وکالت نامه های رسمی که قید میشود موکل فلانی را وکیل بلاعزل و بلاضم و تام الاختیار و وصی بعد از مرگ خود تعیین نمود……………………………………… معتبر است؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۳۰ at ۹:۰۱ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      شروطی که ذکر کردید به لحاظ ثبوتی و ماهوی دارای اشکال به نظر نمیرسد ولکن بحث این جاست که به لحاظ اثباتی وصیت نامه در قانون امور حسبی در سه نوع وصیت سری و رسمی و خودنوشت تعریف شده است و شروط شما باید در قالب این سه نوع وصیت نامه تنظیم شود والا باید طرف دعوا اقرار به آن نماید.
      مواد ۲۷۶ و ۲۹۱ قانون امور حسبی

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۸ at ۱۱:۰۷ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام من تو شرکتی کار میکردم سفته دادم بعد غسال به اختلاف خوردیم حالا تاریخ زدن رو سفته از من شکایت کردن من باید چیکار کنم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۹ at ۶:۰۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      سفته نزد کارفرما برای ضمانت حسن انجام تعهد است و باید اثبات کنید که تخلفی ننموه اید و سفته کارفرما فی نفسه دلیل بر دین نیست.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۸ at ۸:۲۶ بعد از ظهر
    Permalink

    با عرض سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات ، فرد در زمان سلامت روانی خود میتواند فردی را به عنوان قیم خود انتخاب نماید ، به عنوان مثال طی سند عادی یا رسمی اعلام نماید آقای فلانی را به عنوان قیم خود انتخاب نمودم تا بعد از بروز حجر قیم بنده باشد

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۹ at ۶:۰۱ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      طریقه نصب قیم در قانون امور حسبی مشخص است و نصب قیم توسط خود فرد جهت حجر در آینده توجیه قانونی ندارد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۸ at ۳:۴۸ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام و خسته نباشید.
    در ماه ابان ۱ واحد اپارتمان خریداری کردم و قرار بود در تاریخ /۱۳۹۵/۳/۲۵ سازنده سند بزند، ولی متاسفانه بنا به دلایلی تا برج ۶ زمان میبرد.
    الان که از تاریخ محضر گذشته، میتونم عدم حضور بگیرم?
    تاریخ برای گرفتن عدم حضور مهم است?

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۹ at ۵:۲۰ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      عدم حضور همان زمان باید گرفت. شما خودتان نیز حاضر نبودید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۸ at ۷:۴۴ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام
    اینجانب آپارتمانی را طبق قرارداد پیش فروش بصورت قولنامه ای خریداری نموده ام سازنده موظف بود طبق قرارداد تا آخر سال ۱۳۹۴ ملک را تحویل دهد ولی متاسفانه سازنده بعد از گذشت حدود دو سال هیچ اقدامی جهت ساخت نکرده است با توجه به اینکه شرایط فسخ معامله در قرارداد عنوان نشده است چطور میتوانم قرارداد را فسخ کرده و مبلغ پیش پرداخت را مطالبه نمایم.
    آیا قانون در مواردی مثل مورد بنده برای جلوگیری از ضرری که به طور ناخواسته از قرارداد متوجه بنده شده است به طور مستقیم به او حق نمی دهدکه بتواند با فسخ قرارداد از ضرر مذکور جلوگیری کند؟
    با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۸ at ۱۱:۲۸ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر فسخ هم کنید فقط اصل پول خود را میتوانید بگیرید و نه نرخ روز آن را. فلذا همیشه فسخ موجب جلوگیری از ضرر نمیشود.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۸ at ۷:۲۷ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام و خسته نباشید . من وبرادرم حدود ۵ سال در مغازه ای احاره ای بصورت شراکتی کار میکنیم سهم من ۲۵ درصد وسهم برادرم ۷۵ درصد می باشد . سوال من این است تقسیم مبلغ اجاره و هزینه های آب وبرق چگونه باید تقسیم شود؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۸ at ۱۱:۲۴ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      شرکاء در نفع و سود و ضرر و هزینه ها به نسبت سهم الشرکه سهیم هستند. یعنی ۷۵ و ۲۵ باید تقسیم شود نه نصف نصف.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۶ at ۸:۳۱ بعد از ظهر
    Permalink

    با عرض سلام خدمت استاد گرانقدر ، الف خانه ای میخرد از ج به مبلغ دویست میلیون تومان با ثمن حال ، بلافاصله و فی المجلس همین خانه را به ج میفروشد به مبلغ پانصد میلیون تومان با ثمن موجل (پرداخت ثمن ۵ سال بعد) ، بیع دوم باطل است یا هر دو بیع؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۷ at ۶:۵۹ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بر چه اساسی باطل باشد ؟؟ بیع دین نیست چون خانه عین معین است و کلی فی الذمه نیست.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۶ at ۷:۵۶ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام با یکنفر شراکت نامه داشته ام بعداز دوسال صلح نامه امضا کرده ایم و هر یک تعهداتی را قبول کرده ایم طرف مقابل به تعهداتش با تاخیر ۱۲ ساله عمل کرده که موجب خسارت بمن شده و مقداری را نیز عمل نکرده و من الان دانسته ام که شریکم در زمان شراکت حقیقت را وارونه جلوه داده است الان با توجه به جمله ای که در صلح نامه است( مبنی بر عدم اعتراض) ایا من میتوانم از او شکایت کنم .در صورت امکان شکایت لطفا به ماده قانون ان اشاره فرمایید. با تشکر و سپاس فراوان

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۷ at ۷:۰۶ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      شرط عدم اعتراض در صلح نامه شامل تدلیس نمی شود و بر این اساس تدلیس در صلح موجب خیار فسخ است طبق ماده ۷۶۴ قانون مدنی و اگر هم در مورد صلح دچار اشتباه شده باشید که در این صورت طبق ماده ۷۶۲ قانون مدنی صلح کلاً باطل بوده است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۶ at ۶:۵۸ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام/یک دستگاه آپارتمان با مبایعه نامه دستی خریدم و چند روز بعد با مبایعه نامه دستی به شخص دیگری فروختم و در مبایعه نامه دوم شرط گردید که به ازاء هر روز تاخیر در تنظیم سند رسمی فروشنده باید مبلغ پانصد هزار تومان بابت خسارت تاخیر در انجام تعهد به خریدار بپردازد و به ازاء هر روز تاخیر در تحویل ملک باید روزانه مبلغ پانصد هزار تومان بابت خسارت تاخیر در انجام تعهد و روزانه مبلغ یکصد هزار تومان بابت اجرت المثل ایام تصرف به خریدار بپردازد ، صاحب سند (فروشنده اول) به تعهدات خود عمل نکرده و نه سند را منتقل میکند و نه ملک رو تحویل میدهد ، با توجه به اینکه بنده قانونا قادر به اجرای تعهدات در قبال خریدار دوم نیستم و سند به نام من نیست و فروشنده اول در ملک ساکن است و من در مبایعه نامه دوم تعهد غیرقابل اجرایی را بر عهده گرفتم در صورت شکایت خریدار دوم باید وجه التزام سند و تحویل را بپردازم؟ راهی وجود دارد که از پرداخت خسارت معاف شوم چون نه فروشنده اول حاضر به همکاری است و نه خریدار بعدی حاضر به وقت دادن و مصالحه؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۷ at ۶:۵۴ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      هرچند که سند به نام شما نیست و ملک نیز در تصرف شما نیست ولکن تعهد به فعل ثالث نموده اید یعنی ایفای تعهدات مالک اصلی را تضمین و تایید نموده اید و بر این اساس خسارت تاخیر به شما تعلق میگیرد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۵ at ۸:۰۳ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام آقای وکیل
    من ۵ سال پیش ملکم را به صورت مشارکتی شروع به ساختن کردم که در قرآراد تاریخ تحویل۱۸ ماه بود و الان ۵ سال است تحویل نداده ولی جریمه دیر کرد ننوشته ام در قرارداد ۵ واحد ۱۱۵ متری باید به من بده و ۵ واحد ۹۵ متری خودش ببرد یک زیر زمین هم داره که در قرارداد مال سازنده است حالا واحد های ۹۵ متری خودش را ۱۱۵ متری ساخته و زیر زمین که باید طبق نقشه باشد را ۴۵ متر اضافه ساخته آیا شکایت من راهم به جایی دارد یا نه با تشکر

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۶ at ۰:۴۳ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      عدم ذکر جریمه دیرکرد مانع از مطالبه خسارت بر اساس نظر کارشناسی نیست. مضافا شما در اضافه متراژ سازنده هم سهم دارید. باید یک دادخواست محکم و حقوقی تنظیم کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۵ at ۱۲:۰۱ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام.میخواستم بدونم میشه برای وبسایت سند مالکیت درست کرد؟؟؟سایت و با دوستم شریکم و ماهانه چند میلیون در امد داره چون رفیقم همه کارای خرید دامنه رو انجام داده من هیچ مدرکی ندارم که بگم منم توش شریکم.میترسم یه روزی منو بندازه بیرون.اگه میشه سند ساخت لطفا مختصر توضیح بدین چیکار باید بکنم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۵ at ۲:۲۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      قرارداد شراکت کاری تنظیم کنید که در آن سهم شرکاء در حقوق مالکیت سایت مشخص شده باشد. در خصوص سایر موارد باید از کارشناس فنی سایبر کسب نظر کنید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۴ at ۸:۲۸ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام استاد گرانقدر ،اگر در ضمن مبایعه نامه شرط داوری گنجانده شود و داور تعیین گردد و بعدا بطلان بیع مشخص گردد و یا فسخ یا اقاله شود ، بطلان بیع موجب بطلان شرط داوری نیز میگردد یا شرط داوری پابرجاست؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۵ at ۴:۰۳ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      در حالت کلی در صورت بطلان بیع کلیه شروط ضمن عقد باطل است و در صورت فسخ و اقاله بیع نیز طبق ماده ۲۴۶ قانون مدنی، شروط ضمن عقد باطل می شود. اما طبع برخی از شروط، مستقل از قرارداد است مثل شرط خسارت کشف فساد بیع، شرط منع استخدام و … حال این که شرط داوری هم مستقل از اعتبار قرارداد باشد با توجه به ماده ۴۶۱ قانون آیین دادرسی مدنی، پذیرش آن دشوار است مگر این که برای حمایت از نهاد داوری بین طرفین بگوییم که استقلال شرط از قرارداد مبنا و مقصود بنایی طرفین بوده است. به همین خاطر مرکز داوری اتاق ایران در شرط داوری خود آورده که شرط داوری مستقل از اعتبار قرارداد است که این مشکلات ایجاد نشود.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۲۲ at ۱۲:۲۲ بعد از ظهر
    Permalink

    با عرض سلام
    سوال بنده در مورد اجاره نامه ایست که غیر رسمی در دفتر املاک تنظیم شده و دارای چهار امضا میباشد.این قرارداد با درج تاریخ وشرایط و پرداخت وجه تمدید شده ولی دارای دو امضا میباشد موجر (اینجانب) و مستاجر.
    اکنون بیم ان میرود که مستاجر قصد تخلیه به موقع مورد اجاره را ندارد و امکان ارجاع دعوی به دادگاه حل اختلاف میباشد.سندیت این اجاره نامه و سرعت اخذ دستور تخلیه ملک با توجه به دوامضا بودن تمدیدیه قرارداد به چه صورت میباشد و چه کار میتوان کرد.
    با تشکر از شما
    بهزاد

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۲ at ۵:۱۲ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      جهت استفاده از مزیت فوری دستور تخلیه لازم است اجاره نامه دارای دو شاهد باشد و معمولا این شرط را برای تمدیدیه لازم نمیدانند. مع ذلک ممکن است قاضی سخت گیری کند و دو شاهد را برای تمدیدیه نیز لازم بداند.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۹ at ۲:۳۲ بعد از ظهر
    Permalink

    با عرض سلام، اگر در متن مبایعه نامه ای قید شود فروشنده به موجب این سند خریدار را وکیل بلاعزل خود قرار داد تا به وکالت از فروشنده ذمه خود را نسبت به تمام ثمن ابراء نماید و در تبصره ذیل همین بند قید شود در صورتی که فروشنده در تاریخ مقرر در دفترخانه حاضر نشده و سند را منتقل نکند خریدار حق اعمال مورد وکالت و ابراء ذمه خود را دارد ، چنانچه شرط محقق شده و خریدار عدم حضور دریافت نماید میتواند ذمه خود را ابراء نماید؟ اجرای وکالت صحیح است؟ فروشنده راهی دارد برای دور زدن شرط من جمله ادعای تعدی وکیل از حدود اختیارات یا عدم رعایت مصلحت موکل؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۲۱ at ۱۱:۵۹ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      این توافق محترم است و بدانید که در برخی وکالتنامه ها مثل وکالت های فروش مقصود بنایی نفع وکیل است و در برخی مثل وکالت های کاری مقصود بنایی نفع موکل. در این جا مقصود اصلی نفع وکیل است فلذا اجرای شرط و ابراء ذمه صحیح است مگر این که عدم حضور فروشنده به علت فورس ماژور و بدون تقصیر باشد که در این صورت ابراء ذمه باطل است چرا که مصلحت موکل رعایت نشده است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۹ at ۴:۴۲ قبل از ظهر
    Permalink

    باعرض سلام و قبولی طاعات
    بنده ۳روز پیش اپارتمانی خریداری کردم و یک سوم مبلغ را پرداخت نموده ام.حال که برای اشنلئی با همسایه ها مراجعه نمودم.متوجه شدم خانه توسط یک مالک زمین و ۲نفر سازنده ساخته شده.بعد نزدیک انتهای کار مالک زمین فوت میکندو سازنده ها اپارتمانهای خود را بفروش میرسانند و میرون.و این ملک خریداری شده بنده از وراث هست.۱-خانه هنوز پایان کار و تفکیک نشده است و اب ساختمان طبق رواق سابق بدون تفکیک میاد. ایا این معامله بدون حضور ۲ شریک دیگر صحیح است.و ایا میشود فسخ قرداد کرد.بدون پراخت خسارت.اگر راهنمائی کنید ممنون میشم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۱۹ at ۲:۰۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      اگر آپارتمان به موجب تقسیم نامه شرکاء در سهم اختصاصی یکی از شرکاء قرار گرفته باشد مانعی در صحت آن نیست.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۸ at ۱۰:۵۹ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام ، در یکی از بندهای مبایعه نامه قید میگردد فروشنده بدون جبر و اکراه و با رضایت کامل اقدام به فروش مبیع، انعقاد این عقد و امضاء این مبایعه نامه نمود و کلیه دعاوی فرضیه و واقعیه خود را در این خصوص با خریدار به صلح خاتمه نمود و اعتراض و ادعایی نیز در این خصوص ندارد. چنانچه فروشنده مدعی شود با اکراه مبایعه نامه را امضاء کرده و دو شاهد پولی معرفی نماید تکلیف چیست؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۱۹ at ۲:۱۵ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام خدمت شما کاربر محترم سایت؛
      ذکر عبارت بدون اجبار و اکراه و اقرار به رضایت در معامله، مانع از اثبات اکراه با دو شاهد عادل نیست. طرف دیگر معامله نیز برای اثبات کذب شهود باید سوالات فنی جزئی را از دادگاه بخواهد که از شهود جداگانه پرسیده شود. مثلا : کجا ؟ کی ؟ چه کلماتی ؟ چه ساعتی ؟ شکل چاقو یا اسلحه ؟ فروشنده کنار کی نشسته بود ؟ چی پوشیده بود ؟ بعدش چی شد؟ قبلش چی بود؟ و … بالاخره اگر شهود دروغی باشن یکیشون سوتی میده.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۴ at ۷:۵۰ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام و خسته نباشید… اسفند ۹۴قرارداد مستاجر تموم شده و تا الان هم با وجود مهلت هایی که بهش داده شده تخلیه نکرده ثبت قرارداد رهن توی بنگاه بوده نه محضر و اینکه مدت قرارداد هم اسفند۹۳تااسفند۹۴ثبت شده… ایا امکان گرفتن حکم تخلیه وجود داره؟ و اگه اره سریع ترین راه ممکن چیست

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۱۵ at ۳:۴۹ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      اگر دو شاهد ذیل قرارداد اجاره را امضاء کرده باشند، سریع ترین راه درخواست دستور تخلیه از شورای حل اختلاف است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۴ at ۴:۰۲ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام واحترام- در مورد نسبت آورده به میزان فعالیت بین ۳ شریک در یک شرکت مهندسی سوال داشتم؟که سرمایه ها و میزان فعالیت یکسان نیست

    Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۳ at ۹:۴۹ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام،
    بنده به همراه یکی از دوستان صمیمی خود به صورت قرارداد لفظی و بالمناصفه یک کافی شاپ رو که تحت نظر شهرداری بود، در مزایده بردیم و راه اندازی کردیم.
    بعد از سه ماه، اختلاف بین ما پیش اومد و چون مزایده به نام شریک بنده بود، ایشون مدعی شد چون من بیشتر کار کردم و تجربه ی بیشتری داشتم، این کافه به نام منه و به نوعی من رو از کافه بیرون کرد. در هر صورت یک ماه است کار به جنجال کشیده شده.
    بنده به دلیل اینکه مزایده و قرارداد به نام شریکم هست تصمیم گرفتم سهم خودم رو واگذار کنم. مشکلات پیش رو:
    ـ ایشون بعد از یکماه که از کار سودی نبرده میگه شما اینجارو بگیر و سهم منو بده ولی من اعتمادی ندارم و میگم قرارداد به نام شماست. چه تضمینی هست که هر لحظه ادعای مالکیت اجاره رو نداشته باشه؟! شهرداری هم به هیچ وجه قرارداد رو تغییر نمی ده.
    – بنده می گم شما بگیر و سهم منو بده، ایشون میگه من هیچ پولی ندارم.
    ـ اجازه ی جمع کردن کل مغازه رو هم نمیده برای فروش وسایل.
    هیچ قراردادی نوشته نشده، اما از نظر حقوقی در صورت فسخ شراکت چه باید کرد؟
    در صورت واگذاری آیا قیمت وسایل را به همان قیمت خرید باید محاسبه کرد یا خیر؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۱۴ at ۸:۱۴ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      در صورت انصراف از شراکت، سود متعلقه و آورده خود را میتوانید مطالبه نمایید. بهترین کار یک جلسه رفع اختلاف و تنظیم یک فسخ نامه کامل و جامع است که نگرانی های هر شریک رو برطرف کند.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۱ at ۹:۴۶ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام و عرض ادب خدمت استاد عزیز، با اجازه سوال داشتم:
    الف در سال ۸۷ یک واحد در ط پنجم را از ب به صورت پیش خرید خریداری می کند، الف سپس در سال ۹۴ ملک موصوف را به ج می فروشد و ج هم چند روز بعد ملک را به د می فروشد، ملک سه طبقه ساخته شده و دو طبقه بعدی(ط ۴و۵) نیمه کاره رها شده، د اخیرا متوجه شده که ملک فقط سه طبقه جواز داشته…
    به نظر شما باید دادخواست به چه خواسته ای تنظیم شود؟
    ۱-الزام به ایفای تعهد و بعد از صدور رای در خصوص الزام، به موجب دادخواست جدید اعلام بی اعتباری قرارداد؟
    یا
    ۲-اعلام بطلان و استرداد ثمن و وجه التزام
    یا
    ۳-ابطال قرارداد با توجه به اینکه در حال حاضر امکان اجرای تعهد نیست
    ۴- موارد دیگر… از جمله فسخ و ….
    فقط یک نکته: اونم اینکه قطعا در سال ۹۴ فروشنده ماقبل آخر(ج) میدونسته که اونجا سه طبقه جواز داشته چون خودش ساکن ط اول همان جاست و … و اینکه اون ملک قبل از قرارداد آخر در رهن بانک رفته بوده…

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۱۲ at ۷:۴۱ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      با توجه به این که ساختمان سه طبقه جواز ساخت داشته است و طبقات مازاد غیر قانونی است و قانوناً امکان الزام به ایفای تعهد غیر قانونی ممکن نیست و در واقع تعهد به تسلیم طبقه ۵ مقدر التسلیم نیست فلذا قرارداد از زمان انعقاد باطل بوده است و باید دادخواست صدور حکم بر اعلام بطلان قرارداد به سبب مقدور التسلیم نبودن موضوع قرارداد و استرداد ثمن به نرخ روز طبق رای وحدت رویه دیوان عالی کشور و سایر خسارات علیه کلیه ایادی قبلی مطرح شود. در رهن بودن حین عقد هم یک سبب مستقل برای عدم نفوذ عقد است ولکن مرتهن آخرین معامله که بعد از رهن بوده را هنوز رد ننموده است و رهن نسبت به سند مادر و اصلی است نه تفکیکی همون طبقه. ضمناً برخی نیز اعتقاد دارند که ابتدا باید الزام به تکمیل و اخذ پایانکار را درخواست نمود و درصورتی که امکان اخذ پایانکار نبود و حکم به تخریب در کمیسیون ماده صد شهرداری صادر شد، در آن صورت کاشف به عمل می آید که مبیع از حین عقد مقدور التسلیم نبوده است که به نظر من صحیح نیست.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۱۰ at ۶:۳۸ قبل از ظهر
    Permalink

    ابراهیمی
    با سلام و خسته نباشید
    اقای وکیل بنده قرارداد مشارکت در ساختی رابین دو نفر در مشاور املاک خود تنظیم کردم و سهم مالک را ۴۰ درصد و سهم سازنده را ۶۰ درصد نوشته ایم و قرار گردید سهم مالک طبقه اول و دوم باشد و سهم سازنده سوم چهارم پنجم باشد-بعد از ساخت ساختمان سازنده طبقه پنجم را بیشتر پیشروی کرده و از طبقات دیگر متراژش بیشتر شده حدود ۱۲ متر-حالا مالک میگوید که من هم از ان ۱۲ متر سهم دارم و سازنده هم قبول نمیکند میگوید سهم شما طبقه اول و دوم می باشد.در هر صورت تکلیف چیست….
    با تشکر از شما

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۱۰ at ۷:۰۳ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      حق با مالک است. بدیهی است که مالک در قیمت ۴۰ درصد از ۱۲ متر مازاد سهم دارد حال تنها بحثی که است این که قیمت حین قرارداد یا قیمت روز صدور صورتمجلس تفکیکی و یا قیمت روز پرداخت؟؟ خدا می داند …

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۰۹ at ۵:۰۳ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام و عرض ادب
    بنا به قانون تملک آپارتمان ها، گذاردن میز و صندلی و هر نوع اشیای دیگر و همچنین نگاهداری حیوانات در قسمت های مشترک ساختمان ممنوع است مگر در صورت جلب رضایت تمامی مالکان.از طرفی شهرداری اجازه پارک خودروی یک یا چندتا از واحدها را در حیاط می دهد.سوال بنده این است آیا این نقض قانون نیست؟یعنی برای پارک خودرو در حیاط مشاع رضایت تمام مالکان نیاز نیست؟
    با تشکر فراوان

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۰۹ at ۷:۴۷ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      حیاط مشاعات است و صرف نظر از ضوابط شهرداری، به لحاظ قوانین مال مشاع، دعوای در این خصوص در دادگاه قابل رسیدگی است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۰۸ at ۹:۳۹ قبل از ظهر
    Permalink

    باسلام
    اینجانب حدود ۳ سال پیش یک واحد اپارتمانی از یک شرکت تعاونی پیش خرید کرده ام و در قرارداد قید شده ساخت ۳ ساله
    ولی هنوز ۵۰ درصد پروژه هم پیش نرفته و ۳ ماه دیگر قرارداد تمام میشود ایا اگر در موعد مقرر اپارتمان را تحویل نداد می توان شکایت کرد و چه چیزی میتوان در قبال شکایت گرفت ممنون

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۰۹ at ۷:۴۳ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام
      قطعا میتوانید دعوای تکمیل و تحویل و سند و خسارت و … مطرح کنید. از طریق اداره تعاون هم می توانید پیگیری هایی داشته باشید و مسئولین تعاونی را تحت فشار بگذارید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۰۵ at ۲:۵۱ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام و خسته نباشید فراوان خدمت استاد گرامی
    ابراهیمی هستم مدیریت مشاور املاک از کرج
    در خواست داشتم اگر امکان دارد چند کتاب که در زمینه حقوقی مناسب شغل ما است معرفی کنید تا تهیه و مطالعه کنیم . .باز هم بابت پاسخ گویی شما کمال تشکر را دارم.

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۰۷ at ۱۰:۳۹ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      کتابهای آقای دکتر محمود حقیقت طلب که در زمینه آموزش حقوقی مشاوران املاک فعالیت دارند، مناسب است. در اینترنت سرچ بفرمایید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۰۴ at ۵:۲۲ بعد از ظهر
    Permalink

    با سلام
    بنده آپارتمانی خریداری کرده ام که کاملا ساخته شده بود و سایر واحدها در آن سکونت داشتند این واحد در سند قرارداد مشارکت بنام سازنده است در قرارداد مشارکت بین مالک و سازنده قید شده است پیش فروش با امضا و هماهنگی طرفین انجام گیرد سوال اول اینکه آیا این قرارداد پیش فروش محسوب می شود یا فروش؟ سوال دوم اینکه آیا قرارداد صحیح است؟؟

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۰۴ at ۸:۱۸ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      با توجه به وحدت ملاک از ماده ۱ قانون پیش فروش ساختمان، معامله ی واحد تکمیل شده پیش فروش محسوب نمی گردد بلکه فروش است. فلذا با این تفسیر مشمول شرط ممنوعیت پیش فروش نمیشود و خروج موضوعی از شرط دارد و قرارداد از این حیث صحیح است.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۳-۰۳ at ۸:۲۶ قبل از ظهر
    Permalink

    با سلام در قرارداد مشارکت خصوص ساخت وساز در بند بصورت چاپی قید شده است در صورت بروز هرگونه اختلاف بنگاهدار بعنوان داور رفع مخاصمه نماید. در قرارداد حق فسخ پیش بینی نشده است با توجه به عدم انجام تعهد بیش از سه سال ۱-میشود به استناد داوری به داور مراجعه کرد۲-اگر بدون در نظر گرفتن بند داوری راسا از دادگاه تقاضای الزام سازنده را به انجام کار واجازه دادگاه رابرای ساخت وساز بخواهیم در آینده سازنده به استناد قید داوری در قرارداد رای ماخوذه را ابطال نمیکند. سپاسگزارم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۰۳ at ۹:۱۳ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      شرط چاپی معتبر است و لزوما باید به داور مراجعه نمایید و اصلا دادگاه دعوا را استماع نمیکند. البته میتوانید از بنگاه بخواهید که از داوری استعفاء دهد تا بتوانید مستقیما به دادگاه بروید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۲-۳۰ at ۹:۴۸ بعد از ظهر
    Permalink

    با عرض سلام و خسته نباشید.
    پدرم یه خانه کلنکی و سند دار داشت که با کمک من و برادرم این خانه را در ۳طبقه یک واحدی و بدون جواز ساختیم.قرار بود که پدرم بعد از تکمیل ساخت طبقات را به نام خودمون ثبت کند و برای هر کدوممان چون جواز ساخت نداشت یک قولنامه نوشته شد و در آن مبلغ ملک بصورت سوری بعنوان خرید و فروش درج کردید.سوال بنده این است این قولنامه که ۲ تا شاهد توسط بنگاه معاملاتی پایش را امضا کرده است وجعه قانونی دارد یانه؟وبعدا پدرم و دیگر وراث مثل خواهران میتوانند شکایت و اعتراض کنند یا خیر؟و روش قانونی آن چیست که بعدا به مشکل برنخوریم.ممنونم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۳-۰۲ at ۱۰:۱۵ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      بهتر است مبلغ قرارداد را کم بنویسید و فروشنده اقرار به وصول ثمن کند و سپس خیار غبن به هر میزان از فروشنده اسقاط شود و تاکید شود که فروشنده علم به قیمت عرفی دارد و با لحاظ رابطه پدر فرزندی ثمن تعیین شده است. چون دریافت نقدی مثلا ۱۰۰ میلیون تومان متعارف نیست.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۹ at ۸:۳۷ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام و درود
    اگر در عنوان قراردادی کلمه ” پیش قرارداد ” نوشته شده باشد، مفاد آن از چه درجه اعتباری برخوردار است؟
    آیا طرفین ملزم به انجام تعهدات مندرج در پیش قرارداد هستند؟
    در صورت عدم انجام تعهدات، قابلیت استناد و دادخواهی وجود دارد یا خیر؟
    از راهنمایی تان بسیار سپاسگزارم

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۲-۲۹ at ۹:۲۲ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام،
      عنوان قرارداد رکن اساسی در تفسیر قرارداد نیست فلذا اگر طرفین به طور منجز تعهداتی را متعهد شده باشند، دارای اثر حقوقی الزام آور است و صرف کلمه پیش قرارداد نمیتواند مانع از اجرای اثر حقوقی متن و مفاد قرارداد گردد.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۶ at ۸:۱۰ بعد از ظهر
    Permalink

    سلام
    اینجانب مالک ملکی بودم که فردی با حکم شورای حل اختلاف ملک را بنام همسرش و نهایت به فرد دیگری انتقال داده که فرد با سند ملک وام اخذ نموده! با اعتراض ثالث اینجانب حکم نقض گردیده و سند اعیان ابطال و نماینده دادگاه سند عرصه ملک را بنام اینجانب انتقال داده و ملک را با حکم قضایی تخریب نمودم بانک و فرد وام گیرنده از اینجانب شکایت نموده اند و ادعا میکنند سند بنام بانک است در صورتی که سند در رهن بانک است و بنام فرد دیگری بوده قانونا بانک باید از فرد وام گیرنده شکایت بنماید ، از من شاکی شده به طوریکه تبانی نموده اند پس از اینکه بانک به نتیجه ای نرسید حال از اینجانب و فرد وام گیرنده شکایت نموده لطفا با اشاره به ماده قانون پاسخ دهید

    Reply
  • ۱۳۹۵-۰۲-۲۶ at ۱۰:۵۴ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام
    از اینکه برای جواب وقت گذاشتید ممنونم(ترابپور ۱۲ اردیبهشت)
    اما سئوال بعدی اینست که بعد از پرداخت کامل حق و حقوق کارگر(نگهبان)بر اساس چه ماده قانونی می شود درصدی از مبلغ پرداخت شده را از مالک قبلی دریافت نمود؟فرض بفرمایید که در قولنامه هیچ صحبتی راجع به این موضوع انجام نشده است.

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۲-۲۶ at ۳:۰۴ بعد از ظهر
      Permalink

      با سلام؛
      طبق اصول کلی حقوقی و قاعده منع استیفای بلاجهت، در روابط بلافصل و خصوصی فی مابین دو کارفرما، فروشنده باید مبالغی را که به کارگر بر اساس اجبار قانونی پرداخت نموده اید، به شما پرداخت نماید.

      Reply
  • ۱۳۹۵-۰۲-۱۹ at ۶:۱۰ قبل از ظهر
    Permalink

    سلام
    آپارتمانی در سال ۱/۳/۹۴ بصورت پیش خرید از سازنده ای خریدم . پس سپری شدن حدود یکسال ایشان هنوز کارهای اولیه جوازو شهرداری را انجام نداده و ۱۵۰ م از ما دریافت نموده است. آیا می توانم بر اساس قانون پیش فروش شکایت کنم؟ قرارداد ما در املاک نوشته شده و کد رهگیری هم دریافت نکرده ایم.

    Reply
    • ۱۳۹۵-۰۲-۱۹ at ۱۰:۳۰ قبل از ظهر
      Permalink

      با سلام
      قانون پیش فروش ساختمان ناظر به قراردادهای رسمی پیش فروش است نه قراردادهای عادی.

      Reply